Gelezen in april 2021

Hallo lieve lezers van Bookstamel. April is weer achter de rug. Dat betekend dat het weer tijd is om eens even terug te gaan kijken naar de boeken die ik deze maand gelezen heb. Hoewel ik had gehoopt een paar boeken meer te lezen deze maand besloot mijn lichaam anders. Hier baal ik enorm van want ik geniet zo van het lezen van boeken. Maar ja mijn lichamelijke klachten heb ik helaas niet onder controle. Toch was april geen slechte lees maand en las ik een aantal hele toffe boeken.

In totaal las ik 12 boeken. Daarvan waren 11 van Nederlandse en Vlaamse auteurs en 1 boek was een vertaald werk. Het meest speciale boek dat ik deze maand las is Unsinkable van Lotte van den Noort.

Ik begon de maand gelijk goed met een lekker dik fantasie boek! Ik las van deze auteur al meerdere boeken en ze zitten elke keer weer super goed in elkaar. Ruimtestad van Johanna Lime was dan ook weer een genot om te lezen. Het boek kreeg van mij een mooie 7,5. De complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Ruimtestad over:

Prins Daniël van Berinyi stamt af van vuurmagiërs. Hij doet zijn best om de eerste priester van zijn volk te worden, maar zakt voor de test van Mage. De god laat hem leven als hij belooft nooit meer zijn magie te gebruiken. Daniël besluit een andere opleiding te volgen en wordt kapitein op een ruimtekruiser. Direct bij zijn eerste missie krijgt hij te maken met een Terraanse terrorist die op wraak uit is, omdat Berinyi in de afgelopen oorlog tegen Laskoro hun bondgenoten in de steek liet.

Prinses Irene is de dochter van Jima, de geestmagiër van Laskoro. Zij ontdekt tijdens haar stage voor Interplanetair Recht dat de prille samenwerking tussen Laskoro en Berinyi onder druk staat. In de ruimtestad zoekt ze verwoed naar wie hier achter zit en ze probeert met haar robot bewijzen te vinden om een nieuwe rechtszaak tegen haar volk af te wenden.

Irenes acties brengen haar in groot gevaar. Daniël achtervolgt hun vijand naar de ruimtestad, waar hij midden in een strijd terechtkomt. Om Irene te redden, moet hij zijn vuurmagie gebruiken. Maar als hij dat doet, zal hij alsnog sterven!

Het tweede boek dat ik deze maand las was Draco van Rani De Vadder. Draco is een jeugdboek en gaat over draken. Draken zijn mijn favorieten fabel dieren. Draco kreeg van mij een mooie 8 de complete recensie lees je hier.

Hier gaat Draco over:

Ieder jaar worden de Internationale Drakendagen gehouden, het meest befaamde toernooi van de Verenigde Drakenlanden. Ook Rowan en haar Zwarte draak Gideon schrijven zich in voor deze spannende wedstrijd. Maar dan gebeurt er een vreselijk ongeluk. De Verenigde Drakenlanden staan volledig op hun kop. Rowan blijft gebroken en alleen achter. Zal het haar lukken om haar trauma te overwinnen? Of zorgt haar verdriet ervoor dat de eeuwige vrede van de Drakenlanden tot een einde komt?

Hier kun je Alles voor jou kopen.

Boek nummer 3 was een Young Adult die al een tijdje lag te wachten om gelezen te worden. Dit is Alles voor jou van Susanne Koster. Susanne weet als geen andere moeilijke onderwerpen in haar boeken bespreekbaar te maken zo ook in dit boek. Alles voor jou kreeg van mij een mooie 10. Mijn complete recensie van Alles voor jou lees je hier.

Hier gaat alles voor jou over:

Donna en Sem zijn al jaren beste vrienden en kennen elkaar als geen ander. Maar wanneer Donna in hetzelfde huis als Sem op kamers gaat wonen, ontstaan er scheurtjes in hun hechte vriendschapsband. Als er dan ook nog sprake is van een nieuwe liefde, wordt hun vriendschap tot het uiterste getest. Geheimzinnige incidenten zetten hun toch al gespannen relatie op scherp. Met dramatische gevolgen.

Het vierde boek dat ik deze maand gelezen heb was wederom een Young Adult boek van eigen bodem. Dit keer een boek met een sci-fi tintje. Een verhaal wat mij enorm aansprak. Enigma van Guido Eekhaut kreeg van mij dan ook een mooie 9 de complete recensie van dit boek kun je hier lezen.

Hier gaat Enigma over:

De vijftienjarige Britt woont op Titan — de grootste maan van Saturnus — samen met enkele duizenden vrouwen en de Turing, humanoïde robots. Django, een Turing, neemt Britt mee naar de methaanmeren om er op de Kraken te jagen. Die lijken primitief, maar blijken intelligent en zijn in staat de menselijke geest te beïnvloeden. Kunnen zij de Turing en de mensen helpen met hun grootste ambitie: naar de sterren reizen?

Boek 5 alweer is een boek met veel potentie maar het was het net niet. Het boek kreeg van mij dan ook een onvoldoende helaas. Ik heb het dan over Zelfs als we zwijgen van Marijke Nijkamp. Mijn complete recensie van dit boek kun je hier lezen.

Hier gaat zelfs als we zwijgen over:

Vijf vrienden komen nog één keer samen in een verlaten hut in de bergen voordat iedereen zijn eigen weg zal gaan. Het wordt een weekend om afscheid te nemen, van elkaar en van het spel dat ze de afgelopen drie jaar hebben gespeeld. Maar echt ontspannen wordt het niet, want iedereen heeft zo zijn eigen demonen om tegen te vechten, en allemaal dragen ze hun eigen geheim met zich mee.

Finn vertrouwt niemand meer sinds hij op straat is aangevallen, en zeker Liva niet, die niets deed en toekeek. Maddy treurt om de sportcarrière die ze na een ongeluk
heeft moeten opgeven. Carter gaat gebukt onder het gewicht van de loodzware verwachtingen van zijn familie. En Ever? Ever wil dat ze tegen elke prijs doorspelen, tot het spel zich onverwacht tegen hen keert en het een dodelijke wending krijgt…

Boek 6 was weer een jeugdboek! Dit keer heb ik het over Briefjes voor Pelle. Een zeer mooi en ontroerend jeugdboek. Dit boek kreeg dan ook een mooie 9 en de complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Briefjes voor Pelle over:

Pelle is hoogbegaafd en weet alles. Als hij te veel verdriet voelt, somt hij graag feiten op in zijn hoofd. Dat mieren een vlot kunnen bouwen om een overstroming te overleven. Dat er een naam bestaat voor de angst dat er pindakaas aan je gehemelte blijft plakken. Dat soort dingen.

Op een dag, een jaar na het overlijden van zijn vader, krijgt Pelle een schoenendoos die gevuld met is grotere en kleinere briefjes en ingepakte voorwerpen. Op de briefjes staan opdrachten. Pelle is vastbesloten alles uit te voeren. Niet alleen raakt hij daardoor in grappige en bijzondere situaties verzeild, ook komen er nieuwe mensen in zijn leven die ervoor zorgen dat hij en zijn moeder het leven weer zachtjes durven te omarmen.

Boek 7 is Hij die niet bestaat van Valentijn Ringelberg. Dit boek is niet heel dik maar bevat wel een prachtig Young adult verhaal. Dit boek krijgt van mij een mooie 8 en de complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Hij die niet bestaat over:

De O’khani Kojvo groeit op onder het toeziend oog van zijn moeder op de Zoutsteppe. Ze leert hem jagen, voor zichzelf opkomen en zichzelf nuttig te maken in hun troep. Toch zijn er andere O’khana die het op Kojvo gemunt hebben. Iets dat alles te maken heeft met het verleden van zijn moeder. Wanneer er op een dag een groepje welpen uit de troep worden meegenomen heerst er onrust op de Zoutsteppe. Ook de band tussen Kojvo en zijn moeder Deneh wordt op de proef gesteld als de O’khana worden opgezocht door hun gezworen vijanden: de Mensen. Als jonge jager zal Kojvo de sturing van zijn leven in eigen handen moeten nemen, een beslissing die hem niet gemakkelijk af zal gaan. Hij begint aan een nieuw avontuur die hem uiteindelijk de verschrikkelijke titel van Kinderdoder op zal leveren. Maar waar heeft hij die wrede bijnaam aan te danken? Je leest meer over zijn hartverscheurende noodlot in Hij Die Niet Bestaat. Hij Die Niet Bestaat speelt zich voor Voorbij het Wederwoud af en is een los te lezen avontuur.

Boek 8 is mijn favoriet van deze maand. Dan heb ik het over Unsinkable van Lotte van den Noort. Een hertelling van de Titanic maar dan met een net iets andere insteek. De complete recensie van dit boek kun je hier lezen. Ooh ja het boek kreeg dan ook een dikke 10 van mij.

Hier gaat Unsinkable over:

Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan? Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

Boek 9 is een heerlijk feelgood boek! Ik heb zo ontzettend genoten van Negentig seconden van Vanessa Thuyns. Ik zat lichamelijk echt even in een dipje maar dit boek bracht weer een lach op mijn gezicht. Negentig seconden kreeg van mij dan ook een dikke 9 de complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Negentig seconden over:

Een vrouw heeft niet langer dan negentig seconden nodig om haar date te beoordelen. Na anderhalve minuut weet ze al of die persoon een blijvertje is. (Brits onderzoek, 2012) Yara leeft voor cijfers, formules en haar succesvolle accountancybedrijf, dus wanneer ze na een grote fout wordt gedwongen een time-out te nemen, komt dat keihard aan. In alle paniek bedenkt ze een list: in plaats van te vertrekken naar een verre vakantiebestemming rijdt ze met haar laptop en een koffer vol dossiers naar de Veluwe. Hiermee doet ze immers haar moeder een gunst en kan ze in alle rust stiekem blijven werken om haar fout te herstellen. In haar ogen is dit een absolute win-winsituatie. Eenmaal daar zorgen veeleisende klanten, een betweterige huisgenoot, een koppige hond en een flirtgrage bruidegom voor de nodige stress en afleiding. Verliefd worden is al helemaal geen optie. Maar dan komt Yara erachter dat er toch een waarheid zit in die “negentig seconden”-formule…

Boek 10 is wederom een boek van een Nederlandse of Vlaamse auteur en dat is Rianne Robben. Rianne debuteerde met haar boek Zomerburen. Zomerburen kreeg van mij een mooie 7. De complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Zomerburen over:

Opgroeien hoort een rechte lijn te zijn. Niet… dit.
Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie in zijn eentje naar Australië vertrekt.
Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?

Boek 11 is zij die hoort van Patty van Delft. Wederom een boek dat al heel lang in mijn kast stond om gelezen te worden. Dit boek kreeg een mooie 8 van mij. De complete recensie van dit boek kun je hier lezen.

Hier gaat zij die hoort over:

Bloed tegen de autoruit… De nachten van Jill worden regelmatig geteisterd door een nachtmerrie over het ongeluk waarbij ze haar moeder verloor. Haar vader heeft ze nooit gekend.

In de nacht nadat ze zestien is geworden, schrikt Jill wakker. Ze gaat naar het slaapkamerraam en ziet buiten de schim van een draak! Ervan overtuigd dat ze droomt, gaat ze ernaartoe en ontmoet de Drägannymare Jordian, een drakenridder uit Drägan Duma. In die parallelle wereld zijn draken een verbond met de mensen aangegaan om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden.

Jill blijkt door haar bloedlijn van vaders kant voorbestemd te zijn om in Drägan Duma opgeleid te worden tot Drägnnymare. Ze krijgt slechts een paar dagen de tijd om te beslissen of ze dit werkelijk gaat doen.

Verward blijft ze achter. Moet ze alles wat ze kent achter zich laten en de overstap maken naar het onbekende Drägan Duma?

Ik sluit de maand af met een vertaald boek. Een heerlijke sport romance van Natascha Madison. Wild kreeg van mij een mooie 8. De complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Wild over:

Zoe Als je opgroeit omringd door ijshockeyspelers weet je één ding zeker, ik was nooit van plan om me met één ervan te settelen. In hemelsnaam, ik wist niet eens wat ijsvorming was. Ik had het te druk met het beklimmen van de bedrijfsladder, en werd een van de meest succesvolle makelaars in New York City. Ik was niet geïnteresseerd in afspraakjes of iets dat me in de weg stond. Eerst was hij mijn cliënt en toen werd hij mijn vriend. Viktor Mijn ouders vertelden me dat ik schaatste voordat ik begon te stappen. Toen ik achttien was, werd ik geselecteerd voor de derde plaats in de N.H.L. en speelde ik in Los Angeles, de stad van de dromen. Wat kan ik nog meer vragen? Ik speelde hard, maar uiteindelijk heb ik nog harder gefeest. Vijf jaar later werd ik een week nadat ik in een afkickkliniek was beland, geruild. Er was geen tijd voor iets anders dan mijn gezondheid en ervoor zorgen dat ik er bovenop zou komen. Ik moest beter worden. Er was geen andere optie. Een van de regels van het herstel was ‘niet verliefd worden’ en ik maakte er een topprioriteit van. Ze was in alle opzichten verboden terrein. Totdat het te laat was Eén nacht, één beslissing, één daad kan alles doen ontsporen. Als puntje bij paaltje komt, weet ik alleen zeker: dit is wild.

Ik hoop dat jullie weer een aantal leuke boeken hebben gevonden in deze dit las ik in april. Welke boeken heb jij deze maand gelezen?

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x