Mijn top 5 Lunch recepten

Hallo lieve lezers van Bookstamel, De lunch of een heerlijke zondagse brunch is toch wel favoriet bij mij. Dat ik graag in de keuken sta is ondertussen geen geheim meer. Ik zal dan ook regelmatig lekkere recepten met jullie blijven delen. Maar ik vond het nu wel eens tijd voor Mijn top 5 Lunch gerechten. Welke gerechten eet ik graag als lunch en waarom? Laat je mij in een comment weten wat jouw favoriete lunchgerecht is?

Ik begin met mijn favoriete cracker! Een zadencracker met avocado en zalm. (Klik op de link om naar het recept te gaan) Deze crackers worden vers gebakken in de oven met een mix van zaden. De combinatie van avocado en zalm is er een die ik sowieso niet kan weerstaan het vette van de vis en het romige van de avocado is echt heel fijn. Om van deze cracker een echt feestje te maken toppen we hem af met een hard gekookt eitje! Wil je nou jezelf echt culinair te buiten gaan maak dan eens een gepocheerd eitje voor erop!

Dit gerecht serveer ik graag op zondag. Mijn partner en ik kijken dan vaak samen naar de formule 1 terwijl we genieten van deze crackers. En ze zijn ook nog eens echt niet moeilijk om te maken.

Asperges zijn momenteel nog net in het seizoen! Als het aspergetijd is dan kook ik graag met deze groente. Echter hou ik vaak een aantal gekookte asperges over en dat vond ik zonde. Dus besloot ik om wat te gaan prutsen in de keuken en zo ontstonden deze Asperge broodjes. (Klik op de link om naar het recept te gaan)

Deze broodjes zijn dus ontstaan van de restjes van de asperges die we op zaterdag avond eten. Ze zijn echt super makkelijk te maken. Ik gebruik er dan ook gewoon plakjes bladerdeeg voor. Maar als je nu veel tijd hebt dan is het natuurlijk veel lekkerder om zelf een bladerdeegje te zetten.

Je kunt de broodjes ook makkelijk invriezen zodat je ze later even kan opwarmen in de oven om er heerlijk van te genieten.

Toen ik mijn vaste Visboer Brendan de visboer mocht interviewen voor mijn blog vroeg ik hem om mij uit te dagen een recept te maken met een bepaalde vissoort. Bredan koos toen voor Makreel. Tja hij wist niet dat dit stiekem toch wel een van mijn favoriete vissoorten is.

Ik besloot om een heerlijke paté van Makreel te maken. Deze paté is heerlijk op een toastje als je een keer een feestje hebt. Maar ik eet ook ontzettend graag een broodje Makreel paté tussen de middag.

Dit broodje is niet eens moeilijk om te maken! Het belangrijkste is dat je goed checkt of alle graatjes eruit zijn. Geloof me niemand wil namelijk een graatje in zijn broodje vinden.

Zeker in de zomer vind ik het heerlijk om als lunch een lekkere pokebowl te eten of een goede zomerse salade. Denk dan aan een salade met geitenkaas en appel. Maar voor deze top 5 heb ik toch gekozen voor een pokebowl tja komt toch die liefde voor vis weer terug.

Deze pokebowl maak je in een handomdraai en is ook nog eens budget vriendelijk. Alhoewel vis natuurlijk nooit goedkoop is maar in dit recept maak ik gebruik van de gerookte varianten en die zijn toch nog iets goedkoper dan de verse. Daarnaast zit er komkommer en avocade in nog 2 dingen waar ik gek op ben.

Vergeet niet je rijst al in de ochtend te koken als je dit recept wil maken. Want de rijs is het lekkerste als die goed is afgekoeld.

Mijn top 5 lunch gerechten

In elke goede top 5 kan een recept geleerd van je oma natuurlijk niet ontbreken. Hoewel we dit krentenbrood alleen op feestdagen eten denk aan pasen en kerst is het wel een van onze favorieten.

Grootmoeders krentenbrood is eigenlijk niet echt een brood want het lijkt veel meer op een lekkere cake vol rozijnen dan op een luchtig brood. Als je de tijd die dit brood in de oven staat niet mee telt dan heb je hem in ongeveer 5 minuten gemaakt.

Dit krentenbrood is trouwens ook heerlijk bij een High tea of om mee te nemen als je een dagje gaat picknicken. Iedereen in mijn familie is er dol op.

Dat was mijn top 5 lunchgerechten. Ik kom vast over een paar maanden weer terug met ene nieuwe top 5 want ik blijf nieuwe dingen uitproberen 🙂 Wat voor top 5 zouden jullie graag nog eens op mijn blog willen zien?

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tessa
10 maanden geleden

Wat een lekkere lunch gerechten zijn dit. Ga er een aantal van maken tijdens mijn vakantie

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x