Zomerburen van Rianne Robben

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ook voor Rianne Robben zit de spotlight in de blogs van eigen bodem erop! We sluiten haar reeks af met mijn recensie van het boek Zomerburen dat zij schreef. Maar ben je nu nieuwsgierig wie Rianne Robben is zorg dan dat je eerst het interview met Rianne Robben leest of de blog waarin ik haar aan jullie voorstel. Maar goed nu snel door na de recensie.

Hier kun je zomerburen kopen.

Titel: Zomerburen Auteur: Rianne Robben Uitgeverij: Blossem Books Genre: Young adult Cijfer: 7

Hier gaat zomerburen over:

Opgroeien hoort een rechte lijn te zijn. Niet… dit.
Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie in zijn eentje naar Australië vertrekt.
Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?

Dit vind ik van zomerburen:

De cover van zomerburen is niet mijn favoriet. Hoewel hij lekker zomers is en een fijn gevoel geeft vind ik hem weinig zeggen over het verhaal zelf! De titel is prima en de flaptekst maakt je nieuwsgierig naar het verhaal.

Laat ik beginnen met de positieve punten uit het boek! Rianne Robben heeft op een mooie manier een verhaal neergezet over een meisje wat zowel op jongens als meisjes valt. De boodschap die de auteur met dit boek wil meegeven is dan ook direct duidelijk. Ik denk dan ook dat dit een boek is dat jongens en meisjes die twijfelen over of ze op jongens of meisjes vallen enorm veel steun kan geven. Daarnaast vind ik het knap dat deze jonge debuterende auteur moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat. Je voelt aan alles dat de auteur vanuit haar hart heeft verteld.

Je kunt merken dat Rianne zich goed heeft voorbereid op het verhaal dat ze wilde vertellen. Alles wat verteld word klopt en is tot in de puntjes uitgewerkt. Toch ben ik niet helemaal weg van dit boek! Nu zul je jezelf afvragen hoe dat komt omdat de punten die ik hier boven noem vooral lovend zijn. Wat ik vooral in dit boek mis is een klein beetje pit of iets meer humor wat het boek wat vlotter te lezen maakt. Het voelt voor mij nu als een kabbelend riviertje in plaats van een spannende tocht door het bos. Dit maakte dat ik soms wat lastiger door het boek heen kwam. Daarom dat het boek van mij een 7 krijgt.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

het verbaast mij ook wel eens dat een boek of een film eigenlijk aan alle eisen die er gesteld mogen worden voldoet, me dan toch niet aanspreekt. Het hart heeft kennelijk haar eigen eisen.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x