Help ik kom niet door mijn boek heen!

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Help ik kom niet door mijn boek heen! Mel wat doe jij als je niet door een boek heen komt? Dit is denk ik de meest gestelde vraag in mijn privé berichten. Eerlijk ik denk dat het voor iedereen anders is wat je moet doen als je niet door een boek heen komt. Maar ik ga proberen hieronder een paar tips te geven die je kunt gebruiken als je vastloopt in je boek of als je gewoon een leesdipje hebt!

Leg het boek aan de kant.

Dit klinkt misschien stom maar soms is het gewoon niet de juiste tijd voor het boek dat je wil lezen. Als ik bijvoorbeeld ziek ben dan zit ik echt niet te wachten op een dik fantasie boek waar ik veel bij moet nadenken. Nee dan lees ik liever een lekkere feelgood. Als ik alleen thuis ben dan kom ik echt niet door een thriller heen en ga zo maar even door. Soms helpt het dus als je een boek even een weekje of 2 aan de kant legt en gewoon een ander boek gaat lezen.

Lees nog een stukje door.

Soms kan een boek in het begin een beetje saai zijn omdat de auteur veel wil vertellen over de personages of de wereld waarin een verhaal zich afspeelt. Dit zie je vaak bij eerste delen van een trilogie. Dan wil het wel eens helpen om toch een stukje door te lezen. Want na een poosje kun je er dan toch helemaal in zitten.

Zorg voor een fijne leesplek.

Lezen met een hoop lawaai om je heen is geen pretje! Als ik dus lekker van een boek wil genieten en echt even helemaal wil verdwalen in een boek dan zoek ik een rustig plekje op bij voorkeur in de zon! Dan pak ik er een lekker plaid bij voor als het toch wat te koud is een bakje thee en zet ik mijn telefoon even op vliegtuigstand. Ik neem dan echt even mee time.

Probeer een ander genre.

Deze sluit eigenlijk aan bij de eerste tip! Als je niet door een boek heen komt lees dan eens een boek in een totaal ander genre dan je normaal leest. Dat wil nog wel eens helpen om door je leesdipje heen te komen.

Maar ik kom er echt niet doorheen.

Dan is het tijd om dit boek weg te leggen en te besluiten dat het geen boek voor jou is! Soms gebeurd dat gewoon wat smaken verschillen en iedereen vindt weer iets anders leuk. Ja maar het is een recensie boek. Tja ook bij recensie boeken moet je eerlijk zijn. Als het mij gebeurd dan stuur ik de auteur of uitgever netjes een bericht dat ik er niet doorheen kom. Meestal hoef je dan geen recensie te plaatsen maar mag het wel. Soms probeer je het dan later weer een keer en blijkt het toch een tof boek te zijn! Tja dan kun je altijd nog die recensie aanpassen mocht je die een geschreven hebben.

Heb plezier

Dat is misschien wel de aller belangrijkste tip! Lezen is geen moetje als je even geen zin hebt of geen inspiratie doe dan gewoon iets anders waar je op dat moment wel zin in hebt. Sommige mensen voelen de druk als ze zien hoeveel boeken andere mensen lezen. Maar jij bent niet die andere persoon lezen is geen wedstrijd. Lezen doe je voor je eigen ontspanning! Dus geniet en heb plezier in het lezen.

Liefs, Melanie

Inspiratie nodig voor een leuk boek kijk dan eens tussen mijn recensies.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
4 jaren geleden

Hele goede tips! Als ik eenmaal begonnen ben aan een boek heb ik meestal ook dat ik hem zsm uit wil lezen gelukkig!

Janet
4 jaren geleden

Hele goede tips en zeker herkenbaar. Eigenlijk geef ik het toch al te snel op denk ik. Dan leg ik het boek gewoon weg en kijk er nooit meer naar.

Caroline
Caroline
2 jaren geleden

Wat een goede topic! Ik heb dat wel vaker. En heb dan de neiging het boek weg te leggen en daarna wordt het nooit meer geopend. Zonde he?

Wanda
2 jaren geleden

Vroeger las ik elk boek gewoon uit, maar tegenwoordig leg ik het weg als het verhaal mij na 100 pagina’s nog niet heeft kunnen boeien. Dan steek ik mijn tijd liever in een ander boek en ja, soms gebeurt het dat ik zo’n boek dan later weer ga herlezen en dan ineens wel in het verhaal kom.

Tessa
2 jaren geleden

Handige tips zijn dit. Bij mij gebeurt het vrij zelden. De laatste keer was bij Eat Pray Love. Ik heb niet eens het deel van Eat uitgelezen. Ik ergerde mij kapot aan de schrijfster
Tessa onlangs geplaatst…Preview: essence Trend Edition ‘The Glowin’ Golds’My Profile

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x