Boekenpraat met Elly Vos

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe boekenpraat. Dit keer hebben we een boekenpraat met Elly Vos. Elly Vos is nu nog vrij onbekend maar hopelijk komt daar in Oktober verandering in want dan debuteert Elly met haar boek ‘Met mij is toch niks mis’. Maar Elly is wel al fanatiek op facebook daar deelt ze o.a dingen over het schrijfproces van ‘Met mij is toch niks mis’. Dus hoewel we nog even geduld moeten hebben voor we haar boek kunnen lezen verteld ze vandaag al wel van alles over haar favoriete boeken en auteurs.

Boekenpraat met Elly Vos:

Welk boek las je als kind graag?

Als kind was ik gek op boeken zoals Pinkeltje en Jip en Janneke, maar verslond ook alle verhalen van Roald Dahl. Alles waarin gevochten werd of wat zich afspeelde in het verleden, sloeg ik over. Het moest vooral grappig zijn en zich afspelen in een vrolijke, eenvoudige omgeving, waarin ik kon wegdromen.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Dat is lastig te zeggen. Sinds de middelbare school was lezen ineens een verplicht onderdeel van toetsen en examens. Ik verloor daardoor de liefde voor boeken, vooral omdat de titels op de boekenlijst me niet aanspraken (Ja, ik weet het, schandalig). Nu probeer ik de ‘schade’ wat in te halen en lees romans en thrillers. Niet te zoetsappig, het moet lekker weglezen en zeker niet te langdradig zijn. Een boek dat mij écht geraakt heeft was ‘Het duivelskind’ van Maria Genova. De emoties van de hoofdpersoon waren zo duidelijk voelbaar dat ik er dagen later nog mee bezig was.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Dat zijn er meerdere, met name de thrillerschrijvers, zoals Nicci French, Loes den Hollander, Saskia Noort en Esther Verhoef

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Ik wissel graag tussen thrillers en romans. Ook nu sla ik de historische romans over. Met voldoende spanning en af en toe wat drama ben ik al snel tevreden.

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Op dit moment staat De Droomvallei op nummer één. Een kleine uitgever met persoonlijke aandacht voor de auteur. Mijn debuutroman ‘Met mij ook toch niks mis’ wordt op 9 oktober 2021 door deze uitgeverij uitgegeven.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Digitaal. Het neemt veel minder ruimte in beslag en je kunt overal waar je komt een bladzijde lezen.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Ik zie het als de reclamefolder van het boek. De cover laat globaal zien waar het boek over gaat, het moet opvallen en mij triggeren om meer over dit verhaal te willen weten. Zodra ik een boek oppak om de achterkant te lezen, is de cover uitdagend genoeg.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Saskia Noort, maar op mijn e-reader vind je ook alle boeken van Loes den Hollander. Tja, ze hebben gewoon veel geschreven. Ze zijn niet allemaal even goed, maar dat merk je pas als je het leest.

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Oei, ik denk wel meer dan honderd, maar daar staan ook verhalen tussen die ik waarschijnlijk nooit zal lezen. Lang leve de gulle gevers die niet weten waar ik van hou.

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

De boeken van Lucinda Riley. Ik heb ze allemaal wel gelezen, omdat haar verhalen goed zijn, maar zo vreselijk langdradig. En met zoveel namen en bijnamen dat ik halverwege al niet meer weet wie wie is.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Van Jolanda Pikkaart (Zorg dat jouw boek er wel komt) en Marijke Witman (Verkeerde keuzes). Zij zijn, net als ik, allebei onderdeel van Dé kleurrijke schrijfgroep.

Op welke plek lees je graag?

Thuis, op de bank, onder een dekentje. Het liefst als iedereen de deur uit is en met een kat op schoot. Al is dat laatste niet altijd handig.

Wanneer lees je het liefste?

Zodra alle klussen zijn gedaan, zodat mijn hoofd leeg is en ik nergens rekening mee hoef te houden.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Facebook (www.facebook.com/ellyschrijft) en Instagram (www.instagram.com/elly_schrijft). Op Facebook heeft mijn debuutroman ook nog een eigen pagina (www.facebook.com/ellyschrijft.nl)

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Hardcover of paperback? Hardcover. Duurder, maar ze blijven veel langer mooi.

Nederlandstalig of engels? Nederlandstalig. Mijn Engels is niet goed genoeg om me in een verhaal te kunnen verdiepen.

Serie of Stand alone? Ik lees vooral boeken die los gelezen kunnen worden. ‘De zeven zussen’ is de enige serie waarvan ik keurig alle delen lees, ook al is de auteur niet echt mijn favoriet. De C-serie van Esther van der Ham vind ik wel geweldig, maar deze delen zijn ook los van elkaar te lezen.

Cover of flaptekst? Flaptekst. Daar staat veel meer informatie. Ook al bepaalt de cover of ik wil weten waar het boek over gaat.

Lezen in bed of in bad? Op de bank, mag dat ook? Of buiten in de zon, heerlijk.

Koffie of thee? Zeker weten koffie. Thee drink ik alleen als ik ziek ben.

Dit was de boekenpraat met Elly Vos ik hoop dat jullie weer wat leuke nieuwe boeken hebben ontdekt. Tot de volgende boekenpraat.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x