De gifmengster van J.M Anna

Hallo lieve lezers van Bookstamel, De gifmengster van J.M Anna wilde ik al heel lang lezen maar hij bleef maar in mijn kast staan. Toen er dan ook een blogtour van dit boek kwam stond ik te springen om daar aan mee te doen. Op die manier had ik gelijk een goede reden om dit boek nu eindelijk eens te gaan lezen. Dus afgelopen week was het zo ver en pakte ik dit lekkere dikke boek uit de kast om te gaan lezen zodat ik jullie daar vandaag alles over kan vertellen!

Titel: De gifmengster Auteur: J.M Anna Uitgeverij: Emma Books Genre: Historical Fantasy Cijfer: 9

Hier gaat de gifmengster over.

Omdat Anne Dyewards vader een van de laatste erfgenamen van de verstoten koninklijke familie is, dwingt de huidige koning van Astoris haar te trouwen met zijn zoon en kroonprins William, om verdeeldheid en burgeroorlogen in het land te stoppen. Na een rustig leven als dochter van een baron, komt Anne met haar familie aan het hof wonen. William blijkt te kampen met een persoonlijkheidsstoornis en probeert zich staande te houden onder de tirannie van zijn vader. De koning blijkt niet vies te zijn van veel te jonge vrouwen en Annes vader wordt weggewerkt door de Kroonraad.

Anne stort zich op de verworpen geneeskunde en gaat in de leer bij een alternatieve dokter. Ondertussen bouwt de spanning aan het hof zich op en probeert ze haar familie krampachtig bij elkaar te houden. Als het

noodlot toeslaat, is het tijd om te vluchten.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover ik ben een beetje verliefd op deze cover. Net zoals ik verliefd was op de cover van Hart van het Beest ook geschreven door J.M Anna. Deze twee covers passen ook ontzettend goed bij elkaar. De titel vind ik ook prachtig en de flaptekst maakte me natuurlijk gelijk nieuwsgierig want anders had ik het boek nooit gekocht.

Het verhaal zelf is weer prachtig geschreven. Dat J.M Anna een prettige schrijfstijl heeft is niet meer onder stoelen of banken te schuiven. Boek voor boek weet ze mij met haar prachtige vertellende manier van schrijven te raken. Maar wat ik vooral zo fijn vindt aan haar schrijfstijl is haar oog voor details. Dit is een historische roman we gaan dus terug in de tijd. J.M Anna heeft goed onderzoek gedaan naar hoe de dingen toen d’r tijd gebeurde denk aan hoe een bevalling gaat of het gebruik van kruiden als medicatie.

Daarnaast weet J.M Anna haar personages als geen ander karakter te geven. William de kroonprins in het verhaal heeft een persoonlijksheidsstoornis en zonder dat er letterlijk benoemt word om welke stoornis het gaat weet je precies wat J.M Anna bedoelt. Je leeft ontzettend met hem mee ergens had ik een beetje medelijden met hem maar aan de andere kant kan William ook ontzettend sterk zijn.

Hoewel dit een fantasie verhaal is had het vroeger maar zo echt gebeurd kunnen zijn en dat maakt dit boek zo bijzonder het voelt bijna niet alsof je een fictief verhaal aan het lezen bent. Het voelt als een waargebeurd verhaal en dat vind ik erg prettig. De gifmengster van J.M Anna krijgt van mij dan ook weer een mooie 9.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Het eerste boek dat ik deze maand las was De gifmengster van J.M Anna. Een boek dat al een tijdje in mijn boekenkast stond om te gaan lezen. En wat was ik blij dat ik het eindelijk gelezen heb want het is een prachtig verhaal. Dit boek kreeg dan ook een mooie 9 van mij en de complete recensie lees je hier. […]

trackback

[…] ik al Hart van het Beest een hertelling van het beroemde sprookje Bella en het Beest. En het boek De gifmengster. Beide ook prachtige boeken. Maar waar Hart van het Beest altijd mijn favoriet was komt De maagd […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x