De favorieten van Rianne Robben

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vorige week konden jullie in het voorstelblog van Rianne Robben al lezen dat ze een debuterend auteur is. Volgens mij weten jullie intussen wel dat dit betekend dat we het vandaag gaan hebben over haar favorieten. Ik moet toegeven dat ik daar reuze benieuwd naar ben.

Wat is het favoriete boek dat je als kind hebt gelezen?

Zonder twijfel de cowboyboeken van mijn vader. Terugkijkend is er zoveel mis met die boeken, maar ze waren zo invloedrijk op mijn leven en de dingen die ik wilde leren en doen. Ik dacht dat ze niets voor mij zouden zijn, maar mijn vader bleef aandringen en nu hebben ze niet alleen tot Zomerburen geleid, maar ook bijvoorbeeld ervoor gezorgd dat ik mijn beste vriendin ontmoette.

Welk boek is momenteel het mooiste boek dat je ooit gelezen hebt?

Ik denk niet dat ik kan kiezen! Januari is voor mij altijd de maand van het jaar dat ik alleen maar boeken herlees. Dat zijn boeken die mij om een bepaalde reden zijn bijgebleven en die ik mis. Dit jaar waren dat naast een van de cowboyboeken van mijn vader ook: ‘These Violent Delights,’ van Chloe Gong, ‘Rood, Wit en Koningsblauw,’ van Casey McQuiston en ‘ The Fever King,’ van Victoria Lee.

Wie is jouw favoriete auteur en waarom?

Ik volg een aantal auteurs op sociale media, naast eerder genoemde Chloe Gong, ook bijvoorbeeld Emery Lee, Leah Johnson, Aiden Thomas en Ryan La Sala. Mijn favoriete auteurs schrijven niet alleen goede boeken, maar gebruiken hun platform ook om zich uit te spreken en zijn gewoon bijzonder grappig. Mijn favoriete auteurs zijn mijn favoriet omdat ze mij inspireren om zelf ook beter te zijn. En grappiger.

Welke Nederlandse of Vlaamse auteur vind je steengoed?

Zonder twijfel Rima Orie. Voordat ik Zomerburen schreef, schreef ik altijd fantasy en ik denk dat ik Rima online al bijna tien jaar volg. Haar fantasys zijn ontzettend uniek en divers, waar ‘De Zwendelprins,’ voelde alsof ik mezelf in een warm bad liet zakken, heb ik al delen van haar nieuwe fantasy mogen lezen en die voelt meer aan als een spookhuis!

Je hebt al veel van de wereld gezien welk land is je favoriet?

Hongarije of Slovenie! Maar aangezien ik in Spanje en Australie heb gewoond, zullen zij ook altijd een ontzettend hoog plekje hebben op mijn lijstje. De enige eisen die ik heb zijn: hitte en bergen.

Welk gerecht eet je heel erg graag?

Paella! Toen ik in Spanje woonde, maakten we het elk weekend helemaal zelf van scratch en nog steeds als ik paella eet, denk ik aan alle toffe dingen die ik daar heb gezien en gedaan. Ik denk dat vrijwel al mijn favoriete gerechten mijn favorieten zijn omdat ze gekoppeld zijn aan herinneringen.

Wat is je favoriete ijscosmaak?

Vroeger was het altijd citroen, maar nu weet ik het eigenlijk niet zo goed. Ik probeer elke keer een nieuwe smaak uit te proberen dus het wisselt een beetje. Al moet ik zeggen dat ik onwijs fan ben van het Tim Tam-ijs in Australie en de ‘suikerspin, witte chocolade en kersen,’die ik ooit random ergens tegenkwam.

Naar welke muziek luister je graag?

Elke keer als ik aan een nieuw manuscript begin, maak een playlist die bij het verhaal past en waar ik vervolgens maandenlang dagelijks naar luister. De playlist voor Zomerburen had veel pop, maar die van mijn huidige project bestaat bijvoorbeeld volledig uit country en het verhaal voor Zomerburen had indie.

Wat bak of kook je graag?

Op het station waar ik nu werk, sta ik een keer in de zoveel dagen in de keuken om voor iedereen te koken. Voordat ik hier kwam, had ik eigenlijk zelden gekookt of gebakt, maar ik begin het steeds leuker te vinden. Ik denk dat ik vooral verliefd ben geworden op chili scrolls.

Op welke plek schrijf je het liefste aan je verhalen?

Het allerliefst schrijf ik in de woonkamer. Ik ben nogal een extravert en doe het liefst honderd dingen tergelijkertijd dus als mijn familie tv-series kijkt, zit ik naast hen met mijn laptop op schoot en probeer naast televie te kijken ook er een aantal honderd woorden uit te knallen.

Welke film of serie moet iedereen gezien hebben?

Ik denk dat ik voor ‘ The good place’ ga, niet alleen omdat het ontzettend grappig is, maar omdat er ook heel veel lessen en morele dilemmas inzitten.

Super bedankt Rianne dat je jouw favorieten met ons wilde delen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Janet
3 jaren geleden

Oh the Good Place vond ik ook heel erg tof om naar te kijken. Verder ken ik de auteurs die genoemd worden niet, maar zo krijg je weer wat inspiratie.
Janet onlangs geplaatst…15x de leukste gezelschapsspellen voor het hele gezinMy Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x