Project happy me – Tijd maken voor jezelf.

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd om jullie weer een beetje bij te praten in een project happy me! Deze keer heb ik gekozen voor een thema dat dit jaar voor mij erg belangrijk is. Tijd maken voor jezelf. Die zin kun je natuurlijk voor een aantal dingen gebruiken. Zoals letterlijk tijd maken voor jezelf door iets leuks te gaan doen. Maar je kan ook momentjes van rust inplannen in een drukke week bijvoorbeeld.

Te druk in mijn hoofd.

Nou laat ik beginnen bij de afgelopen 2 weken. Ik was namelijk echt veel te druk in mijn hoofd. Voor de nieuwe lezers ik heb Autisme en Add en daarnaast momenteel trauma therapie. Een goede planning en niet teveel onverwachtse dingen is voor mij dus sowieso heel erg belangrijk. Daarnaast heb ik HMS en Fibromyalgie dus moet ik ook op tijd rust nemen anders is het foute boel! Nou dit ging dus compleet mis de afgelopen 2 weken. Inmiddels volg ik al drie weken therapie om mijn trauma’s te verwerken en dit maakt veel impact op me. Ergens loop ik ook tegen een grote hoge muur aan omdat ik veel dingen daar achter heb weg gestopt. Maar goed dat was nog wel handelbaar.

De Hypotheek

Maar wij hebben ook al langer verbouwplannen en daarvoor willen we onze hypotheek oversluiten met een bouwdepo erbij. Tja de rente begonnen langzaam aan wat te stijgen dus was het tijd om daar nu echt stappen in te ordernemen. Dus gingen we naar een hypotheker om over onze mogelijkheden te praten. Dat zag er allemaal goed uit dus werd alles gelijk in gang gezet. Dit overviel mij dus enorm want opeens moest er een bouwplan gemaakt worden, offertes opgevraagd worden en de meeste mensen willen daarvoor langs komen. De taxateur werd ook gelijk ingepland en die kwam een week later al. Dus moesten er wat dingen afgemaakt worden in huis. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal leuke en spannende dingen.

Een grote error

In mijn hoofd stapelde dit allemaal op en begon zich een bommetje te vormen. Ik raakte overprikkeld wat resulteerde in extreme hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid. Aan alles voelde ik dat we over mijn grenzen heen aan het gaan waren. Maar hoe ik er voor moest zorgen om toch enigszins deze dagen door te komen vond ik erg lastig. Die vrijdag had ik therapie en wilde ik eigenlijk afbellen want hoe zou ik dat er ook nog bij moeten doen. Maar ik belde met mijn behandelaar en we besloten het gesprek door te laten gaan maar dan te focussen op rust inbouwen tijdens deze week en niet te werken aan de trauma’s

Tijd dus voor me-time maar hoe doe je dat dan?

Nou, dat was dus ook mijn grote vraag. Want in ontspannen ben ik dus echt niet zo goed! Mijn hoofd staat nooit stil en in zo’n mega drukke week kan ik me ook moeilijk concentreren op dingen waar ik rustig van word. Normaal wordt ik namelijk erg rustig door bijvoorbeeld een boek te lezen of aan mijn blog te werken. Maar nu kon ik me hoofd daar niet bij houden en alles wat ik wilde doen ging mis.

Uiteindelijk ontdekte ik samen met mijn therapeut dat ik erg rustig werd van wandelen dus spraken we af dat ik elke dag wat zou gaan wandelen. Daarnaast moest ik elke avond voor het slapen gaan een gedachten meditatie doen waarbij je jouw gedachten als wolkjes voorbij laat zweven je laat ze komen en gaan zeg maar. Op die manier pieker ik minder in mijn slaap.

Hoe dat ging in de praktijk?

Nou eigenlijk best prima alleen dat wandelen ging op de echt hete dagen deze week finaal mis. Maar toen heb ik met mezelf afgesproken om dan in de ochtend de afspraken te doen om na de lunch een paar uur in mijn tuin te gaan zitten. Hoewel ik me ook daar niet op mijn boeken kon concentreren genoot ik wel van de vlindertjes, de bijtjes, en de vogeltjes die in mijn tuin aan het rond darrelen waren.

Al met al was het een enorme zware week maar door deze kleine tips en tricks en kleine momentjes me-time lukte dit me prima.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] je nu meer ontdekken over project Happy me lees dan ook eens de andere blogs die ik al over dit thema schreef! Ik hoop jullie er mee te […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x