Over de boeken van Marlen Visser

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vorige week stelde ik jullie voor aan auteur Marlen Visser. Vandaag is het tijd om Marlen weer wat beter te gaan leren kennen we gaan het namelijk hebben over de boeken die Marlen Visser heeft geschreven. Marlen heeft inmiddels 3 boeken op haar naam staan en de spannende luister serie Latte Macchiato op Storytel deze heb ik nog niet geluisterd maar staat wel in mijn favorieten voor wanneer ik aan mijn andere hand geopereerd word. Maar goed ik ga snel beginnen met het laten zien van de drie thrillers die Marlen geschreven heeft.

Dit keer begin ik met het nieuwste boek! Want dit boek ga ik lezen voor mijn recensie en daar kijk ik enorm naar uit. Noodlot kwam uit in juni 2020. Dit boek werd door de lezers super goed ontvangen en ik hoorde er zoveel over dat het mij enorm nieuwsgierig heeft gemaakt.

Hier gaat Noodlot over:

Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren. Tijdens haar gesprekken met de winnaars en verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen. Manuel lijkt wel openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader? Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk. 

Het tweede boek waar ik jullie mee wil laten kennis maken is Meesterdeal. Dit boek verscheen in december 2016 en is dus een wat ouder boek van Marlen maar zeker ook een geweldig boek.

Hier gaat Meesterdeal over:

Als Bo van Lierop ontdekt dat haar 16-jarige dochter Eva een verhouding heeft met haar mentor, een man van tweeënveertig, lopen de spanningen binnen het gezin hoog op. Het feit dat Bo en Adam al jaren een geheim met zich meedragen, een geheim dat zij beter eerder hadden kunnen vertellen, maakt de situatie er niet eenvoudiger op. Is dat de reden dat Adam zich steeds vreemder gaat gedragen? Bo’s enige uitvlucht is haar vrijwilligersbaantje bij de Hulplijn en in het bijzonder Emiel, een cliënt met wie ze een band opbouwt. Emiel weet een manier om haar te helpen. Net als Bo op het punt staat om de confrontatie aan te gaan, gebeurt er iets wat een schok van ontzetting teweegbrengt. 

We sluiten deze Over de boeken van Marlen Visser af met haar aller eerste thriller Stem. Dit boek verscheen in februari van het jaar 2015.

Hier gaat Stem over:

Trudy is een vrouw van 28 jaar, die onzichtbaar door het leven gaat. Ze woont alleen, heeft een weinig inspirerende baan en vrijwel geen sociaal netwerk. Sinds de dood van haar vader is de band met haar moeder en zus alleen maar verslechterd. Als iemand (een blinde, onbekende man) Trudy erop attendeert dat ze mooi kan zingen, is haar eerste ‘blinde auditie’ een feit. Ze ziet plotseling een mogelijkheid om een nieuw leven te beginnen, om écht gezien te worden. Ze zet alles op alles om zich voor te bereiden op deelname aan de talentenjacht Stem!. Al snel ontwikkelt ze een obsessieve belangstelling voor Senna, een van de juryleden van het programma. Trudy ziet Senna als de sleutel tot haar succes. Vastbesloten om Senna te leren kennen overschrijdt ze gaandeweg elke denkbare grens. Lukt het Trudy om door te dringen tot de auditie van Stem!? Zal zij schitteren op het podium? En wat als ze haar ultieme doel niet bereikt? S

Hopelijk hebben jullie weer een aantal leuke boeken ontdekt in deze boekenpraat met Marlen Visser.

Liefs, melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x