Unsinkable van Lotte van den Noort

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Onlangs mocht ik Lotte van den Noort interviewen voor mijn blog! Dit was niet het eerste interview dat ik met Lotte heb gehad. Lotte heeft namelijk naast Unsinkable waar we het afgelopen interview over hadden nog meer boeken geschreven zoals Typewriter en Bloedjuwel. Beide boeken heb ik gelezen en ik was dan ook heel erg benieuwd naar Unsinkable. Deze week was het eindelijk zover en kon ik het boek lezen.

Hier kun je Unsinkable kopen.

Titel: Unsinkable Auteur: Lotte van den Noort Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 10

Hier gaat Unsinkable over:

Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan? Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

Dit vind ik van Unsinkable:

Wauw ik begin zoals altijd met de cover en deze is wel heel tof! Ik vind hem echt geweldig. De achterflap tekst maakt me gelijk nieuwsgierig en Lotte’s auteurs foto op de achterkant is natuurlijk voor mij extra speciaal omdat ik die heb mogen maken.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Jeetje wat heeft Lotte me verrast met dit boek. Haar schrijfstijl was altijd al heel erg aangenaam en ik ben altijd al verliefd geweest op haar boeken. Maar met dit boek heeft ze de lat nog hoger weten te leggen! Ik vind het dan ook niet zo gek dat dit boek naar het Engels vertaald gaat worden. Het verhaal van de Titanic kennen we natuurlijk allemaal. De film is razend populair geweest. Maar Lotte heeft dit verhaal in haar eigen jasje gestoken.

Bang dat het allemaal te herkenbaar is hoef je niet te zijn. Want in dit boek word het verhaal verteld vanuit een complot theorie. Natuurlijk komen er een aantal bekende personages voorbij maar verder is er ook heel veel anders. Met Kitty een 16 jarig meisje dat niets liever wil dan naar Amerika gaan leef je vanaf het aller eerste moment enorm mee. Dan heb je haar aarts vijand Victoria en haar vriendin Maggie. Elk personage heeft zo haar eigenrugzakje en kenmerken en ze weten je met hun eigen charme in een ruk het boek in te trekken. Je wil weten wat er met de Titanic gebeurd ook al weten we dat allang. En je wil de personages nog beter leren kennen.

Toen ik eenmaal in Unsinkable was begonnen kon ik het boek ook niet meer weg leggen ik heb hem binnen 1 dag in een ruk uitgelezen. Dit boek raad ik dan ook iedereen aan om het te gaan lezen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nicole
3 jaren geleden

Wat leuk dat dit boek in het Engels vertaald wordt. Dat is zeker een groot compliment, en zo bereikt de schrijfster natuurlijk een enorm grote markt!
nicole onlangs geplaatst…‘Blogger in het wild’My Profile

Rosalyn
3 jaren geleden

Een leuke invalshoek voor een boek! Dank voor de tip, ik ga de titel zeker onthouden!

Mitchel
3 jaren geleden

Wat leuk dat jij de foto van Lotte hebt gemaakt. Ik heb het boek nog niet gekocht, maar ik ben heel erg nieuwsgierig. Zeker nu ik je review heb gelezen!
Mitchel onlangs geplaatst…Eigen bloemen en moestuin kweken | een binnenkijkjeMy Profile

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x