In gesprek met Panash

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag in leer de ondernemer kennen gaan we in gesprek met de eigenaar van Panash: Ashwien Bisnajak. De heerlijke muffin en pannenkoeken mixen van hun hand heb ik al in menig recept gebruikt op mijn website. Zoals in deze glutenvrije blini’s met zalm en avocado. Hun mixen zijn verfrissend hebben unieke smaken en de meeste zijn ook nog eens vegan. Een bedrijf waar ik dus volledig achter sta! Daarom leek het me leuk om vandaag eens uitgebreid kennis te gaan maken met Panash.

Als eerste super leuk dat jullie mee willen doen aan dit interview. Laten we maar gelijk bij het begin beginnen. Waar kwam het idee vandaan om Panash op te gaan richten?

Ik wilde mijn passie gaan volgen en iets met lekker eten gaan doen. Ik had een goede baan bij Coca Cola, maar miste toch iets. Ik hou erg van pannenkoeken, dus het lag voor de hand, hier iets mee te gaan doen. Reena zocht tegelijkertijd naar gezonde voedingsmiddelen voor haar kinderen. Als ouder wil je toch verantwoorde keuzes maken. Ze miste de gezonde optie voor pannenkoeken in de supermarkt schappen. Zo werd 1+1 = 3 .

Wat is de visie die jullie voor ogen hebben met het bedrijf?

De Nederlandse keuken verandert met de tijd mee. Terwijl pannenkoeken al eeuwen op dezelfde manier worden gegeten met veel vet en veel suiker. Het imago van pannenkoeken is daardoor dat het lekker is, maar niet echt gezond. Dat zou toch anders moeten kunnen, dachten we. Pannenkoeken kunnen namelijk heel goed in een gezond eetpatroon passen. We willen de pannenkoek in een nieuw daglicht zetten. Dit doen we door te kiezen voor een gezond meel en door te laten zien dat pannenkoeken ook gezond belegd kunnen worden. We herdefiniëren daarnaast het eetmoment van pannenkoeken. Niet alleen de pannenkoek zien als tussendoortje, maar ook juist als een volwaardig voedingsmiddel voor ontbijt, lunch of diner. We hebben bewust gekozen voor een biologisch meel met het oog op duurzaamheid van de aarde. In het teken van deze duurzaamheid kiezen we ook heel bewust voor vegan recepten. Op elk blik vind je een vegan bereiding en op onze website vind je nog veel vegan recepten.

Hoe is het om een bedrijf te runnen samen met je Zus?

Het is geweldig om dit bedrijf te runnen met mijn zus. In onze familie houden we erg van lekker eten en over lekker eten te praten. Dat we beroepsmatig samen hier samen mee bezig kunnen zijn, is natuurlijk fantastisch. Bovendien kennen we elkaar heel goed. We begrijpen elkaar snel. Allebei komen we uit een andere sector, dus qua kennis vullen we elkaar goed aan.

Jullie gebruiken biologische producten voor de mixen en bijvoorbeeld geen e-nummers. Vonden jullie het belangrijk om jullie producten zo gezond mogelijk te maken?

Ja, het eerste doel was een gezonde mix te ontwikkelen zonder onnodige ingrediënten, die ook nog eens goed van smaak is. Zo zijn we uitgekomen bij eenkoorn meel. Dit meel is vezelrijk en een bron van eiwitten. De eenkoorn heeft een rijke volle smaak. Eigenlijk bevat het alles wat we wilden.

Het begon allemaal met de overheerlijke pannenkoek mixen maar inmiddels hebben jullie ook muffin/cake mixen. Waar kwam het idee vandaan om deze toe te voegen aan het assortiment.

We merkten dat klanten ook cakes en mixen van de pannenkoekmixen gingen maken. Dat kan natuurlijk heel goed. Maar steeds vaker kregen we de vraag voor een speciale Cake- en Muffinmix. Het is ook wel heel handig zo’n kant-en-klare mix.

De pannenkoeken mixen hebben geen standaard smaken. Nou ja jullie hebben natuurlijk gewoon de naturel en chocolade smaak in het assortiment zitten maar daarnaast vind je ook smaken als Mango & Kardemom of Gember & Citroengras. Hoe worden de smaken voor deze mixen bedacht?

De ideeën ontstaan door uit te proberen, recepten te lezen, en oude kennis van smaakcombinaties te gebruiken. Gember & Citroengras is bijvoorbeeld een combinatie die veel wordt gebruikt in de Surinaamse keuken. Mango & Kardemom vonden we in de Smaakbijbel van Niki Segnit. Uiteindelijk is het toch een kwestie van heel veel uitproberen en testen, voor je de juiste combinatie hebt in de goede verhouding.

Zijn jullie lang bezig geweest om de juiste smaak balans te vinden voor de verschillende mixen?

Ja, dat kost echt heel veel tijd. Elke keer een nieuwe verhouding maken, een pannenkoek van de mix bakken en uitproberen, de verhouding bijstellen, weer opnieuw proberen…. We zouden het liefst regelmatig een nieuwe mix ontwikkelen, maar door tijdgebrek gaat dat helaas niet.

Welke mix is jullie persoonlijke favoriet?

Het ligt er natuurlijk een beetje aan waar je de pannenkoekmix voor gebruikt. Voor een dessert is de Mango & Kardemon favoriet. Lekker met ijs of met chocola of met fruit. Maar bij een hartige maaltijd vinden we allebei de Gember & Citroengras mix juist het lekkerst. Die geeft net zo’n lekkere pittige smaak aan het gerecht. Eigenlijk zijn alle mixen onze favoriet. Ligt er net aan welk moment je ze gebruikt.

En welke mix is het best verkochte product?

We verkopen toch het meest de pannenkoekmix Naturel. Die kan je overal voor gebruiken denk ik.

Jullie zijn gek op eten en lekkere recepten. Op de website van Panash vindt je een groot aantal van deze recepten. Welk recept is je favoriet en waarom?

Dit vind ik echt een moeilijke vraag. Alle recepten die we op de website staan, zijn daar als favoriet terecht gekomen. Als ik vandaag móet kiezen, zou ik denk ik voor de pannenkoeken met kokosijs en karamel saus gaan. Maar vraag je het me morgen komt er vast iets anders boven, ha, ha.

Wat was het moeilijkste aan het beginnen van een eigen bedrijf?

Het moeilijkst is een goed idee te vinden. We wilden eerst gaan voor een biologische vegan pannenkoektent. Maar het was heel moeilijk een betaalbare ruimte te vinden op een locatie die we leuk vonden. Uiteindelijk hebben we dat idee los gelaten. Dan ben je al wel weer maanden verder. Het is gelukkig echt een hele goede keuze geweest om met de webshop te beginnen. Hierin voelen we ons helemaal senang. Achteraf gezien hebben we een engeltje op onze schouder gehad. De pannenkoektent had de coronacrisis nooit overleefd.

Voor Pasen hadden jullie een Panash Paasbox met allemaal heerlijke producten. Volgens mij was dit voor het eerst dat jullie een gemengde box hadden. Zijn jullie van plan om vaker dit soort speciale boxen te gaan verkopen?

Zeker! De eerstvolgende is zelfs al in de maak. Een Moederdagbox. Wat er in komt te zitten, is nog een verassing. Rond de kerst waren er bedrijven die Panash opnamen in hun kerstpakket. Zij brachten ons op het idee om zelf ook pakketten te gaan maken. Met pannenkoeken maak je iedereen blij!

Wat hopen jullie over 5 jaar bereikt te hebben met Panash?

Over 5 jaar willen we er nog zeker 5 smaken bij hebben en zouden we in alle biologische winkels te koop willen zijn. Het leukst zou natuurlijk zijn als iedereen ons merk kent.

Wat onderscheidt Panash van andere pannenkoeken mixen?

Panash is én biologisch, én gemaakt van een gezonde meelsoort én de smaken die we hebben zijn uniek. En natuurlijk spreekt de verpakking heel erg aan. De blikken zien er leuk uit en kunnen ook als het meel op is goed gebruikt worden als opslag blik. Ze zijn ook handig als je elke keer maar een beetje meel wilt gebruiken.

Is er nog iets dat je graag zou willen meegeven aan de lezers van Bookstamel?

Met onze mixen willen we laten zien dat gezond en lekker heel goed samen kunnen gaan. Als je wilt overstappen op een gezonde levensstijl, maak je andere keuzes, niet mindere keuzes.

Super bedankt Panash voor dit leuke interview! Zijn jullie nu niet ontzettend nieuwsgierig geworden naar de mixen van Panash? Ik zou zeggen neem eens een kijkje op Panash.nl

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Pannenkoeken vind ik ook altijd lekker. Zowel als lunch als als hoofdgerecht
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Wooninspiratie tips ronde vormen in je interieurMy Profile

nicole
3 jaren geleden

LOL. ‘Ik houd van pannenkoeken dus het lag voor de hand om daar iets mee te doen.’ Ik vind het mooi als mensen zo durven te springen! Ik houd bijvoorbeeld van patat, maar zal daar niet gauw iets mee doen. Superleuk interview : )
nicole onlangs geplaatst…‘Blogger in het wild’My Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x