Dit las ik in mei

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Tja vandaag is het dan toch echt tijd voor een Dit las ik in mei post. Afgelopen maand was prachtig, spannend, overvol prikkels maar allemaal afspraken voor dingen waar we uiteindelijk heel gelukkig van worden. Tja het is te lang om er in deze post over te vertellen dus dat volgt later deze maand. Maar tussen door heb ik toch geprobeerd om op zijn minst nog een paar boeken te lezen. Over die boeken ga ik je vandaag alles vertellen.

Dit las ik in Mei.

Het eerste boek dat ik deze maand las was toch wel een beetje speciaal voor mij. In dit boek word ik namelijk vermoord door de auteur 🙂 dit klinkt luguberder dan het is want dit komt allemaal voort uit een emmer met koud water uitdaging en we hebben er hard om gelachen. Maar speciaal is het wel. Daarnaast is Onze eerste zomer samen gewoon een heerlijke young adult en het kreeg dan ook een mooie 9

Hier gaat onze eerste zomer samen over:

Op een stormachtige nacht komen Mila en Daniel elkaar na jaren weer tegen. Hij heeft een dringende lift naar het ziekenhuis nodig, zij besluit om hem te helpen. Het loopt mis wanneer ze onderweg een ongeluk krijgen. Wanneer Daniel ontwaakt, ontdekt hij tot zijn verbijstering dat hij een gevangene is van de mysterieuze sekteleider Dominic, die hen na het ongeluk naar zijn afgesloten domein heeft gebracht. En hij is niet de enige die in de klauwen van de man vastzit.

Het tweede boek dat ik las was Schimmen van Dolly Alderton. Dit is een vertaald boek dat ik mocht lezen voor een leesclub! Dat vind ik altijd super leuk want op die manier kun je ook lekker met andere kletsen over je boek. Dit boek was wel leuk maar niet wauw en kreeg daarom een mooie 7,5 van mij.

Hier gaat Schimmen over:

Nina Dean vindt het niet erg om vrijgezel te zijn. Ze heeft haar leven op de rit, een prima relatie met haar ex en genoeg vrienden om haar sociale agenda vol te krijgen. Maar dan gebeurt het onwaarschijnlijke: ze ontmoet Max, via een datingapp. Hij is knap, heeft een goddelijk lichaam én een vaste baan. Maar bovenal kunnen ze urenlang praten, hebben ze allebei een hekel aan sport, dansen ze samen als dwazen en hebben ze na één date al een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Totdat Max plotseling niets meer van zich laat horen. Nina wordt gedwongen haar problemen onder ogen te zien: haar vaders Alzheimer wordt heftiger, en daarmee ook de ontkenningsfase van haar moeder, haar redacteur vindt haar nieuwe boekidee verschrikkelijk, en haar beste vriendin laat haar in de kou staan. Hoe wordt Nina ooit weer gelukkig?

Boek 3 was eindelijk weer eens een drakenboek! Ik ben gek op draken en lees graag boeken over draken. Patty van Delft stelde mij niet teleur met Bondgenoten en verraders. Dit boek kreeg van mij dan ook een mooie 9.

Hier gaat Bondgenoten en verraders over:


De strijd om vrijheid komt het verraad van binnen…
Na de laatste afgeslagen aanval van de Morbiden is hun meester furieus. Nieuwe plannen om de macht over te nemen worden gesmeed.
Met de overstap naar Drägan Duma is Jill ontsnapt aan haar roerige bestaan op aarde. Ze durft weer voorzichtig te genieten van het leven, maar al snel breken er duistere tijden aan op deze parallelle wereld.
Jill lijkt aangewezen om de leidster van Dragon Stone op te volgen, maar is zij wel Zij Die Hoort, zoals beschreven in de profetieën? Een Wijze van het Woud vertelt haar over een verrader tussen de mensen die zij net geleerd heeft te vertrouwen. Wie in haar omgeving spant er samen met de vijand?
De strijd tegen de Soulsnatcher en zijn Morbiden barst in alle hevigheid los en onwaarschijnlijke bondgenootschappen moeten worden gesloten om deze oorlog te kunnen overleven.
In het tweede deel van Patty van Delfts spannende trilogie Drägan Duma volgen gebeurtenissen elkaar razendsnel op. Verlies, moed, verdriet en haar moeilijke relatie met Skylar veranderen het examenjaar van de zestienjarige Jill in een chaotische achtbaan van belevenissen.

Boek nummer 4 van deze maand is verstoten van Sterre Collins. Dit is een young adult. Ik vond dit echt een goed boek en heb er enorm van genoten. Verstoten krijgt dan ook een mooie 9 van mij.

Hier gaat Verstoten over:

De gebeurtenissen rondom de Nederlandse Bonnie en Clyde brachten Sterre Collins op het idee voor deze roman. Lucy is een rustige, wat onzekere zestienjarige. Haar vader heeft zijn gezin verlaten toen Lucy drie jaar was en sindsdien woont ze samen met haar moeder, Carleen. Als ze de oudere Fraser ontmoet, steunt hij haar in haar zoektocht naar antwoorden over haar vader, die volgens haar moeder niets waard was. Maar is Fraser wel de man die hij lijkt?

Boek nummer 5 alweer. Een boek waar ik enorm naar uit keek. Marieke Simons is namelijk een van de eerste auteurs ooit die mee werkte aan de blogs van eigen bodem. En nu een paar jaar later is daar dan haar tweede boek Gebroken Akkoord een meeslepende young adult. Nog beter dan haar eerste boek daarom krijgt dit boek een mooie 8.

Hier gaat Gebroken Akkoord over:

De concurrentie was oneerlijk. Deze strijd ging ik altijd verliezen, tenzij ik bereid was om alles op te geven. Ik had geen keuze. Na het abrupte einde van zijn succesvolle muziekcarrière en de breuk met zijn vriendin Aisling zakte Matthew in een depressie. Langzaamaan lukt het hem om uit dit diepe dal te komen en een nieuwe weg in te slaan. Het laatste wat hij kan gebruiken, is een confrontatie met zijn verleden, en met haar. Hij had Aisling nooit moeten laten gaan. Ditmaal zal Matthew haar ervan overtuigen dat zijn liefde oprecht is. Staan ze aan de rand van iets nieuws of zorgt juist zij voor dat laatste duwtje?

Boek nummer 6 hmm volgens mij heb ik tussendoor toch nog meer gelezen dan dat ik dacht 🙂 Dit keer een lekkere spannende thriller van eigen bodem. Ik heb het dan over Noodlot van Marlen Visser. Dit boek kreeg een mooie 8,5 van mij.

Hier gaat Noodlot over:

Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren. Tijdens haar gesprekken met de winnaars en verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen. Manuel lijkt wel openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader? Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk. 

Boek 7 is een vertaald boek en ik denk mijn favoriet van deze maand. Ik ben echt helemaal weg van de magische schrijfstijl van deze auteur. Haar boeken zitten boordevol fantasie en magie. Rage and Ruin kreeg dan ook een 10 van mij.

Hier gaat Rage and Ruin over:

‘Rage and Ruin’is het tweede deel van de spannende fantasy-serie Harbinger van Jennifer L. Armentrout. Trinity moet alles op alles zetten om de Harbinger te vinden, een wezen dat Wachters en demonen zonder reden vermoord. Ondertussen ontstaan er gevoelens tussen Trinity en Zayne, maar als zij erachter komen dat ze niet samen kunnen zijn, probeert Trinity haar gevoelens voor Zayne te vergeten. Als de spanning oploopt merken ze pas hoe erg ze elkaar eigenlijk nodig hebben. Zal het hen samen lukken om hun krachten te bundelen en de kwade, duistere krachten van de Harbinger te verslaan?

Oke boek 8 is er een van eigen bodem met een duister randje! Een young adult die kippenvel op je armen weet te toveren. Ik heb het dan over In het duister van Tamara Arts. Dit boek kreeg een mooie 8 van mij.

Hier gaat in het duister over:

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland. Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen. Ze voelen zich niet meer veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? Langzaam ontrafelt zich een duister geheim.

Boek nummer 9 is wederom een vertaald boek maar wat voor een. Een prachtige roman geschreven door Colleen Hoover. Hij is meeslepend maar ook luchtig. Een verhaal over verraad verlies en nog zoveel meer. Spijt van jou krijgt dan ook een mooie 9.

Hier gaat spijt van jou over:

Morgan, de hoofdpersoon in ‘Spijt van jou’ van Colleen Hoover, werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter. Als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden?

We sluiten de maand af met een super leuk kinderboek! Dit boek gaat over een ondeugend zwart katje genaamd Hamley! Echt een must have voor elke katten liefhebber. Hamley is jarig kreeg een mooie 8.

Hier gaat Hamley is jarig over:

Maak kennis met Hamley, het avontuurlijke zwarte katje dat mensen verstaat. Samen met haar zusjes en haar moeder woont ze in een gezellig huis, en wordt ze vertroeteld door haar baasje Viola. Viola is jarig, en bij een verjaardag hoort taart. Alleen, zo zeggen de andere katten: dieren krijgen nooit taart, en hun verjaardagen worden nooit gevierd. Dus besluit Hamley om dit te veranderen. Ze gaat op zoek naar taart voor haar dierenfamilie, en belandt zo in een bakkerij.

Dit las ik in mei

Uiteindelijk viel het dus wel mee en las ik slechts 2 boeken minder dan in een gemiddelde leesmaand. Voor mijn gevoel had ik echt maar 4 boeken gelezen ofzo!. Ik ben benieuwd hoeveel boeken ik in juni kan lezen. Ik hoop er lekker veel in mijn mooie tuin te lezen als het weer even meewerkt.

Liefs. Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x