Hij die niet bestaat van Valentijn Ringelberg

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Valentijn Ringelberg is haast niet meer weg te denken uit boekenland. Wat begon met bookstagram eindigde met zijn eigen boek! Inmiddels is daar zijn tweede boek Hij die niet Bestaat een Novelle. Ondertussen schrijft hij hard verder aan het volgende boek. In oktober vorig jaar mocht ik Valentijn Ringelberg al interviewen. Dit Interview met Valentijn Ringelberg kun je hier lezen. Maar vandaag gaan we het dus hebben over zijn boek Hij die niet bestaat.

Recensie Hij die niet bestaat.

Titel: Hij die niet bestaat Auteur: Valentijn Ringelberg Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 8

Hier gaat Hij die niet bestaat over:

De O’khani Kojvo groeit op onder het toeziend oog van zijn moeder op de Zoutsteppe. Ze leert hem jagen, voor zichzelf opkomen en zichzelf nuttig te maken in hun troep. Toch zijn er andere O’khana die het op Kojvo gemunt hebben. Iets dat alles te maken heeft met het verleden van zijn moeder. Wanneer er op een dag een groepje welpen uit de troep worden meegenomen heerst er onrust op de Zoutsteppe. Ook de band tussen Kojvo en zijn moeder Deneh wordt op de proef gesteld als de O’khana worden opgezocht door hun gezworen vijanden: de Mensen. Als jonge jager zal Kojvo de sturing van zijn leven in eigen handen moeten nemen, een beslissing die hem niet gemakkelijk af zal gaan. Hij begint aan een nieuw avontuur die hem uiteindelijk de verschrikkelijke titel van Kinderdoder op zal leveren. Maar waar heeft hij die wrede bijnaam aan te danken?

Dit vind ik van hij die niet bestaat:

De cover van Hij die niet bestaat is echt prachtig een schot in de roos. De titel past perfect bij het verhaal en de achterflap tekst maakt me nieuwsgierig. Maar ik heb een haat liefdes verhouding met novellas dus ik was wel een beetje zenuwachtig om hem te gaan lezen.

Hij Die Niet Bestaat speelt zich voor Voorbij het Wederwoud af en is een los te lezen avontuur. Dat je dit avontuur ook los kunt lezen vind ik altijd wel fijn! Maar wat ik nog fijner vindt is dat dit boek gaat over een personage uit Voorbij het Wederwoud waar ik nog veel meer over wilde weten! Ik denk dan ook dat Valentijn ringelberg met Hij die niet bestaat de vraag van zijn fans beantwoord.

Maar goed ik dwaal af terug naar het boek. Hij die niet bestaat is lekker vlot geschreven en begint gelijk goed. Het verhaal is spannend maar geeft ondertussen ook een hele boel achtergrond informatie over wie Kojvo nu is en hoe belangrijk een naam kan zijn. Maar ondanks al die informatie word het dus geen moment saai. Ik vind het een super leuke manier om meer te weten te komen over een personage uit een boek.

Daarnaast vind ik Valentijn enorm gegroeid in zijn schrijfwijze! Ik zou zeggen ga zo door. Voor nu krijgt het boek een mooie 8

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lodi
3 jaren geleden

Dit boek heeft zeker een prachtige kaft, ik ken deze schrijver nog niet, maar lees zo bij jou dat het een prettig te lezen boek is, lekker vlot en goed. Ik ga het onthouden.
Lodi onlangs geplaatst…Moederdag 2021: Tips voor een origineel moederdag cadeauMy Profile

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Ik ken de schrijver niet, maar je verhaal klinkt interessant. Ik zou het boek wel willen lezen.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Harderbos? – Ontdek de grote Schotse hooglanders en de vogels in FlevolandMy Profile

nicole
3 jaren geleden

De cover doet mij denken dat het om een romantisch boek gaat, maar ik begrijp uit je review dat dit niet zo is. In die zin vind ik de cover dan niet optimaal.
nicole onlangs geplaatst…Boekenbon verzilveren bij Bol.com. Not. – Update 2021!My Profile

Mandy
Mandy
3 jaren geleden

Wat een mooie kaft!! Ik zou deze heel graag willen lezen, lijkt me ook een leuk verhaal

Caroline
Caroline
3 jaren geleden

Voor de liefhebbers van dit genre lijkt me dit een heel geschikt boek. De cover doet mij inderdaad aan een meer romatisch verhaal denken.

Janet
3 jaren geleden

Ik ken het boek niet, maar de cover ziet er heel mooi uit. Ik ben benieuwd.
Janet onlangs geplaatst…32x doen tijdens je eerste bezoek aan ThailandMy Profile

trackback

[…] Het derde deel alweer in de serie De raad van Vha’Rhym. Eerder las ik in deze serie al Hij die niet bestaat , Als het duister roept, De novelle Eeuw van de Vhei en de Novelle Voorbij het wederwoud. Maar goed […]

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x