Over de boeken van Sterre Collins en Esther Boek

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Degene die Esther boek al een beetje kennen hadden het al wel door. Esther Boek is de auteur achter Sterre Collin. Waarom ze haar young adult onder een pseudoniem heeft uitgebracht dat vertelt ze binnenkort in het interview! Maar omdat het haar YA-Debuut is heb ik besloten om vandaag ook haar boeken voor de volwassen lezers onder ons in de picture te zetten. Dus vandaag gaan we het hebben over de boeken Van Sterre Collins en Esther Boek.

Hier kun je verstoten kopen.

We beginnen natuurlijk met haar debuut onder de naam Sterre Collins. Verstoten is de naam van het boek en volgende week kunnen jullie mijn recensie van dit boek lezen. Ik weet het ik ben wat trager met mijn recensies dan normaal maar de trauma therapie is behoorlijk heftig dus is het moeilijk mijn concentratie bij het lezen te houden.

Hier gaat verstoten over:

Lucy is een rustige, wat onzekere zestienjarige. Haar vader heeft zijn gezin verlaten toen Lucy drie jaar was en sindsdien woont ze samen met haar moeder, Carleen. Als ze de oudere Fraser ontmoet, steunt hij haar in haar zoektocht naar antwoorden over haar vader, die volgens haar moeder niets waard was. Maar is Fraser wel de man die hij lijkt? De gebeurtenissen rondom de Nederlandse Bonnie en Clyde brachten Sterre Collins op het idee voor deze roman.

Zo en dan gaan we nu dus naar de boeken voor volwassenen onder de naam Esther Boek. Mijn favoriete boek van Esther is Het leven dat ik kende een spannende roman die echt prachtig geschreven is. Mijn recensie van Het leven dat ik kende kun je natuurlijk ook lezen als je dat leuk vindt.

Hier gaat het leven dat ik kende over:

Nadat Roelf alles waar hij van hield is verloren, lijkt het leven hem weer toe te lachen wanneer hij het geluk opnieuw vindt met Sophie.

Tot die nacht waarop hun huis, met daarin alle onvervangbare herinneringen, tot de grond toe afbrandt. Als de politie hem enkele maanden later arresteert voor deze brand is het drama compleet.

Maar is hij wel schuldig of heeft justitie de verkeerde te pakken? Voor Roelf blijkt: wanneer je speelt met vuur, ben je nergens meer veilig.

En dan sluit ik dit rondje over de boeken van af met het eerste boek dat ik las van Esther Boek en dat was De perfecte moeder. Ook weer een boek dat je gelezen moet hebben. Als je zin hebt lees dan mijn recensie van De perfecte moeder.

Hier gaat de Perfecte moeder over:

Een aangrijpende roman over twee sterke vrouwen die niet kunnen ontsnappen uit de wereld waarin ze opgroeiden.

Nelleke en Helena zijn vrouwen die elk op hun eigen manier trachten te ontsnappen aan hun verstikkende verleden.
Nelleke wil vluchten uit het armoedige bestaan dat ze van haar ouders erfde en zal daarvoor tot het uiterste gaan. Rijkeluiszoon Jacob lijkt de perfecte man om te manipuleren in een huwelijk dat haar rijkdom zal verzekeren. Alleen: maakt geld alles goed?
Helena groeit op in een, voor de buitenwereld, perfect gezin. Maar is dat wel zo? Wat er achter gesloten deuren gebeurt, blijft lang verborgen.
Wanneer haar moeder plots overlijdt, stort Helena’s zorgvuldig gecreëerde wereldje in. De verstrekkende gevolgen van haar moeders dood, blijven haar voor de rest van haar leven achtervolgen. Hoe ontloop je immers het systeem waarin je opgroeide, als dat je nooit meer loslaat?
De Perfecte Moeder is een aangrijpende roman over twee sterke vrouwen die niet kunnen ontsnappen uit de wereld waarin ze opgroeiden.

Nou ik hoop dat jullie weer een aantal leuke boek ideetjes hebben opgedaan! Zoals ik hier boven al schreef lees je volgende week mijn recensie van verstoten hier op de blog.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
2 jaren geleden

Het leven dat ik kende lijkt me een mooi boek om te lezen.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Dagje uit Elburg – De leukste activiteit is de gratis speurtochtMy Profile

Cynthia | Cynspirerend.nl
2 jaren geleden

Ik ontdek steeds weer boeken die ik nog niet ken door jou. Interessant! Dit gaat ook op mijn leeslijstje!
Cynthia | Cynspirerend.nl onlangs geplaatst…Review: Meditatie en Ontspanning AppMy Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x