Recensie Verstoten van Sterre Collins

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Afgelopen week heb ik jullie al voorgesteld aan Sterre Collins. Sterre heeft al heel wat boeken geschreven onder een andere naam. Maar Verstoten is haar Young Adult debuut onder een andere naam. Ik was dan ook reuze benieuwd of ze haar meeslepende schrijfstijl ook wist te gebruiken bij het schrijven van deze young adult.

Recensie verstoten van Sterre Collins
Verstoten kopen dat doe je hier.

Titel: Verstoten Auteur: Sterre Collins Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 9

Hier gaat Verstoten over:

De gebeurtenissen rondom de Nederlandse Bonnie en Clyde brachten Sterre Collins op het idee voor deze roman. Lucy is een rustige, wat onzekere zestienjarige. Haar vader heeft zijn gezin verlaten toen Lucy drie jaar was en sindsdien woont ze samen met haar moeder, Carleen. Als ze de oudere Fraser ontmoet, steunt hij haar in haar zoektocht naar antwoorden over haar vader, die volgens haar moeder niets waard was. Maar is Fraser wel de man die hij lijkt?

Dit vind ik van Verstoten:

De cover van verstoten heeft een mooie kleur maar is helaas geen favoriet van mij. Waarom weet ik niet precies maar ik zou hem niet zo snel oppakken in de boekhandel. De titel daarin tegen vind ik prachtig. De flaptekst maakte me ook gelijk nieuwsgierig.

Sterre Collins heeft een schrijfstijl die meeslepend is en dat laat ze ook zien met Verstoten. Vanaf het aller eerste moment leef je mee met Lucy en het feit dat zei niet weet wie haar vader is. Het verhaal lezen we vanuit verschillende personages zo heb je de brieven van de vader van Lucy maar ook de stukjes vanuit Fraser vertelt. Dit zorgt ervoor dat het boek lekker vlot wegleest omdat je met alle personages zo makkelijk kunt meeleven.

Ik vind het knap hoe Sterre een verhaal heeft weten neer te zetten waarin een vader geen contact heeft met zijn dochter een onderwerp waar veel te weinig over gesproken wordt. Daarnaast bezit het boek onderwerpen als Liefde, Onvoorwaardelijk van elkaar houden, vriendschap en nog zoveel meer. Ik vind Verstoten dan ook een prachtige Young adult die ik beloon met een mooie 9

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x