De favorieten van Elizabeth Kayland

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Elizabeth Kayland is een debuterend auteur. Dat betekend dat we het gaan hebben over haar favorieten in plaats van over haar boeken! Maar volgende week gaan we natuurlijk uitgebreid haar debuut boek bespreken. Dus zitten jullie er klaar voor om Elizabeth nog wat beter te leren kennen?

Elizabeth Kayland
De favorieten van Elizabeth Kayland

Wat is je favoriete jeugdboek?

Ik heb niet direct 1 favoriet. Wel weet ik dat ik dol was op de boeken van Floortje, Cindy, de olijke tweeling, heartland en op zoek naar dolfijnen. Harry Potter is ook zeker een favoriet, maar toen was ik al meer een jongvolwassene.

Welk boek is op dit moment je favoriet?

Zoals je met de vorige vraag al wel gemerkt zal hebben, en het zal vast in volgende vragen terugkomen, heb ik niet direct een favoriet. Er zijn gewoon zoveel goede boeken. Bij elk boek dat ik lees kan de tijdelijke favoriet van zijn troon gestoten worden. Momenteel zit ‘Koning van het Sintelwoud’ van Jen Minkman nog op die troon.

Wie is je favoriete auteur?

Ook hier steekt er niet direct één persoon bovenuit. Ik heb enkele auteurs waar ik naar opkijk voor hun schrijfstijl en wat zij met hun boeken bereikt hebben. Dat zijn dan J.K. Rowling, Raymond E. Feist en Julie Kagawa.
Ik heb ook enkele auteurs die ik in hoogsteigen persoon heb ontmoet en waarvan ik kan zeggen dat ze niet alleen geweldig boeken schrijven, maar ook nog eens fantastische mensen zijn met een hart van goud. Dat zijn o.a. Inge Sleegers en Lotte van den Noort.

Welk fabeldier vind je helemaal geweldig?

Dit is een gemakkelijke: de draak! Uiteraard.

Welk personage uit een boek vind je superleuk?

Dit is dan weer een moeilijke. Ten minste, als ik het er bij één moet houden.
Ik hou van Alexander. Zijn onschuld, zijn humor, zijn enthousiasme. Het was geweldig om hem te schrijven.
Velikosrebro, ook wel bekend als Viko, is ook zeker een van mijn favoriete personages. De droge opmerkingen, het sarcasme, zijn haast kinderlijke trots met momenten. Ik heb me met veel plezier beziggehouden met zijn scenes.

Wat is je favoriete snack?

Wat ik het allerliefste snack zijn mokkaboontjes.

Op welke plek schrijf je het liefste?

Bij mij in de stad is er een broodjeszaak. Voor dat vieze beest langskwam was het daar altijd gezellig. Het geroezemoes van de mensen, de heerlijke geuren, de blije gezichten. Ik kon daar uren aan een stuk zitten en schrijven. Het gaf me inspiratie in overvloed.
Daarnaast hebben ze daar ook gewoon superlekker eten. Dus moest je een keer in Lommel zijn, ga dan zeker langs bij broodjeszaak Happy Seasons!

Welke band/ zanger of zangeres vind jij helemaal te gek?

Ook hier geen favoriet. Ik luister het liefste naar vlotte popliedjes. Upbeat liedjes met een leuke melodie waar je helemaal vrolijk van wordt en luidkeels kan meezingen, dat staat bij mij thuis het meeste op.

In welk land ga jij graag op vakantie?

Ik blijf eigenlijk liever gewoon thuis. Een dagje weg, geen probleem. Een weekendje kan ook nog, maar een lange vakantie … Nee, ik zet wel een tent op in de achtertuin.

Wat kook je als je visite krijgt?

Eigenlijk ben ik niet echt een keukenprinses. Mijn cakes zijn altijd te droog of rijzen niet goed, laatst vergat ik zelfs de suiker erin te doen. Behalve mijn stoofvlees, waarvan mijn man zegt dat die beter is dan van de frituur, heb ik niet echt een gerecht wat ik standaard klaarmaak wanneer ik visite krijg. Meestal is het gewoon kant en klare hapjes.

Welk vervoersmiddel gebruik je meestal?

Sinds ik mijn rijbewijs heb gebruik ik vooral de auto. Voor kleinere afstanden ga ik liever te voet. Fietsen ga ik pas weer kunnen doen wanneer mijn jongste dochter zelfstandig kan zitten.

Wat is je favoriete kleur

Turquoise. Op mijn huwelijk wilde ik die kleur als thema gebruiken, maar omdat elke winkel toch een andere schakering verkoopt werd dat te uiteenlopend. Het thema werd dan maar algemeen ‘blauw’.

Heb je ook een favoriet luchtje?

Mijn favoriete parfum is Fly High van Mexx, wat me eraan herinnert dat ik dringend een nieuwe moet kopen. Hij is bijna op.

Welk drankje moet er altijd in huis zijn?

Hier zijn het er ook meer: cola zero voor mijn man, chocolademelk voor mijn dochter, ranja voor mijn zoon en thee voor mij.

Zo we hebben weer heel wat geleerd over Elizabeth Kayland! De komende twee weken ga ik jullie nog alles vertellen over haar debuut boek en kunnen jullie haar nog beter leren kennen in het interview dat ik met haar mocht houden.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x