Brendan de Visboer

Hoi lieve lezers van Bookstamel, Vis is iets wat ik erg graag eet. Ik was dan ook super blij toen er een paar maanden geleden een nieuwe visboer stond bij supermarkt! Nieuwsgierig als ik was moest ik natuurlijk gelijk wat kibbeling halen om uit te proberen of deze wel lekker was. De kraam die er voorheen stond had namelijk niet zo’n hele lekkere kibbeling. Maar de kibbeling van Brendan de Visboer was heerlijk!

Dus de week erop besloot ik om ook wat sliptongetjes mee te nemen en een Salade. Ook deze waren super vers en lekker! Tja en sindsdien ben ik vaste klant geworden bij deze viskraam. Tijd om jullie ook kennis te laten maken met Brendan de Visboer. De tweede ondernemer in deze nieuwe serie op mijn blog.

Foto gemaakt door Melsfotografie

Misschien kun je jezelf eerst eens even voorstellen aan de lezers van Bookstamel?

Ik ben Brendan Blankestijn, 21 jaar en ik kom uit Bunschoten-Spakenburg. Sinds 2021 ben ik voor mezelf begonnen met een viskraam en sta ik elke dinsdag bij de Jumbo in Veghel.

Vertel eens waar komt je liefde voor vis vandaan?

Geen idee, maar ik ben ooit begonnen als vatenwasser in de vis en zo ben ik in het viswereldje gerold. Uiteindelijk twee studies gevolgd maar gaandeweg ben ik er toch achter gekomen dat ik dit het leukst vind.

Wanneer besloot je om met je eigen viskraam te beginnen?

Afgelopen zomer, toen ik stopte met mijn studie om dit te gaan doen.

Welke vis vindt jezelf het lekkerste?

Dat is een moeilijke keuze, maar ik kan je wel een aantal soorten geven waaruit ik niet kan kiezen, namelijk: Haring, sliptong, schol, zeeduivel en tonijn.

Op welke Locaties kunnen de lezers jouw viskraam allemaal vinden?

Dinsdag in Veghel, woensdag en zaterdag in Leerdam, donderdag in Dordrecht, vrijdagochtend in Bunnik en vrijdagmiddag in Oudewater.

Draai je de viskraam alleen of heb je ook een aantal medewerkers in dienst?

Mijn moeder helpt me in de kraam, en op andere dagen gaan mijn broertjes ook mee.

Hoe ziet een dag in de viskraam er eigenlijk uit?

We beginnen ’s ochtends met de vis ophalen bij de groothandel, vervolgens laden we alles in en rijden we naar de standplaats van die dag. Dan bouwen we zo snel mogelijk de kraam op, alle vis in de vitrine, de pan aan etc. Meestal stoppen we om 17:30/18:00 uur, dan ruimen we alles weer op en rijden we weer terug naar Spakenburg. Als we daar zijn aangekomen maken we alles weer schoon voor de volgende dag. Dan is het eten, douchen, slapen en morgen weer het zelfde riedeltje.

Waaraan herken je een goede verse vis?

Een goede verse vis herken je aan de stijfheid van de vis, verse vis is niet beweeglijk maar lijkstijf. Tevens kun je het zien aan de bloedrode kieuwen en de ogen.

Foto’s gemaakt door Melsfotografie

Wat is een fout die mensen vaak maken tijdens het bereiden van Vis?

Ze bakken het te kort (of te lang) of ze bereiden het op de verkeerde manier. Een kabeljauwhaasje kun je bijvoorbeeld beter in de oven bereiden dan in een pan bakken, vanwege de zachte structuur.

Is er eigenlijk ook een vis waarvan je zegt nou die lust ik echt niet?

Nee, ik lust alles, zolang het maar vers is!

Hoeveel uur in de week ben je ongeveer bezig met je bedrijf?

Ik houd het niet bij maar als ik een gokje zou moeten doen zou ik zeker rond de 70 uur per week zeggen.

Wat is jouw favoriete recept met vis?

Ik denk een zeeduivel met spek uit de oven of een stuk tonijn dat alleen aan de buitenkant gegaard is.

Wat zou je graag over 5 jaar bereikt willen hebben met de viskraam?

Over vijf jaar wil ik in ieder geval een eigen wagen, een eigen schuur en wellicht wel een tweede lijn in bezit hebben. Een tweede lijn houdt in dat ik nog een tweede wagen heb die allerlei markten/standplaatsen afgaat.

Ik hou wel van een uitdaging en het bedenken van een recept 🙂 dus vertel met welke vis zie je mij graag een recept maken voor op mijn blog?

Ik zou zeggen probeer eens een makreel, een erg ondergewaardeerd visje (door de Nederlander dan).

Heb je zelf ook wel eens op open zee gevist?

Nee, maar het lijkt me wel ontzettend gaaf om te doen!

P.s wisten jullie dat Brendan de Visboer op zijn site een aantal lekkere recepten heeft staan? Maar daarnaast ook elke maand een leuke maand aanbieding heeft. Zo is dat voor de maand april Gestoomde Makreel normaal 4.50 de stuk en 2 voor 8.50 nu naar 4 euro de stuk en 2 voor 7.50. De weekaanbiedingen staan ook altijd aangekondigd op de facebookpagina van Brendan de Visboer Ik zou dus zeggen ben jij opzoek naar een lekker visje? Breng dan een bezoekje aan Brendan de Visboer. Tja en voor de rest zou ik zeggen kom volgende week zeker nog eens een kijkje nemen op mijn blog om te zien of het me is gelukt om een lekker recept te maken met de vis die Brendan mij heeft aangeraden.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cynthia | Cynspirerend.nl
3 jaren geleden

Ik hou van vis! Nooit geweten dat kabeljauw lekkerder is uit de oven. Dat ga ik onthouden. Ik ben benieuwd naar zijn recepten. Ik ga ff een kijkje nemen! Leuk interview!
Cynthia | Cynspirerend.nl onlangs geplaatst…Recept: Tonijnsalade met appel zonder pakjes en zakjesMy Profile

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Wat leuk om te lezen. Mijn tante heeft een eigen viskraam gehad op de Veemarkt. Ag en toe hielp mijn moeder.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Komt de dierenbescherming bij een verwaarloosde hond?My Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

o wat een smakelijk interview, ik zit er echt bij te watertanden, en ik ben benieuwd naar het recept met markreel!

Jasmina
Jasmina
3 jaren geleden

Ik ben gek op vis..ook lekker gezond..zalm uit de oven is mijn favoriet

Caroline
Caroline
3 jaren geleden

Ik krijg gelijk zin in een lekkere vismaaltijd na het lezen van dit interview. Erg leuk gedaan.

Mirjam Hart
3 jaren geleden

Wat een harde werker zeg! Leuk dat je hem zo een beetje in het zonnetje zet.
Mirjam Hart onlangs geplaatst…12 snelle tips voor een positieve mindsetMy Profile

Fallon
3 jaren geleden

Zo jong en nu al standvastig in zijn eigen onderneming. Hele slimme keuze ook!

Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Ik vind altijd zo knap wanneer zulke jonge mensen er gewoon voor gaan, chapeau! Ik was wel benieuwd geworden naar welke twee studies Brendan begonnen was. Anyway, zeeduivel met spek uit de oven klinkt geweldig. Ik houd sowieso erg van zeeduivel. Mijn favo vis zwaardvis maar dat eet ik eigenlijk alleen wanneer ik op vakantie ben.

Brendan de Visboer
Brendan de Visboer
2 jaren geleden
Antwoord aan  Frederique

Dag Frederique, de studies die ik gevolgd heb zijn 1 jaar HBO Accountancy en 2 jaar HBO Bedrijfskunde

rachel
3 jaren geleden

dat van kabbeljauw wist ik !! en leuk eens een blogpost van een visbboer 😀

Wanda
3 jaren geleden

Makreel is juist één van mijn favoriete visjes! Kibbeling vind ik ook erg lekker, maar vind ik wel erg wisselend van kwaliteit, is mij vaak te kruiderig.

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Wat een leuk en origineel interview! Krijg meteen zin in vis. Ga eens bij zijn recepten kijken.

Bouchra
3 jaren geleden

Ik ben fan van vis! Zalm, zeebaars, kabeljauw….you name it, I eat it!
Bouchra onlangs geplaatst…Onder deze dekbedovertrekken wil elk kind slapenMy Profile

Mandy
Mandy
3 jaren geleden

Wat een leuk interview! Grappig om hier over te lezen, ik ben dol op kibbeling vooral.

Gea
Gea
3 jaren geleden

Wat leuk z’n interview. Hier sta je vaak niet stil bij wat een visboer allemaal doet
Gea onlangs geplaatst…Louis Widmer Skin Appereal Starter KitMy Profile

trackback

[…] bracht ik weer eens een bezoekje aan Bredan de Visboer mijn favoriete visboer! Ik probeer hem elke week een bezoekje te brengen maar omdat ik de afgelopen […]

16
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x