Recensie Hamley is Jarig van Sandra J. Paul

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Kinderboeken ik ben er gek op! Hoewel ik momenteel bijna niet aan lezen toe kom want er gebeurd zoveel in ons leven momenteel. Zo zijn we bezig met een nieuwe hypotheek, heb ik natuurlijk trauma verwerking, en werkt mijn lichaam nog steeds helaas niet mee. Dus ik lig vooral op bed of op de bank. Maar tussen door probeer ik dus lekker veel te lezen, het huis op te ruimen, wat te bloggen en buiten kleine stukjes te wandelen. Maar nu met dit prachtige weer kruip ik ook wat vaker mijn prachtige tuin in om daar te genieten van een boekje in de zon. Zo las ik daar onlangs het kinderboek Hamley is Jarig.

Hamley is jarig
Hier kun je Hamley is jarig kopen.

Titel: Hamley is jarig Auteur: Sandra J Paul Uitgeverij: Hamley Books Genre: Jeugdboek Cijfer: 8

Hier gaat Hamley is jarig over:

Maak kennis met Hamley, het avontuurlijke zwarte katje dat mensen verstaat. Samen met haar zusjes en haar moeder woont ze in een gezellig huis, en wordt ze vertroeteld door haar baasje Viola. Viola is jarig, en bij een verjaardag hoort taart. Alleen, zo zeggen de andere katten: dieren krijgen nooit taart, en hun verjaardagen worden nooit gevierd. Dus besluit Hamley om dit te veranderen. Ze gaat op zoek naar taart voor haar dierenfamilie, en belandt zo in een bakkerij.

Dit vind ik van Hamley is jarig:

Wauw de cover van Hamley is jarig is echt te schattig. Niet alleen het zwarte katje “Hamley” maar ook alles er om heen. Daarnaast is het binnenwerk in dit boek ook echt heel tof. Van kleine schattige zwarte katten pootjes tot mooie afbeeldingen in kleur je vindt het allemaal in dit boek.

Het verhaal zelf is echt super leuk voor kinderen. Hamley is namelijk een jong katje wat niet zo goed stil kan zitten en graag de wereld wil ontdekken. Van het klimmen op krukjes tot het ontdekken van de wereld buiten. Hamley vind het namelijk maar niks dat die alleen maar binnen mag blijven en moet slapen. Jullie raden het al dit katje werkt zich zelf regelmatig in de nesten. Maar naast Hamley zijn er natuurlijk nog zijn zusjes, moeder en de 2 honden bij het gezin.

Het verhaal is lekker speels en op een mooie manier geschreven waardoor het niet te moeilijk is en super leuk is voor kinderen om te lezen. Je kunt het boek voorlezen aan jonge kinderen of een iets ouder kind het zelf laten lezen. Het boek krijgt van mij een mooie 9.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x