Even voorstellen Marlen Visser

Hallo lieve lezers van Bookstamel, jeetje mei alweer. Voor mij altijd wel een speciale maand want zowel mijn moeder als zus zijn dan jarig en het is dan natuurlijk ook nog moeder dag! Maar het begin van een nieuwe maand vind ik ook altijd super leuk omdat het dan weer tijd is om de nieuwe auteurs van eigen bodem voor deze maand bekend te maken. Deze maand doen er 4 vrouwen en een heer mee. Een van die vrouwen is Marlen Visser en haar ga ik vandaag aan jullie voorstellen.

Marlen is auteur en schrijfcoach. Ze studeerde commerciële economie aan de Haagse Hogeschool. In het dagelijks leven combineert zij het geven van schrijfcursussen en schrijfcoaching met het schrijven van boeken en verhalen.

Voor corona de wereld op zijn kop zette organiseerde Marlen ook twee keer per jaar een schrijfweek in het buitenland. Vorig jaar heeft zij deze moeten annuleren vanwege corona, maar dit jaar gaat ze hier weer mee van start. Na de zomer vindt de eerstvolgende schrijfvakantie plaats.

Daarnaast is Marlen Visser mede-oprichter van het schrijverscollectief Moordwijven. Een collectief van thrillerauteurs, die een herkenbaar gezicht willen vormen naar lezers, boekhandel en pers door het organiseren van gezamenlijke activiteiten.

Tot 2011 schreef Marlen voornamelijk zakelijke teksten. Eind 2011 begon zij met het schrijven van haar eerste thriller. Om te toetsen of haar werk potentie had deed ze mee aan schrijfwedstrijden, waarmee ze in totaal zo’n vijftien publicaties in verhalenbundels won.

Haar eerste boek Stem verscheen in april 2015 en werd gelijk genomineerd voor de Schaduwprijs 2016, de prijs voor de beste spannende debuutroman van Nederland. Eind 2016 verscheen vervolgens een nieuwe thriller Meesterdeal. In 2019 tekende Marlen een boekencontract voor twee thrillers bij Uitgeverij Prometheus. Haar thriller Noodlot verscheen in 2020 bij deze uitgeverij. Maar goed volgende week gaan we het natuurlijk nog uitgebreid hebben over al deze boeken.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Schrijfcoach daar had ik nog nooit van gehoord. Ik ben benieuwd wat je dan allemaal doet.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Product review -Tips voor perfecte productfotografieMy Profile

Claire
Claire
3 jaren geleden

Leuk hoor deze voorstelrondjes! En wat een mooi beroep; schrijfcoach!

Jessie
3 jaren geleden

Ha leuk, heb ‘Stem’ meteen op mijn lijstje voor de bied gezet. Enne, je hebt tal van schrijfcoaches. Sommige kunnen je helpen een boek te schrijven. Dat doe ik niet, maar ik ben wel schrijfcoach. Ik leer ondernemers hoe ze hun eigen schrijfstijl kunnen ontwikkelen zodat hun teksten weerspiegelt wie ze zijn. Kortom, je hebt ze in alle maten en alle soorten 🙂

Jessie onlangs geplaatst…Wat is groter: je boodschap of je angst?My Profile

trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Vorige week stelde ik jullie voor aan auteur Marlen Visser. Vandaag is het tijd om Marlen weer wat beter te gaan leren kennen we gaan het namelijk hebben over […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x