Over de boeken van Marlies Slegers

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje mijn hoofd is momenteel net een vergiet. Ik heb natuurlijk ADD en ASS waar ik meestal niet zo veel last van heb maar deze week is mijn concentratie ver te zoeken! Hoe het komt ik heb geen idee soms zijn er gewoon van die weken. Normaal werk ik ver vooruit op me blog en nu moet alles vrij last minute. Nou ja Last minute is voor mij nog een paar dagen van te voren hoor. Maar goed we dwalen af. Vorige week stelde ik Marlies Slegers al aan jullie voor in een voorstelblog. Deze week gaan we Marlies nog wat beter leren kennen. We gaan het namelijk hebben over de boeken die Marlies geschreven heeft. Aangezien Marlies er echt al heel veel heeft geschreven was het best moeilijk om er maar een paar uit te kiezen.

Ik begin met het boek dat ik ga lezen voor mijn recensie volgende week. En dat is het boek Briefjes voor Pelle. Dit boek is vorige jaar September verschenen en heeft een prachtige boodschap.

Hier gaat briefjes voor Pelle over:

Pelle is hoogbegaafd en weet alles. Als hij te veel verdriet voelt, somt hij graag feiten op in zijn hoofd. Dat mieren een vlot kunnen bouwen om een overstroming te overleven. Dat er een naam bestaat voor de angst dat er pindakaas aan je gehemelte blijft plakken. Dat soort dingen.

Op een dag, een jaar na het overlijden van zijn vader, krijgt Pelle een schoenendoos die gevuld met is grotere en kleinere briefjes en ingepakte voorwerpen. Op de briefjes staan opdrachten. Pelle is vastbesloten alles uit te voeren. Niet alleen raakt hij daardoor in grappige en bijzondere situaties verzeild, ook komen er nieuwe mensen in zijn leven die ervoor zorgen dat hij en zijn moeder het leven weer zachtjes durven te omarmen.

Het volgende boek dat ik aan jullie wil laten zien is Grenzeloos. De doelgroep voor dit boek is jeugd van 12 tot 16 jaar. Een iets oudere doelgroep dus dan het boek hierboven. Ik vind dit een belangrijk boek omdat het gaat over grenzen aangeven. Wat natuurlijk een super belangrijk thema is!

Hier gaat Grenzeloos over:

Wanneer de zestienjarige Tabitha op een avond bij Dox en zijn vrienden is, loopt alles uit de hand. Tabitha weet niet meer precies wat er gebeurd is. Stemde ze toe? Of ging Dox over haar grenzen heen? Iedereen heeft zijn eigen versie van het verhaal. Haar vriendin Eline, die er die avond bij was, vindt dat Tabitha gewoon haar mond moet houden. Dox ontkent alles. Job twijfelt of hij zijn vriend moet steunen of moet opkomen voor Tabitha. Tabitha vraagt zich af of ze aangifte moet doen. Wie kan ze in vertrouwen nemen? En wie spreekt de waarheid? Grenzeloos is een verhaal over seksueel overschrijdend gedrag, schuld en grenzen respecteren. Nee. Is. Nee.

Het volgende boek is een iets ouder boek! Deze komt namelijk uit 2018. Maar is zeker een boek wat in deze tijd erg actueel is. Het gaat namelijk over sociale media. En zeg nou zelf wie besteed er niet dagelijks wat tijd aan sociale media?

Hier gaat #sweetsixteen over:

#SweetSixteen is een spannende en actuele novelle geschreven door YA­auteur Marlies Slegers. De boeken van Marlies lezen als een trein en ze kent de doelgroep als geen ander! De 16­jarige Megan Olivera doet het goed als vlogger. Haar vol­gersaantal groeit met de dag. Megan filmt haar leven, haar familie, haar school, haar bijbaantje. #SweetSixteen is een van de populairste vlogs en Instagram­accounts aan het worden en ze krijgt steeds meer sponsors. Haar leven lijkt een enorm feest! Maar na een verkeers ongeluk lijkt er van alles mis te gaan in Megans omgeving. Ze verliest de regie over haar leven en haar volgers lijken steeds vaker te bepalen wat er gaat gebeuren. Megan voelt zich opgejaagd, maar stoppen met vloggen is geen optie…

Zo nu hebben we drie boeken die mij op het eerste gezicht aanspreken besproken. Als iemand zoveel boeken heeft geschreven dan wil je wel boeken blijven showen maar dan wordt deze blogpost veel te lang. Dus voor nu wil ik jullie door verwijzen naar de website van Marlies waar je alle informatie over haar boeken vindt.

Tot volgende week.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nicole
3 jaren geleden

Ik wilde net vragen: hoe komt het dat je hoofd zo’n vergiet is, maar je geeft zelf al het antwoord. Geen duidelijke reden. Balen, want dan heb je er dus ook weinig controle over denk ik?
nicole onlangs geplaatst…Zilveren sieraden schoonmakenMy Profile

girls-things
3 jaren geleden

Wat een gave boeken. Die laatste lijkt me best leuk.
girls-things onlangs geplaatst…Persoonlijke update: opbouwen op school & MakroMy Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x