Schimmen van Dolly Alderton

Hallo lieve lezers van Bookstamel, oooh wat is het toch heerlijk om in een leesflow te zitten. Ik lees momenteel de boeken sneller dan dat ik de recensies kan schrijven. Ik ben natuurlijk ook al een paar dagen goed grieperig geweest en dan is er natuurlijk niks fijner dan in bed kruipen met een goed boek. Deze week heb ik dan ook nog geen recept geplaatst maar ik hoop daar het weekend verandering in te brengen! Maar vandaag ga ik jullie eerst alles vertellen over het boek Schimmen van Dolly Alderton.

Schimmen van Dolly Alderton
Hier kun je schimmen van Dolly Alderton kopen.

Titel: Schimmen Auteur: Dolly Alderton Uitgeverij: L.S Amsterdam Genre: Roman Cijfer: 7,5

Hier gaat Schimmen over:

Nina Dean vindt het niet erg om vrijgezel te zijn. Ze heeft haar leven op de rit, een prima relatie met haar ex en genoeg vrienden om haar sociale agenda vol te krijgen. Maar dan gebeurt het onwaarschijnlijke: ze ontmoet Max, via een datingapp. Hij is knap, heeft een goddelijk lichaam én een vaste baan. Maar bovenal kunnen ze urenlang praten, hebben ze allebei een hekel aan sport, dansen ze samen als dwazen en hebben ze na één date al een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Totdat Max plotseling niets meer van zich laat horen. Nina wordt gedwongen haar problemen onder ogen te zien: haar vaders Alzheimer wordt heftiger, en daarmee ook de ontkenningsfase van haar moeder, haar redacteur vindt haar nieuwe boekidee verschrikkelijk, en haar beste vriendin laat haar in de kou staan. Hoe wordt Nina ooit weer gelukkig?

Dit vind ik van Schimmen:

Daar gaan we dan zoals altijd begin ik bij de cover is die niet prachtig! Hij is simpel doeltreffend en heeft schitterende kleuren die perfect in mijn boekenkast staan. De Nederlandse titel vind ik ook prima gevonden hij past namelijk bij twee onderwerpen in het boek. Ja het jasje scoort punten hier.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Dolly Alderton heeft een prettige schrijfstijl waarmee ze je in een handomdraai mee sleept in het verhaal. In Nina het hoofdpersonage zal menig dertiger zich herkennen. Nina is lief, grappig en hartstikke single! En tja singles in deze tijd die gaan natuurlijk op een datings app. Maar wat als degene waarmee je een leuke klikt hebt via de app opeens niks meer van zich laat horen. Tja dat is precies wat Max doet.

Maar wat mij vooral raakte in het verhaal was de Alzheimer van de vader van Nina. Dit was voor mij zo herkenbaar mijn beide oma’s hadden Alzheimer en ik kende heel veel van de situaties die omschreven werden. Schimmen is dan ook geen luchtige feelgood maar een roman met diepgang waarin allerlei thema’s aanbod komen. Een boek vol herkenning liefde en vriendschap. Al met al gewoon een leuk boek om te lezen. Ik geef Schimmen dan ook een mooie 7,5.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda
3 jaren geleden

Ik vind de cover juist niet zo uitnodigend, maar je recensie daarentegen wel, dus ik zet hem op mijn lijstje voor in de vakantie, lekker wat luchtigs tussendoor.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x