Abrikozen schuitjes

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag begint het songfestival iets waar ik normaal al maanden van te voren naar uit kijk. Maar op een of andere manier leeft het dit jaar nog niet echt bij me. Maar natuurlijk ben ik reuze benieuwd naar wat Nederland er in deze corona tijd van weet te maken. Maar door het songfestival heb ik weer een leuk idee gekregen. Het lijkt me leuk om uit de meeste deelnemende landen een gerecht met jullie te delen. Mijn vriend riep al een tijdje dat hij graag eens Abrikozen schuitjes wilde eten. Vroeger zag je deze vaak in de bakkerij maar de laatste tijd kom ik ze helaas bijna nergens meer tegen en dat terwijl ze zo lekker zijn. Dus besloot ik dat mijn eerste Eurosongfestival recept deze Portugese Abrikozen schuitjes moesten worden. Binnenkort kom ik terug met heerlijke Griekse koekjes.

Wat heb je nodig voor 10 Portugese abrikozen schuitjes:
 • 2 blikken Abrikozen. Ik gebruik zelf deze blikken.
 • kokosrasp.
 • geschaafde amandelen.
 • 1 pakje roomboter bladerdeeg.
 • 1 tl kaneel
 • 100 ml sinasappel likeur
 • een ei
 • een scheutje koffiemelk
Hoe maak je deze Portugese abrikozen schuitjes:
 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Laat de plakjes bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien los van elkaar.
 • Laat de blikken met halve abrikozen uitlekken.
 • Doe de abrikozen in een pannetje met de sinasappel likeur en de kaneel. Laat dit op een laag vuurtje ongeveer 15 min stoven.
 • Leg de bladerdeeg plakjes in een ruitvorm neer.
 • Net iets onder allebei de punten leg je een abrikoos neer.
 • Daarover heen strooi je in het midden een beetje kokosrasp en amandelschaafsel.
 • Vouw de andere 2 punten naar binnen toe en zorg dat ze goed aan elkaar plakken. De puntjes boven de abrikozen duw je ook iets naar binnen. Zo ontstaat er een randje en kan de vulling er niet uit lopen.
 • Leg de schuitjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
 • Meng de ei samen met de koffiemelk en smeer de schuitjes daar mee in.
 • Strooi er daarna een beetje amandelschaafsel en kokosrasp overheen.
 • Bak de schuitjes in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin en knapperig.

Eet smakelijk.

Tip: Heb je nou net als ik nog wat abrikozen over bak daar dan heerlijke abrikozen-appelflappen van. Dit recept vind je binnenkort op mijn blog.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hope
Hope
3 jaren geleden

Nog meer lekkers om uit te proberen! Thank you!

Daisy
3 jaren geleden

Dit lijkt me dus zo onwijs lekker!
Daisy onlangs geplaatst…Mijn Sportdagboek nr. 159My Profile

Tessa
3 jaren geleden

Dit ziet er echt heerlijk uit! Krijg er gelijk trek in!
Tessa onlangs geplaatst…Review: Morphe Smoke & Shadow oogschaduw paletteMy Profile

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x