Zij die hoort van Patty van Delft

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Afgelopen week zat ik in een enorme leesdip. Ik heb een aantal recensie boeken die ik graag deze week uit wil hebben maar niks pakte me. Waarschijnlijk omdat het een beste stapel was. Toen zag ik dat er een read a long was voor de Drägan Duma serie van Patty van Delft. Ik heb deze boeken al een hele poos in mijn kast staan en nog niet gelezen. Dus besloot ik om in elk geval deel 1 mee te gaan lezen met iedereen. Tot mijn verbazing had ik het boek binnen 2 dagen uit en zit ik nu weer helemaal in mijn leesflow. Dus tijd om jullie wat te vertellen over het boek Zij die hoort van Patty van Delft.

Titel: Zij die hoort Auteur: Patty van Delft Uitgeverij: Celtica Publishing Genre: Fantasy Cijfer: 8

Hier gaat Zij die hoort over:

Bloed tegen de autoruit… De nachten van Jill worden regelmatig geteisterd door een nachtmerrie over het ongeluk waarbij ze haar moeder verloor. Haar vader heeft ze nooit gekend.

In de nacht nadat ze zestien is geworden, schrikt Jill wakker. Ze gaat naar het slaapkamerraam en ziet buiten de schim van een draak! Ervan overtuigd dat ze droomt, gaat ze ernaartoe en ontmoet de Drägannymare Jordian, een drakenridder uit Drägan Duma. In die parallelle wereld zijn draken een verbond met de mensen aangegaan om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden.

Jill blijkt door haar bloedlijn van vaders kant voorbestemd te zijn om in Drägan Duma opgeleid te worden tot Drägnnymare. Ze krijgt slechts een paar dagen de tijd om te beslissen of ze dit werkelijk gaat doen.

Verward blijft ze achter. Moet ze alles wat ze kent achter zich laten en de overstap maken naar het onbekende Drägan Duma?

Dit vind ik van Zij die hoort:

Nou daar gaan we dan 🙂 tijd om mijn mening over Zij die hoort te geven. Ik begin zoals altijd met de cover en dit is echt een van mijn favoriete covers. Ik vind het mooi dat je echt in het oog van de zwarte draak kijkt die een grote rol in dit verhaal speelt. De titel vind ik ook echt prachtig en de flaptekst heeft me gelijk nieuwsgierig gemaakt.

Tijd om naar het verhaal zelf te gaan! Dat Patty een fijne schrijfstijl heeft wist ik natuurlijk al want ik las eerder al Terra Altas – Puur wit en het los staande deel van de Drägan Duma serie. Maar ik had dus nog nooit haar eerste trilogie gelezen. Ik was dus vooral benieuwd hoe haar schrijfstijl in het begin van haar schrijfavonturen was. Maar ik kan jullie zeggen die is daar al bijna even goed als in haar laatste boeken. Patty is een goede verteller die makkelijk de personages en de wereld waarin een verhaal zich afspeelt kan schetsen. Het voelt bijna aan alsof je midden in een film zit.

Zij die hoort is het eerste deel van de Drägan Duma trilogie en dat het een eerste deel is merk je. Er word veel uitgelegd over de wereld en het verleden. Dit is ook wel nodig om het verhaal goed te kunnen opbouwen. Daarnaast is het boek spannend en gebeurd er van alles in een rap tempo waardoor je door wil blijven lezen. De personages in het boek hebben allemaal een eigen persoonlijkheid en vooral Jill is een interessant personage waar van alles over te ontdekken valt. Maar ook de draken met een sterke eigen mening zijn enorm goed neergezet. Zo is de ene draak een beetje knorrig de andere weer heel nieuwsgierig en ga zo nog maar even door.

Tja mijn liefde voor drakenboeken word met Zij die hoort dus alleen maar sterker. Daarom krijgt het boek een mooie dikke voldoende.

Liefs, Melanie

** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
2 jaren geleden

De intro van het verhaal klinkt aantrekkelijk. Maar fantasieverhalen vind ik moeilijk te lezen. Misschien het ik zelf weinig fantasie?
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…De voordelen van een spiegel in je interieurMy Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Lindaschrijfthetop

Fantasie is een genre wat je echt moet liggen. Je houdt er van of je vindt het echt niks. Ik verdwaalde als kind al graag in sprookjes

Anna
Anna
2 jaren geleden

Dit klinkt wel heel aanlokkelijk, ik zet het boek om mijn verlanglijstje

Deborah
2 jaren geleden

Oh dat klinkt als een leuke serie die ik op mijn lijst kan zetten. Ik heb nog nooit iets eerder van deze schrijfster gelezen. Wel eerder een draken serie van Eragon (ook drie delig) en die heb ik verslonden…
Deborah onlangs geplaatst…De paden op de lanen in…My Profile

trackback

[…] uit. Dit keer het tweede boek in de Drägan Duma serie Bondgenoten en verraders. Eerder las ik al Zij die hoort van Patty van Delft. Dus wees gewaarschuwd als je de recensie zo gaat lezen dat er spoilers in […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x