De Shampoo bar

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is alweer donderdag de week zit er al weer bijna op. Nou ja vanwege hemelvaart zijn veel mensen natuurlijk vandaag al vrij! De perfecte gelegenheid om eens een lekkere verwen dag te houden. Een echt verwen momentje is voor mij een lekker warm bad met een boekje erbij en lekkere verzorgingsproducten. Vandaag gaan we het hebben over de Shampoo Bar toch wel een van mijn favoriete producten.

Shampoo bar
Waarom vind ik het gebruik van een shampoo bar zo belangrijk?

Toen ik voor het eerst een shampoo bar kocht was dat vooral omdat ik plastic wilde gaan verminderen in mijn huis. Ik was namelijk enorm geschrokken van de hoeveelheid zakken met plastic die elke 2 weken bij ons aan de lantaarn palen hingen. Toen ben ik gaan onderzoeken hoeveel plastic afval er jaarlijks geproduceerd wordt. Want wist jij dat er per jaar 250 miljoen ton aan plastic word geproduceerd. Waarvan de helft dan ook nog eens is bedoeld voor eenmalig gebruik. Veel van dat plastic voor eenmalig gebruik beland als zwerfafval in onze omgeving. Daar duurt het dan tot wel 100 jaar voor het afgebroken is.

Maar dat plastic beland ook in de zee waardoor jaarlijks heel veel zoogdieren sterven maar ook vogels want deze dieren eten het plastic op en kunnen daar aan overleden of raken in het plastic verstrikt. Ik schrok zo van deze cijfers dat ik dus opzoek ging naar manieren om dit plastic in mijn huis te verminderen. Zo ontdekte ik dus de shampoo bar.

Wat is een shampoo bar?

Een shampoo bar is een shampoo in een vaste vorm. Eigenlijk best logisch toch. Voordat de shampoo bars bestonden waren de meeste shampoos vloeibaar en werden ze verpakt in plastic flessen. Maar nu is er dus een manier gevonden om shampoo in een vaste vorm te maken waardoor je de plastic flessen niet meer nodig hebt. Je kan ze verpakken in een kartonnen doosje maar ook bewaren in een shampoo bar netje of metalen doosje. Dat scheelt dus weer een hoop plastic en het is ook nog eens super makkelijk om ze mee te nemen op vakantie of als je ergens gaat logeren. Ik gebruik zelf het Happysoap bar zakje.

Shampoo bars
Maar hoe werkt het wassen met een shampoo bar dan?

Tja dat is niet zo ingewikkeld hoor! Zelf vind ik de fijnste manier om je haar gewoon nat te maken in de doos en de shampoo bar er daarna voorzichtig een paar keer overheen te wrijven. Vervolgens was je de shampoo gewoon in je haar zoals je gewend bent. Vind je dit nou niet fijn dan kun je ook eerst in je handen wrijven met de shampoo bar zoals je met een stuk zeep je zelf wast op die manier verschijnt er schuim en dit schuim verdeel je dan over je haar. Daarna spoel je de shampoo uit en kun je evt nog een conditioner gebruiken. Zelf gebruik ik een conditioner bar.

Houdt er wel rekening mee dat je haar echt even moet wennen aan het gebruik van een shampoo bar. In het begin zal je haar wat stug zijn en sneller vet worden. Maar je zult merken dat dit al snel verbeterd en zelfs je shampoo bar beter gaat schuimen op je haar. En als je eenmaal gewend bent aan een shampoo bar dan wil je niet anders meer. Na het gebruik van je shampoo bar bewaar je hem dus gewoon in je blikje of bar zakje.

Wat zijn mijn favorieten shampoo bars?

Ik heb inmiddels al aardig wat shampoo bars uitgeprobeerd en heb intussen toch wel enkele favorieten. Helaas is mijn all time favoriete bar momenteel niet verkrijgbaar maar op een goede tweede plaats staat de Purple Rain Shampoo Bar van Happy soaps deze bar is namelijk perfect voor haar met een beetje roos. Vanwege mijn eczeem wil ik nog wel eens roos krijgen in mijn haar en met deze bar is dat een stuk minder. Ook een hele fijne bar vind ik de Bergamot en Bijenwas shampoo en conditioner bar van Bee Honest. Ik vind deze vooral erg fijn om mee op vakantie te nemen omdat ik dan maar een bar hoef mee te nemen. Sowieso zijn alle bars van beide merken echte aanraders.

Wat is jouw favoriete shampoo bar? Heb je er nog nooit een gebruikt dan ben ik reuze benieuwd waarom niet?

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roos
3 jaren geleden

Ik ben blij dat je hier aandacht aan besteed!! 👏🎉Ik gebruik de shampoo bar om precies dezelfde reden als jij😊. Mijn favoriet is die van happy soap en nu heb ik nature bar omdat je die bij de kruidvat kan kopen en niet hoeft te bestellen. Net als hun shower bar. Als conditioner gebruik ik helemaal shea. Die vind ik echt tof en bestel ik op een http://www.eenlevenzonderafval.nl, waar nog veel meer goede anti-plastic producten te vinden zijn. Groetjes Roos

Claire
Claire
3 jaren geleden

Wat een mooie foto en fijn blog artikel! Ik ben ook dol op shampoo bars. En… Je hebt helemaal gelijk. Het is ook voor mij even wennen geweest.

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Nee ik heb het nog nooit geprobeerd. Waarom niet? Ja het is een gewoonte om een fles te kopen. Maar we hebben met z’n vijven ieder een eigen fles en ik realiseer mee dat dat veel plastic is. Maar ik heb een vies plakkerig stukje zeep in gedachte, raar he.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Posterstore.nl: De leukste wanddecoratie voor je interieurMy Profile

Mandy
Mandy
3 jaren geleden

Ik zou zo graag willen dat shampoo bars wat voor mij zijn maar ik heb echt lastig haar en mijn haar word echt touw achtig, word er totaal niet zacht van en voelt echt stroef aan, ook als ik het meer dagen de kans geef..
Mandy onlangs geplaatst…Boek: De bijenhoudsterMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Mandy

Het duurd ongeveer een maand voor je haar gewend is. Heb je ook een conditioner bar erbij gebruikt. Ik heb heel klitterig haar maar nu helemaal niet meer.

Cynthia | Cynspirerend.nl
3 jaren geleden

Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar de gedachte suddert al wel een tijdje door mijn hoofd. Dankjewel voor de duidelijke uitleg over hoe je het gebruikt. Fijn om te lezen.
Cynthia | Cynspirerend.nl onlangs geplaatst…Review: Meditatie en Ontspanning AppMy Profile

Kelly
3 jaren geleden

Ik ben dol op shampoo bars. Leuke review! 🙂

Kelly onlangs geplaatst…Vinted Shoplog – Heel veel rozeMy Profile

nicole
3 jaren geleden

Ik ben inmiddels ook aan de shampoo bar en ben blij met wat het mijn haar doet!
nicole onlangs geplaatst…Opwindend nieuws: uilskuiken op komst!My Profile

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Shampoobars zijn zo ontzettend fijn! Ik gebruik bijna niks anders meer. Die van Happy Soaps vind ik fijn, maar ook die van Foamie.

Janet
3 jaren geleden

Ik heb dit gewoon nog nooit in mijn leven gebruikt.. ik kan eigenlijk ook niet goed uitleggen waarom niet, want ik vind het heel fijn en milieubewust denk ik.
Janet onlangs geplaatst…Money: kosten tiendaagse roadtrip Normandië, FrankrijkMy Profile

Rory
3 jaren geleden

Ik test heel veel producten en daarom zitten er ook gewoon nog liquid shampoos bij (maar wel weer veel van natuurlijk merken). Ook heb ik veel shampoo bars getest, van o.a. Guhl en nog een aantal andere merken. Ik vind het heel fijn (en veeeeel beter voor het milieu) alleen zit ik wel met dat ‘squeeky clean’ zoals ik het noem. Mijn haren zijn dan toch wel behoorlijk stug en dor. Ik heb echt wel een conditioner nodig. Ik heb ook nog een twee in een bar (shampoo en conditioner) en die is favoriet. Van Bee Cosmetics geloof ik.
Rory onlangs geplaatst…Zuiverende anti-ageing? Age-Purify by Filorga. Hoe werkt dat dan precies?My Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Rory

Je bedoelt die twee in een uit de jouwbox? Die is idd van Bee en ook een van mijn favorieten

trackback

[…] Wil je weten hoe je een shampoo bar gebruikt check dan eens mijn blog over de shampoo bar. […]

13
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x