Even voorstellen Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Deze maand hebben we weer een duo interview met Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg ten ere van hun nieuwste boek Het Eva complex. Ik stel dan ook vandaag niet een nieuwe auteur van eigen bodem aan jullie voor maar twee. Ik zou zeggen ga lekker achterover zitten en maak kennis met Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg.

Ik begin met Jacob Slavenburg. Jacob is geboren in Gorinchem in de zomer van 1943. Al vroeg is hij gaan werken in het bedrijfsleven maar op latere leeftijd besloot hij zijn studie weer op te pakken. In 1986 behaalde hij dan ook zijn doctoraal in de cultuurgeschiedenis. Tijdens zijn studie godsdienstgeschiedenis kwam hij in aanraking met een spectaculaire vondst bij Nag Hammadi uit 1945 die eind zeventiger jaren bekend werd door een eerste integrale vertaling in het Engels. Jacob studderde af in de ‘Gnostica’ zoals zijn bul het letterlijk aangeeft bij professor Rolof van den broek, de opvolger van de legendarische professor Gilles Quispel.

Later zette Jacob zijn baan in het bedrijfsleven om in een agentschap om tijd en gelegenheid te hebben zich verder te verdiepen in de Gnosis. Zelf niet kerkelijk grootgebracht beroerde de Gnosis Jacobs vezels van zijn ziel. Vooral de visie op de man uit Nazereth, heeft Jacob enorm geïntrigeerd het sprak hem aan. Zo begon Jacob te schrijven over de Gnosis. In 1989 verscheen zijn eerste boek “De geheime woorden”over de geschiedenis van de Gnosis. Het boek kreeg vijf drukken iets waar Jacob toen alleen nog maar van kon dromen. Na dat debuut volgde in een rap tempo een aantal andere boeken, studies, artikelen en interviews.

Samen met Jeroen Windmeijer schreef hij al eerder het boek Het ISISgeheim en nu dus vers van de pers Het Eva complex waar we het later nog uitgebreid over gaan hebben.

Dan gaan we verder met Jeroen Windmeijer voor de meeste lezers van mijn blog niet helemaal nieuw want ik mocht hem al een keer eerder interviewen dat interview kun je hier lezen. Maar goed wie is Jeroen? Nou Jeroen is geboren in Delft in 1969 en opgegroeid in Pijnacker, maar sinds zijn studententijd woont hij al in Leiden. Jeroen Windmeijer is getrouwd met Hamide Dogan, zij is vertaalster van Turkse literatuur samen hebben ze een dochter van 14.

Aan de Universiteit Leiden heeft Jeroen culturele antropologie gestudeerd, met als specialisatie Latijns Amerika. Voor zijn afstudeeronderzoek woonde hij zes maanden in een indiaans dorpje op de Boliviaanse hoogvlakte aan de oevers van het Titicacameer. Uiteindelijk promoveerde Jeroen in 2001 op een onderzoek naar de Otavalo-indianen, die je in die tijd ook in Nederland Vaak op straat muziek zag maken. Vervolgens werkte Jeroen als reisleider in Venezuela, Mexico, Guatemala en Belize, maar ook in Egypte. Jeroen besloot om opnieuw te gaan studeren aan de Universiteit Leiden Wereldgodsdiensten deze keer. Vervolgens werkte hij 12 jaar als leraar godsdienst op een middelbare school in Leiden. Maar sinds 2019 is hij voltijds schrijver en staat hij onder contract bij HarperCollins Holland.

Inmiddels heeft Jeroen ook al een groot aantal boeken op zijn naam staan. Maar over die boeken gaan we het volgende week uitgebreid hebben. Ik hoop dat jullie Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg zo al een stuk beter hebben leren kennen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Deborah
3 jaren geleden

Wat leuk om op deze manier meer schrijvers van NL bodem te leren kennen. Ik heb eerder een boek gelezen van Jeroen Windmeijer. Ik ben benieuwd welke boeken je gaat bespreken.
Deborah onlangs geplaatst…De paden op de lanen in…My Profile

Linda
3 jaren geleden

Wat een droombaan hebben deze mannen. Mooi om te lezen hoe ze begonnen zijn en hun droom achterna gegaan zijn!

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x