Project Happy Me – Foodmindset week 1

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Alweer een aantal weken geleden vertelde ik jullie dat ik me had ingeschreven voor een cursus Foodmindset bij Healthy for me. Afgelopen week was het dan zo ver de start van het programma! Super spannend vond ik het om me bloot te gaan geven in een groep met onbekende mensen. Ik was dan ook de hele week voordat het programma begon ontzettend zenuwachtig. Maar hoe is deze eerste week mij nou eigenlijk bevallen? Dat vertel ik je hieronder.

Een eetdagboek bijhouden:

Een van de opdrachten die we deze week kregen was het bijhouden van een eetdagboek! Nu heb ik wel vaker een eetdagboek bijgehouden dus heel lastig vind ik dat niet. Ik laat het alleen regelmatig weer versloffen. Ik vond het niet fair om nu heel de week super goed te gaan eten want dan zou ik me eigen en de coach voorliegen. Dus had ik 2 goede en een slechte dag die ik naar haar kon opsturen. Ik ben echt reuze benieuwd wat ze van mijn eetgewoontes gaat vinden.

Zelf denk ik dat mijn goede dagen prima zijn. Meestal eet ik dan iets van Havermout met toppings als ontbijt, de lunch meestal een lekker broodje met bijvoorbeeld zalm en ei en in de avond een gezonde maaltijd. Tussendoor is het vooral water en thee en een plakje chorizo of kaas en misschien 2 stukjes 80% pure chocolade. Best oké kan altijd beter maar dit is niet waardoor ik dik ben geworden.

Nee dat zijn mijn slechte dagen. Dagen waarop ik heel onrustig ben en niet goed weet hoe ik met mijn gevoel om moet gaan. Gevoelens vind ik maar ingewikkeld en ik ben snel overprikkeld door mijn autisme. Op zo’n dag ontbijt ik meestal niet maar lunch ik bijvoorbeeld met een dikke pizza vervolgens drink ik een blikje energie drank eet een zak snoep leeg en vergeet dan avond te eten. Rond een uur of 10 krijg ik dan trek en dan neem ik bijvoorbeeld een double big tasty! Allemaal super slecht vet en ongezond en ook nog eens onregelmatig. Het lastige is dat het me op zulke dagen allemaal niks kan schelen maar ik de volgende dag weer spijt heb. Maar het ergste is misschien wel dat ik weet dat ik mijn lichaam daar mee kapot maak. Ik ben glutenintolerant en kan die pizza of big tasty helemaal niet verdragen. Meestal lig ik dan ook de dag erna ziek op bed.

De basis

Verder kregen we deze week vooral vragen die een basis legde voor de dingen die we de komende weken gaan bespreken zoals de energiebalans. Een onderwerp wat ik erg interessant vind. Maar ook werd er gevraagd om een lijst in te vullen met punten om te kijken hoe je over jezelf denkt. Dit is vooral zodat je aan het eind van de cursus kunt zien of je vooruitgang daarin hebt geboekt. De vragen die Dominique mijn coach deze week stelde zetten je echt aan het denken en dat vind ik fijn!

Daarnaast valt het me gelijk op dat Dominique heel actief is in onze privé groep. Ze voorziet iedereen die antwoord geeft op de vragen van feedback. Soms verteld ze dat we iets later bespreken een andere keer stelt ze je een vraag naar aanleiding van je antwoorden. Ik merk ook dat het eigenlijk best wel mee valt om al die lijstjes en vragen in een groep met andere mensen te delen. Ik merk juist dat ik het eigenlijk wel fijn vindt om te lezen dat ik niet de enige ben die op bepaalde manieren over zichzelf denkt en een slechte relatie heeft met eten.

Mijn relatie met eten:

Ik denk dat ik jullie eigenlijk nog nooit heb verteld over mijn relatie met eten. Eten is namelijk altijd een moeilijk onderwerp geweest in mijn leven. Als jong meisje totdat ik ongeveer 28 jaar was ben ik altijd extreem dun geweest. Maatje 34 was vaak nog te groot. Ik leefde in het modellenwereldje op de foto gaan was mijn lust en mijn passie. Daarnaast werkte ik in de horeca. Door het werken in de horeca vergat ik vaak te eten. Meestal was het zo druk dat ik rond rende van hot naar her en blij was als ik even een sigarretje tussen door kon roken (Ja ik weet het heel slecht maar toen rookte ik nog) Daarnaast was de concurrentie in de modellenwereld groot en kreeg je regelmatig te horen dat er wel wat af mocht.

Voor ik het doorhad werd eten iets wat ik gewoon vergat, ik snoepte wel hele ladingen soms maar gezonde voedingstoffen kreeg ik totaal niet binnen. Ik balanceerde op een randje tussen annorexia en gewoon een slank meisje. Ik kreeg vaak te horen dat ik veel te dun was. Tja en toen ging het de andere kant op mis. Ik werd ziek en kon niet meer werken. Het modellenwerk werd steeds zwaarder en moest ik ook stoppen. In mijn jonge leven heb ik veel meegemaakt en dat kwam naar buiten ik kreeg ptss. Toen kwam een donkere zwarte dag in mijn leven waarop mijn vader stierf. Op een dag werden we na het ziekenhuis geroepen om afscheid te komen nemen we konden hem nog net een kus geven voor hij een tube kreeg en in coma werd gebracht. Op dat moment wilde mijn vader nog wat tegen mij en mijn zus zeggen. Maar we zeiden papa ze moeten je nu gaan helpen vertel het ons maar als je weer beter bent. Alleen hij werd niet beter en ik nam het mezelf jaren kwalijk dat hij niet heeft kunnen zeggen wat hij wilde. Want ik was degene die zei dat hij het later maar moest zeggen.

Al deze dingen zorgde ervoor dat ik totaal geen raad meer wist met mijn emoties en ik begon te eten. Ongezond vet en veel. Hamburgers, pizza’s maar ook de gewone maaltijden werden al snel flink grote porties waar ik voorheen bijna niks at. Ik sloeg om naar de andere kant en kreeg obesitas. Afgelopen 2 jaar heb ik veel therapie gehad en zit inmiddels weer goed in mijn vel. Alleen dat ik niet meer kan werken vind ik nog steeds erg lastig. Maar doordat ik nu weer goed in me vel zit begin ik me ook meer en meer aan mijn gewicht te storen. Iets dat me ontzettend onzeker maakt.

Dat heeft mij dus uiteindelijk doen besluiten om nu deze cursus te gaan volgen. Ik hoop dat ik op deze manier het roer om kan gooien naar een gezonder leven. Een leven waarin ik het mezelf weer waard vind om in de spiegel te kijken. Ik heb ook nagedacht over een maagverkleining maar ik weet dat ik het ook zelf anders kan doen. Dat lijkt me veel beter en gezonder dus probeer ik het zo!

Nou voor vandaag ga ik afsluiten maar ik houdt jullie de komende 10 weken op de hoogte van mijn ervaringen met deze foodmindset cursus.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
3 jaren geleden

ik heb anorexia dus ik weet wel waar je het over hebt 😉 die hard shit die je onder ogen moet komen maar goed dat je dit gaat doen, su6 meis

Deborah
3 jaren geleden

Wauw! Je bent echt al een heel eind op de goede weg. Je herkend en erkend bepaalde zaken die niet prettig voor jou zijn en je bent gereid er aan te werken. Een cursus volgen zorgt er vaak ook voor dat je met gelijkgestemden in aanraking komt. Dat werkt heel motiverend. Geeft steun en een stok achter de deur.
Ik wens je heel veel succes met en bij deze stappen. Het zal niet makkelijk zijn. Maar iedere stap die je maakt is er weer een!!! Zet hem op!!
Deborah onlangs geplaatst…Een weekend zoals geen ander…My Profile

Saskia
3 jaren geleden

Ook hier de eeuwige strijd met eten en de kilo’s. Ik ben een echte emo en stress eter. En de goede dagen afwisselen met de slechte dagen komt me zo ontzettend bekend voor. ook heir weer eens begonnen met opletten wat ik eigenlijk allemaal naar binnen schuif en leren om beter keuzes te maken als ik me weer eens minder goed voel…
Saskia onlangs geplaatst…Zilveren oorbellen met geboortesteenMy Profile

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Jeetje dan ben heb je een heel moeilijk pad bewandeld. Maar wat ben je sterk en altijd opgewekt ( misschien is dat helemaal maal niet zo) maar zo kom je wel over
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Help de naaktslakken eten mijn tuinplanten op! – Tips tegen slakkenMy Profile

Marsha
3 jaren geleden

Ik vind dat je heel goed bezig bent! Modellen wereldje blijft helaas soms echt keihard qua gewicht.

Marsha onlangs geplaatst…VTech | Ontdekken op twee verschillende manierenMy Profile

Rory
3 jaren geleden

Wat ontzettend heftig om te lezen. En een ander kan het altijd zeggen. Neem het jezelf niet kwalijk. Maar jij bent en blijft diegene die ermee blijft zitten en eraan blijft denken. Wat heb je veel meegemaakt en hoe moeilijk moet het zijn om daaruit te komen. Hartstikke knap wat je nu doet. Dat is toch al stap 1? Dapper en kwetsbaar dat je dit deelt. En heel inspirerend om te lezen. Voor mij maar misschien ook wel voor anderen die min of meer met hetzelfde kampen. Veel sterkte lieve Melanie.
Rory onlangs geplaatst…Alles in 1, zo handig kan het zijnMy Profile

Ikeetplantjes
3 jaren geleden

Interessant die cursus! Ik ben benieuwd of je er baat bij gaat hebben.
Ikeetplantjes onlangs geplaatst…Review: natuurlijke en plasticvrije verzorgingsproducten van HappySoapsMy Profile

nicole
3 jaren geleden

Wat goed deze cursus! Het lijkt me enorm helpend. Je hebt dan toch een soort leidraad om je aan vast te houden.
nicole onlangs geplaatst…Wat zijn goede tuinstoelen? Gratis checklist met criteria!My Profile

Kiki Hasselton
3 jaren geleden

wat ben je goed bezig. ik heb vroeger ook een vorm van anorexia gehad en heb nog steeds enorme struggles met eten
Kiki Hasselton onlangs geplaatst…Corona proof cadeautjes geven. Hoe doe je dat en waar scoor je ze?My Profile

Bianca
3 jaren geleden

Goed bezig! En die cursus klinkt interessant daar ga ik ook eens naar kijken x

Bianca onlangs geplaatst…WIN EEN BEAUTYTASTING.COM BEAUTYPAKKETMy Profile

Tessa
3 jaren geleden

Wat heftig allemaal. Heel veel succes en sterkte met deze cursus!
Tessa onlangs geplaatst…Review: Louis Widmer Skin Appeal Starter SetMy Profile

Janet
3 jaren geleden

Wat een heftig verhaal om te lezen, knap dat je het zo op papier hebt gezet. Heel veel succes met de cursus en hopelijk heb je er iets aan.
Janet onlangs geplaatst…32x doen tijdens je eerste bezoek aan ThailandMy Profile

Manon
3 jaren geleden

Heftig allemaal! Gelukkig heb ik net deel 2 gelezen en heb je een goede start gemaakt!
Manon onlangs geplaatst…Eerste Indruk Van De Andrélon kleurmaskers ReviewMy Profile

Sherry
3 jaren geleden

Een strijd voor vrouwen tot en met haar 40ste zal toch wel haar gewicht zijn. Ik was vroeger ook heel dun. Ineens kreeg ik oedeem helaas kwam ik toen heel veel aan. 😞😞😞. Ik leef er nu mee. Het is moeilijk.
Sherry onlangs geplaatst…Recensie: José Herrera Ruud van OmmerenMy Profile

Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Ik ben benieuwd wat je uit deze cursus gaat halen, zeker gezien je achtergrond. Succes ermee!

Renata Feyen
3 jaren geleden

Ik ben ook heel lang een emotie eter geweest, maar sinds mijn gastric bypass heb ik de knop volledig omgedraaid
Renata Feyen onlangs geplaatst…Tips on Where to Find Handmade Jewellery – No More Boring Jewellery – Polymer Clay JewelleryMy Profile

16
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x