Boekenpraat met Titia Schut

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe boekenpraat! Dit keer met Titia Schut die onlangs haar eerste thriller heeft uitgebracht! Hieronder kun je lezen wat voor boeken ze zelf graag leest. En vind je wat informatie over wie Titia is.

Boekenpraat met Titia Schut

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Ik ben Titia Schut, secretaresse, echtgenote, moeder van twee kinderen en woonachtig in Amersfoort. Al vanaf mijn puberjaren schreef ik gedichten en korte verhalen. Toen ik ging werken schreef ik alleen boodschappenbriefjes en was ik vooral druk met het leven van alledag. Eind 2012 zat ik een tijdje zonder werk en in die tijd volgd eik een schrijfcursus Luisteren naar je pen. Vanaf die tijd begon ik als columniste in de regionale krant ZichtOp Amersfoort met een maandelijkse column, wat ik nog steeds doe. Na publicatie van een kort verhaal in de waddenbundel Aangespoelde verhalen begon ik aan een thriller. Die is op 10 april 2021 uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij onder de titel Sprong in het diepe.

Welk boek las je als kind graag?

Ik heb een paar kinderboeken van vroeger in mijn boekenkast staan, maar had geen echte favoriet omdat ik heel veel las. Dat heb ik van mijn moeder, die leest ook heel graag. Het is altijd heerlijk om helemaal in een boek gezogen te worden en te willen doorlezen tot het uit is. Vaak hoop ik dat dat moment nog ver weg is, want anders is het boek alweer uit. Daarom lees ik graag dikkere boeken.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Een heel goed boek vind ik The vergeten tombe van Kate Mosse. Die kreeg ik ooit cadeau en het is prachtig. Een verhaal uit het heden wordt gecombineerd met het verleden en komt op het einde mooi samen

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Esther Verhoef is mijn favoriet. Ze heeft een goede schrijfstijl, een goed plot en ze schrijft over boeiende personages. Maar meerdere thrillerschrijvers, zoals Michael Berg of Karel Appel vind ik geweldig. Ook thrillers van De Crime Company vind ik leuk om te lezen. Eigenlijk alle thrillerschrijvers zo’n beetje. 

 Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Op zijn tijd een beetje ontspanning met een spannende roman is heerlijk, alhoewel ze zeggen dat dat genre niet bestaat. In de vakantie mag een chicklit ook, maar die vind ik wat minder leuk.

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Ik let eigenlijk niet zo op de uitgever. Ik kijk meer naar de cover, titel, schrijver en of het begin van het verhaal me aanspreekt. Het onderwerp moet ook aanspreken.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Ik lees het liefst een papieren boek. Je voelt het gewicht van het boek, de bladzijden kun je echt omslaan en je kunt gemakkelijk nog eens terugbladeren. Dat mis ik op de digitale manier. De beleving vind ik dan een stuk minder.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Een cover moet nieuwsgierig maken en door de afbeelding of kleuren me aanspreken. Het moet me roepen en zorgen dat ik het boek open sla en ga lezen. Tijdens of na het uitlezen van het boek vind ik het ook fijn om de cover nog eens te bekijken of er misschien hints te zien zijn over de inhoud van het verhaal. Een soort check of de cover bij het verhaal aansluit, dus.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Esther Verhoef en ook Marelle Boersma. Beide schrijfsters spreken me enorm aan en van hen wilde ik meerdere boeken kopen en lezen.
Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan? Dat is minder dan 100 schat ik. Het was vroeger mijn droom om een hele wand in een kamer gevuld te hebben met een enorme boekenkast vol boeken. In de praktijk is gebleken dat ik boeken maar een keer lees en dan is het zonde om veel boeken te kopen, zeg ik als zuinige Hollander. Daarom leen ik boeken uit de openbare bibliotheek en koop ik minder.

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Boeken van Karen Slaughter heb ik geprobeerd, maar die boeien mij niet. Langdradig of te bloederig, zoiets. Boeken van Amerikaanse schrijvers spreken mij gewoon minder aan. Vaak vind ik de zinnen te lang en de introductie te langdradig.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Ik heb een gesigneerd boek van Marelle Boersma. Bij haar heb ik al meerdere schrijfcursussen gevolgd en ik vind haar manier van schrijven erg mooi. Tijdens twee van haar cursussen heb ik al de basis gelegd aan mijn thriller Sprong in het diepe en ze heeft zelfs een quote voor de achterflap geschreven. Daar heb ik haar uiteraard voor bedankt.

Op welke plek lees je graag?

In mijn luie stoel in de woonkamer of gewoon op de bank. En dan door niemand gestoord worden, omdat ik helemaal in een andere wereld verkeer. Heerlijk.

Wanneer lees je het liefste?

Het liefst in de middag, maar het kan ook ’s avonds zijn. En als ik lees zou ik het liefst meerdere uren achter elkaar doorlezen. Als het echt spannend is kan ik bijna niet stoppen!

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Facebook, LinkedIn en Instagram. Ook heb ik een blog (www.komwatdichterbij.blogspot.com) en een website (www.titiaschut.nl).

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Hardcover of paperback? Hardcover van de bibliotheek, dat doen ze daar toch goed. Maar als ik zelf een boek koop kies ik voor paperback.

Nederlandstalig of engels? Allebei. Als het spannend is lees ik ook snel in het Engels.

Serie of Stand alone? Voor boeken stand alone, maar als ik op Netflix iets ga kijken kies ik voor een serie. Bij The good wife wist ik niet hoeveel afleveringen het waren (het waren er iets van 180 geloof ik), maar ik bleef geboeid kijken.

Cover of flaptekst? Als eerste naar de cover. Daarna sla ik het boek open voor het begin. En daarna pas de flaptekst.

Lezen in bed of in bad? Geen van beide. In bed krijg ik meteen een stijve nek of lamme armen en in bad ga ik nooit.

Koffie of thee? Alleen ’s ochtends een kopje thee, daarna koffie. Mijn man en ik kunnen allebei heel goed senseo met opgeklopte melk maken in zo’n hoog glas met een lange lepel erin. Maar voor een patroontje op de melk moeten we nog op cursus, dat lukt ons nog niet. Maar de koffie smaakt wel heerlijk.

Titia Schut super bedankt voor deze gezellige boekenpraat!

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] met. Dus denk je nu leuk ik wil wel weten wat voor boeken Titia zelf graag leest lees dan de boekenpraat met Titia Schut. Maar goed wie is Titia? Titia Schut is een van de kleurrijke schrijvers. Dit is een groep […]

trackback

[…] schreef al eerder het korteverhaal Die warme zomerweek. En ook vind je op mijn blog een leuke boekenpraat met Titia Wil je nu meer te weten komen over deze auteur neem dan een kijkje op de website van Titia […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x