Enigma van Guido Eekhaut

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Wat een heerlijk weer is het vandaag. Het zonnetje schijnt en daar wordt toch iedereen vrolijk van? Na 2 dagen proberen heb ik ook eindelijk de datum voor mijn vaccinatie ik word op 1 mei gevaccineerd met Moderna of Pfizer. Dan hebben we dat maar achter de rug. Maar afgelopen week probeerde ik ook weer wat boeken te lezen. Een van de boeken die gelezen heb is Enigma van Guido Eekhaut en over dat boek gaan we het vandaag hebben. Denk je nou wie is Guido Eekhaut lees dan eens de blog waarin ik hem aan jullie voorstel.

Hier kun je enigma kopen.

Titel: Enigma Auteur: Guido Eekhaut Uitgeverij: Clavis Young Adult Genre: Young Adult Cijfer: 9

Hier gaat Enigma over:

De vijftienjarige Britt woont op Titan — de grootste maan van Saturnus — samen met enkele duizenden vrouwen en de Turing, humanoïde robots. Django, een Turing, neemt Britt mee naar de methaanmeren om er op de Kraken te jagen. Die lijken primitief, maar blijken intelligent en zijn in staat de menselijke geest te beïnvloeden. Kunnen zij de Turing en de mensen helpen met hun grootste ambitie: naar de sterren reizen?

Dit vind ik van Enigma:

Ik begin met de cover ik vind hem niet geweldig maar ik vind hem ook niet lelijk. De kleuren zijn prima de titel vind ik prachtig en de achterflap tekst maakte me licht nieuwsgierig.

Maar dan gaan we naar het boek zelf. Jeetje Enigma is in mijn ogen een on ontdekte parel van eigen bodem. Ik ben verbaasd dat ik er amper recensies van online zag toen ik de flaptekst ging opzoeken. Dit boek bevat namelijk in mijn ogen echt een heleboel geweldige thema’s en daarnaast word er gewoon veel te weinig sciencefiction aangeboden van eigen bodem.

Enigma is een verhaal wat je mee neemt in een unieke wereld want wie zijn toch die mysterieuze kraken? Britt is een nieuwsgierig meisje die graag alles wil weten, leren en ontdekken. Dat brengt haar soms ook wel in problemen maar het maakt haar ook speciaal. Het personage is niet direct zo opgebouwd dat je er gelijk helemaal mee meeleeft. De personages blijven een beetje vlak emotieloos maar als je dit boek leest snap je waarom dat zo is. Het past bij het verhaal en bij wie de personages zijn. In het begin van het boek zal je net zoals Britt vooral vraagtekens krijgen over waarom bepaalde dingen gebeuren.

Maar als je doorleest zal je ontdekken dat alles met een reden zoals is. Je ontdekt wat er zich allemaal op de achtergrond afspeelt en het verhaal word met de minuut interessanter. Daarnaast kun je een aantal belangrijke thema’s ontdekken als je het verhaal met liefde en aandacht leest. Enigma is een boek dat je laat nadenken en uiteindelijk je hart zal weten te veroveren. Ik kijk dan ook enorm uit naar het tweede deel in deze serie. En deel drie die deze zomer zal verschijnen bij Clavis.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh

Dat klinkt als een fantastisch boek! Normaal gesproken niet echt mijn genre maar je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt. Sterkte en succes ook alvast met vaccineren! ❤️

Mandy
Mandy
3 jaren geleden

Niet mijn type boek denk ik, ook veel moeilijke termen.. dan volg ik het niet meer haha!

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x