Briefjes voor Pelle van Marlies Slegers

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer recensie tijd! Dit keer krijgen jullie van mij een recensie van een jeugdboek. Dat is Briefjes voor Pelle wat geschreven is door Marlies Slegers. Marlies hebben jullie al wat beter leren kennen op mijn blog. Want ik stelde Marlies Slegers al aan jullie voor en vertelde al van alles over haar boeken.

Hier kun je Briefjes voor Pelle kopen.

Titel: Briefjes voor Pelle Auteur: Marlies Slegers Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff Genre: Jeugdboek Cijfer: 9

Hier gaat briefjes voor Pelle over:

Pelle is hoogbegaafd en weet alles. Als hij te veel verdriet voelt, somt hij graag feiten op in zijn hoofd. Dat mieren een vlot kunnen bouwen om een overstroming te overleven. Dat er een naam bestaat voor de angst dat er pindakaas aan je gehemelte blijft plakken. Dat soort dingen.

Op een dag, een jaar na het overlijden van zijn vader, krijgt Pelle een schoenendoos die gevuld met is grotere en kleinere briefjes en ingepakte voorwerpen. Op de briefjes staan opdrachten. Pelle is vastbesloten alles uit te voeren. Niet alleen raakt hij daardoor in grappige en bijzondere situaties verzeild, ook komen er nieuwe mensen in zijn leven die ervoor zorgen dat hij en zijn moeder het leven weer zachtjes durven te omarmen.

Dit vindt ik van briefjes voor Pelle:

Briefjes voor Pelle heeft een prachtige blauwe cover die zowel jongens als meisjes zal aanspreken. De titel is prachtig en de flaptekst maakt gelijk nieuwsgierig.

Briefjes voor Pelle is een prachtig verhaal over rouwverwerking doorgaan en samen zijn. Pelle het hoofd personage is zijn vader verloren aan kanker. Een jaar nadien krijgt hij een doos met briefjes daarin van zijn overleden vader. In het begin vindt die het maar een beetje vreemd en weet die niet zo goed wat die er mee moet doen. Maar al snel krijgt hij in de gaten dat zijn vader de briefjes met een reden heeft geschreven.

Eigenlijk verteld Marlies Slegers met dit boek hoe je het leven door moet gaan nadat je een dierbare bent verloren. Best een heftig onderwerp maar door de manier waarop Marlies het schrijft is het prachtig en niet zo heftig voor jongeren. Ik denk dat kinderen die een ouder hebben verloren heel veel troost kunnen vinden in dit prachtige boek.

Ik kan dan ook niet anders dan een dikke 9 geven.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Wat een mooi boek met een diepliggend verhaal. Ik denk dat je daar zeker steun en erkenning uit een boek kunt halen.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Harderbos? – Ontdek de grote Schotse hooglanders en de vogels in FlevolandMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

de opzet van dit verhaal herrinert mij aan een boek dat ik met enorm veel plezier gelezen heb: extreem luid & ongelooflijk dichtbij van Jonathan Foer.

nicole
3 jaren geleden

Ik vind Pelle zo’n leuke naam. Als ik nu nog kinderen zou krijgen dan zou ik die naam graag gebruiken!
nicole onlangs geplaatst…Boekenbon verzilveren bij Bol.com. Not. – Update 2021!My Profile

Mandy
Mandy
3 jaren geleden

De kaft is inderdaad heel mooi, ben echt benieuwd hoe ze het verhaal gebracht heeft

trackback

[…] mooi en ontroerend jeugdboek. Dit boek kreeg dan ook een mooie 9 en de complete recensie kun je hier […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x