Negentig Seconden van Vannessa Thuyns

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een recensie. Dit keer las ik het boek Negentig seconden van Vannessa Thuyns een heerlijke feelgood. Jullie hebben Vannessa Thuyns de afgelopen weken natuurlijk al veel beter kunnen leren kennen. Zo stelde ik haar al aan jullie voor en konden jullie al wat over haar boeken lezen. Maar nu is het dus tijd om eindelijk mijn mening over een van haar boeken met jullie te gaan delen.

Hier kun je Negentig seconden van Vannessa Thuyns kopen.

Titel: Negentig Seconden Auteur: Vannessa Thuyns Uitgeverij: Dutch Venture Publishing Genre: Feelgood Cijfer: 9

Hier gaat Negentig Seconden over:

Een vrouw heeft niet langer dan negentig seconden nodig om haar date te beoordelen. Na anderhalve minuut weet ze al of die persoon een blijvertje is. (Brits onderzoek, 2012) Yara leeft voor cijfers, formules en haar succesvolle accountancybedrijf, dus wanneer ze na een grote fout wordt gedwongen een time-out te nemen, komt dat keihard aan. In alle paniek bedenkt ze een list: in plaats van te vertrekken naar een verre vakantiebestemming rijdt ze met haar laptop en een koffer vol dossiers naar de Veluwe. Hiermee doet ze immers haar moeder een gunst en kan ze in alle rust stiekem blijven werken om haar fout te herstellen. In haar ogen is dit een absolute win-winsituatie. Eenmaal daar zorgen veeleisende klanten, een betweterige huisgenoot, een koppige hond en een flirtgrage bruidegom voor de nodige stress en afleiding. Verliefd worden is al helemaal geen optie. Maar dan komt Yara erachter dat er toch een waarheid zit in die “negentig seconden”-formule…

Dit vind ik van Negentig Seconden:

Ik begin met de cover. Op het eerste oog geen cover die er bij mij uitspringt maar naar het lezen van het verhaal vind ik hem heel erg toepasselijk want Yara is gek op koffie! De titel vind ik lekker speels en echt bij een feelgood boek passen. De flaptekst maakte me nieuwsgierig en dat is altijd goed.

Dan gaan we naar het verhaal zelf! Dit boek was mijn eerste kennis making met de schrijfstijl van Vannessa Thuyns hoewel ik wel meer boeken van haar in mijn kast heb staan. Maar naast alle recensie boeken kom ik er gewoon niet aan toe! De schrijfstijl van Vanessa is vlot en speels het boek is overladen met een sausje van humor. Dat past natuurlijk perfect bij een feelgood boek.

Yara het hoofdpersonage is een typische workaholic waar veel vrouwen zich in kunnen herkennen. Ontspannen dat is iets wat Yara niet zo goed kan. Zelfs als ze weg word gestuurd voor een time-out weet ze het werk nog te vinden. Maar daarnaast is Yara ook een tikkeltje onzeker een beetje onhandig en gewoon een heerlijke vrouw. Met dit personage is het dan ook erg makkelijk om mee te leven.

Dan komen er in het verhaal nog een aantal mannen voorbij. Elk personage heeft zijn eigen karakter. Het is makkelijk om ook met deze personages mee te leven omdat ze allemaal wel iets hebben wat ze onderscheidt van de andere personages. Dit boek zorgde voor een lach op mijn gezicht en is dat niet precies waar een feelgood voor bedoeld is? Het boek krijgt dan ook een mooie negen van mij.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x