Broodje met Paling en Zalm

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Afgelopen zondag deelde ik met jullie een recept voor heerlijke Zonnebloempit broodjes. Maar ja een broodje zonder beleg is ook zo saai hé. Dus deel ik de komende weken een aantal recepten waarbij ik deze broodjes gebruik. Het eerste recept wat ik met jullie deel is voor een broodje Paling met Zalm. Dit recept is super makkelijk en snel klaar. Maar wisten jullie dat de Paling toch wel een van mijn favoriete vissoorten is. Helaas eten we het niet zo heel vaak want paling is helaas niet het goedkoopste dat er is. Dit broodje met Paling en Zalm serveer ik dan ook vooral op speciale dagen zoals kerst of tijdens een uitgebreide brunch.

Recept broodje paling met zalm
Wat heb je nodig voor 2 broodjes Paling met Zalm:
 • 2 Zonnebloempit broodjes zie recept. (Een ander broodje mag natuurlijk ook)
 • 4 el Belgische citroen mayonaise
 • 2 theelepels pittige mosterd
 • 100 gram paling gefileerd. (Haal deze ongeveer 30 minuten van te voren uit de koelkast)
 • 150 gram gerookte zalm
 • 2 handjes rucola
 • Een paar kappertjes
 • halve komkommer
Zo maak je het broodje met Paling en Zalm:
 • Warm de broodjes even op in de oven (180 graden 5 minuten) Heb je ze vers gebakken dan hoeft dit natuurlijk niet.
 • Meng de Citroen mayonaise met de mosterd.
 • Snijd de paling in stukjes van ongeveer 7 cm lang.
 • Smeer de broodjes in met de mosterd-citroen mayonaise.
 • Leg daarboven op een handje rucola.
 • Daarboven op leg je dan een paar plakjes gerookte zalm en een paar stukjes van de paling.
 • Snijd de komkommer in plakjes en leg ongeveer 3-4 stukjes op het broodje
 • top dit af met een paar druppeltjes van de mayonaise en een paar kappertjes!

Eet smakelijk,

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jssmina
Jssmina
2 jaren geleden

Ziet er echt goed uit, mijn doet paling alleen altijd denken aan slang ofzo. Weet niet waarom…

trackback

[…] zo gek dat ik regelmatig een lekker recept voor een broodje met jullie deel. Zo hebben ik al deze broodjes met Paling en Zalm, Asperge broodjes en broodjes met makreel paté met jullie gedeeld. Vandaag heb ik weer een lekker […]

trackback

[…] En eetsmakelijk! Heb jij nou liever vis maak dan eens mijn broodje met Zalm en Paling. […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x