Over de boeken van Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd om jullie alles te gaan vertellen over de boeken van Jeroen Windmeijer en Jacob slavenburg. Deze heren hebben samen een behoorlijk aantal boeken op hun naam staan. Daarom heb ik dit keer een selectie gemaakt van een aantal boeken uit hun collectie.

Ik begin met het Isisgeheim dit boek verscheen vorig jaar maart en is door beide heren samen geschreven. Dit boek deed het enorm goed onder de lezers.

Hier gaat het Isisgeheim over:

Vechten, vluchten, verstijven… Wat doe jij? Wanneer het Leidse Rijksmuseum van Oudheden zich opmaakt voor een grootse tentoonstelling over Egypte, doet conservator Arianna een wel heel bijzondere ontdekking in een gouden beeldje van de godin Isis; de Egyptische moedergodin blijkt al eeuwenlang een groot geheim met zich mee te dragen.Al snel raken Arianna en haar collega Thijs verstrikt in een onzichtbaar netwerk met internationale vertakkingen. Hun pogingen het mysterie te ontrafelen leiden hen naar Oxford, waar duidelijk wordt hoeveel moeite er wordt gedaan om de vondst geheim te houden…

Dan ga ik verder met een boek dat alleen door Jeroen Windmeijer is geschreven dit boek verscheen in juli 2020. Ik denk dat dit een van mijn favoriete boeken was van vorige jaar. Ik heb het dan over het Pauluslabyrint.

Hier gaat het Pauluslabrint over:

Wanneer de burgemeester van Leiden het startschot wil geven voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers, stort hij met graafmachine en al drie meter de diepte in. Daar blijkt zich een ondergronds gangenstelsel te bevinden. Ook wordt er een jongen gevonden. Hij lijkt niet gewond, maar toch zit hij onder het bloed. Als kort daarop universitair docente Judith Cherec en hoogleraar Arnold van Tiegem verdwijnen, ziet archeoloog Peter de Haan zich gedwongen op onderzoek uit te gaan. Hij stuit op een deel van de vaderlandse geschiedenis dat niet voor niets eeuwenlang verborgen was gebleven. Leiden schudt op zijn grondvesten.

Het volgende boek is het nieuwste boek Het Evacomplex ook dit boek is door beide heren samen geschreven. Dit boek verscheen in april van dit jaar.

Hier gaat het Evacomplex over:

‘Jullie zullen niet sterven…’

De internationaal befaamde slangendeskundige Frank van As werkt bij Naturalis, het natuurhistorisch museum in Leiden. Hij gebruikt zijn kennis echter ook in de kringen rond de charismatische voorganger van een mysterieuze gemeenschap, zonder te weten welk onheil hij daarmee over zichzelf – en over zijn vrouw Cat – afroept. Dat dringt pas tot hem door als de eerste dode is gevallen. Lukt het hun om zichzelf op tijd uit deze wurggreep te bevrijden?

Journaliste Magda Filippo stuit in de tussentijd op een alternatieve uitleg van het Bijbelse Genesisverhaal en de rol van Eva daarin. De gebeurtenissen lijken met elkaar verstrengeld te zijn, maar hoe? Haar spannende zoektocht leidt haar van wonderbaarlijke religieuze tradities naar eeuwenlang verborgen boodschappen in de Sixtijnse Kapel. Zonder het te beseffen hebben zij zich allemaal in een slangenkuil begeven…

En het laatste boek waar ik jullie kennis mee wil laten maken is Valsheid in Geschriften dit boek verscheen in april vorige jaar en is door Jacob Slavenburg geschreven.

Hier gaat Valsheid in Geschriften over:

Wie waren de echte schrijvers van de evangeliën? Wie nam in de vroege kerk de beslissing over wat wel en niet in de Bijbel terechtkwam? Waarom mochten de apocriefe en gnostische evangeliën niet meer gelezen worden? Wat was de echte relatie tussen Jezus en Maria Magdalena? Pas generaties na Jezus’ dood werden de evangeliën samen­gesteld door onbekende schrijvers met een eigen agenda. Die verhalen werden in de eerste eeuwen talloze malen ‘verbeterd’ om ze te laten sporen met nieuwe geloofsregels en uitgedachte dogma’s. In dat proces werden zeer oorspronkelijke en vroege geschriften vernietigd. Valsheid in Geschrifte onthult op uiterst toegankelijke wijze de manier waarop bijbelteksten in de loop der eeuwen werden gemanipuleerd tot de vorm zoals wij die nu kennen. Verder geeft het inzicht in het vroegste christendom en de persoon Jezus, onder meer aan de hand van pas ontdekte bronnen.

Hopelijk hebben jullie weer wat leuke ideetjes op gedaan.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Deborah
3 jaren geleden

Wat leuk dat je al (of een deel) van zijn boeken hier beschrijft. Ik heb het Pauluslabyrint ook gelezen. Ik vond het een verrassend boek. Hoewel ik het op Hebban maar 3 sterren heb gegeven. Hier en daar waren een aantal tegenvallers. Dat is ook de reden waarom zijn andere boeken nog niet gelezen heb.
Deborah onlangs geplaatst…Project twee…My Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x