Recensie Noodlot van Marlen Visser

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Yes vandaag heb ik weer een leuke recensie voor jullie. Namelijk mijn recensie van Noodlot geschreven door Marlen Visser. Ik stelde Marlen Visser onlangs al aan jullie voor en vertelde al alles over haar boeken. Ik vond het dan ook super leuk dat ik haar thriller Noodlot mocht lezen omdat dit haar nieuwste boek is.

Recensie Noodlot van Marlen Visser
Hier kun je Noodlot kopen.

Titel: Noodlot Auteur: Marlen Visser Uitgeverij: Prometheus Genre: Thriller Cijfer: 8,5

Hier gaat Noodlot over:

Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren. Tijdens haar gesprekken met de winnaars en verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen. Manuel lijkt wel openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader? Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk. 

Dit vind ik van Noodlot:

De cover van Noodlot vind ik prachtig de grote titel vind ik eigenlijk ook wel heel tof. De titel zelf zei me niet zoveel maar na de flaptekst was ik gelijk nieuwsgierig naar dit boek.

Met Noodlot heeft Marlen een invalshoek gevonden bij een onderwerp waar we allemaal wel eens over hebben gefantaseerd want wat zou jij doen als je de Loterij zou winnen? En wat als je nou niet wint maar juist een verliezer bent? Marlen heeft hierop haar fantasie de vrije loop gelaten en is met een mooie thriller gekomen waarin na word gedacht over al deze vragen. Maar daarnaast gaat het verhaal ook over geheimen en wat er vroeger in Vierschoten is gebeurd.

De thriller is vlot geschreven leest lekker makkelijk weg en zit goed in elkaar. De personages zijn grotendeels interessant en je vraagt je continu af wat er nou echt gebeurd is en wie de dader is geweest. Maar van sommige personage had ik toch wat meer achtergrond informatie willen hebben waardoor ik nog net iets beter met ze mee zou kunnen leven.

Maar al met al was dit een spannende en meeslepende thriller die me een aantal uren heeft vermaakt en daarom krijgt het boek een mooie 8,5 van me.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Renata Feyen
2 jaren geleden

Ik denk dat ik liever aan de winnende kant zou zijn – wie fantaseert er eens niet over de grote pot winnen 🙂

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x