Project Happy Me – Foodmindset week 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Week 2 alweer dat ik het foodmindset programma heb gevolgd. Deze week ga ik niet zoveel in op wat Do ons heeft verteld want ik wil natuurlijk ook niet alles van de cursus verklappen. Maar aan het einde van elke week vullen we een formulier in met de dingen waar we de week daarop aan willen gaan werken en hoe we dat willen gaan doen. Ook vertellen we dan over hoe de week die we dan hebben gehad is verlopen. Deze week wil ik jullie meenemen in de doelen die ik mezelf had gesteld voor deze week en hoe dat is gegaan.

Mijn doelen en hoe ik deze wil bereiken.

Ik heb een aantal kleine doelen gesteld voor deze week zodat ze goed haalbaar zijn.

  • doel 1 is simpel geen gluten meer eten. De laatste maanden at ik steeds vaker weer gluten waar ik letterlijk dood ziek van wordt dus vanaf maandag ga ik weer streng zijn. Dus ik mag geen producten met gluten meer kopen voor mezelf.
  • 1 stuk fruit per dag eten. Dit is een lastige voor me want ik heb echt een hekel aan fruit, dit komt vooral omdat ik de structuur echt niet fijn vindt. Om dit doel te halen ga ik elke dag een stuk fruit door me pap of yoghurt eten zodat ik er niet zoveel last van heb.
  • Minimaal 250 gram groente per dag eten. Ik eet graag groente maar dingen als snack tomaatjes en paprika’s daar moet je echt niet mee aankomen. Dus dit word ook best een uitdaging. Maar met wat meer salade tussen de middag moet dit helemaal goed komen.
  • Geen bullet of frisdrank drinken door de weeks. Ik ga dat doen door het gewoon niet in huis te halen.
  • 15 minuten wandelen per dag. Ik heb momenteel lichamelijk echt veel pijn maar ik hoop dit toch te gaan halen.
Hoe gaat het met mijn doelen:

Tja ik wilde eigenlijk een verslagje per dag maken maar zoals gewoonlijk was ik weer eens super druk in mijn hoofd en vergat ik dat natuurlijk 🙂 Lekker handig weer maar ja. Laten we beginnen bij doel 1 Tot nu toe is het me gelukt om de hele week geen gluten te eten een echte prestatie. Ik hou namelijk echt van lekker brood en glutenvrije vervangers zijn nou eenmaal niet zo lekker! Behalve een aantal van de crackersoorten die zijn goed te doen. Misschien van de week maar weer eens zelf witte broodjes bakken want die zijn wel echt super lekker!

1 stuk fruit per dag eten. Volgens mij ben ik het 1 dag vergeten maar de rest van de week heb ik keurig een banaantje op en gisteren lekkere aardbeien vers van de boer! Wel met slagroom want ik mocht me eigen belonen voor een hele positieve dag.

Minimaal 250 gram groente per dag! Yes ook dit is gelukt soms met moeite want ik vind het niet altijd even makkelijk om veel groente te eten maar door goed gevarieerd avond te eten en tussen de middag sla te gebruiken is dit doel me deze week gelukt 🙂

Geen bullets drinken! Check ik heb ze namelijk express niet in huis gehaald en dat ging prima verder dronk ik voornamelijk thee, slimpie en water. Het weekend mag ik van me eigen wel een lekker glaasje cola zero.

15 minuten wandelen per dag. Tja dat is de mislukking van deze week. Ik voelde me lichamelijk slecht en had veel in huis te doen dus dat lopen schoot erbij in.

En dit was geen doel maar wel een overwinning ik heb de hele week geen snoep op!

Mijn doelen voor de komende week:

Natuurlijk heb ik ook weer doelen voor de komende week.

  • 15 minuten wandelen per dag. Dit doel blijft gewoon staan en wil ik deze week echt gaan halen. Gisteren kon ik eindelijk mijn steunzolen en nieuwe schoenen ophalen waardoor ik nu veel steviger op mijn voeten sta. Ik hoop dat dit enorm gaat helpen met mijn doel van minimaal 15 minuten wandelen per dag.
  • Meer drinken. Ik vergeet vaak te drinken dus dit is echt een punt waar ik op moet blijven letten. Ik heb me dan ook voorgenomen om elke dag 1 liter water te vullen en deze gedurende de dag op te drinken. Deze fles kan ik gewoon naast me neerzetten.
  • 1 stuk fruit per dag eten. Dit doel blijft staan want ik vind het nog steeds lastig. Maar daarnaast wil ik ook graag meer variatie in mijn fruit proberen aan te brengen. Dus ook eens een keer een kiwi of een peer bijvoorbeeld.
  • Geen bullet, frisdrank en snoep blijft ook deze week gewoon staan. En dan mag ik best een keer een glaasje cola in de week of een snoepje maar niet meer elke dag! Denk aan de 80/20 Regel.

Daar wil ik het voor deze week bij houden 🙂 Ik moet ook echt nog wel dingen aanpassen als het gaat om mijn porties of gezondere keuzes voor vlees etc. Alleen ik weet van mijn eigen dat mijn grootste valkuil is dat ik heel streng en snel ga en dan opgeef dus dit keer wil ik met geleidelijke stappen en de kennis die we krijgen van Do op een punt komen dat het gewoon een andere levenstijl wordt en geen dieet.

Want ik ben het waard om weer gezond door het leven te gaan, ik ben het waard om weer lekker in mijn velletje te zitten en niet te denken poeh hé wat een dikkiedik.

Liefs, Melanie

** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Laurie
3 jaren geleden

Goed bezig! Een kiwi lijkt me wel lastig om mee te beginnen als je geen fruitliefhebber bent. Het is namelijk nogal een stevig ding, ook qua smaak. Ik zou eigenlijk beginnen met fruit dat wat zoeter is, bijvoorbeeld meloen of druiven. Hopelijk helpt dat je!

Wanda
3 jaren geleden

Nou, toch netjes hoor, want het gros van je doelen heb je wel gehaald! En ja, dat 15 minuten wandelen per dag, dat komt dan ook wel. Misschien eerst als doel dat je 3 dagen 15 minuten gaat wandelen? Dan voelt het als een overwinning als je dit hebt gehaald en kun je van daar uit verder gaan opbouwen.

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Wanda

Dat is een super goed idee 🙂 Ik heb inmiddels gisteren mijn zooltjes en schoenen kunnen ophalen en dat voelt gelijk heel goed! Alleen ook mega spierpijn erdoor omdat ik nu totaal anders sta.

Manon
3 jaren geleden

Je hebt het hartstikke goed gedaan! Dat je niet hebt gewandeld.. ja dat komt wel weer.
Manon onlangs geplaatst…Eerste Indruk Van De Andrélon kleurmaskers ReviewMy Profile

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Goed bezig en leuk om te lezen hoe het bij jou gaat/hoe jij het ervaart!

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x