Project Happy Me – Doorgaan

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is alweer even geleden dat ik een uitgebreide project happy me heb geplaatst dus het word wel weer eens tijd voor een update! Dit keer word het een blog die eigenlijk vooral gaat over doorgaan. Want tja als je na elke tegenslag opgeeft dan kom je er nooit. Je moet gewoon doorgaan al is het met muizenstapjes tegelijk.

Mijn lichaam

Jeetje wat vervloek ik mijn lichaam momenteel. Het is lang geleden dat ik zolang een slechte lichamelijke periode heb gehad. Inmiddels slaap ik al 1,5 week heel slecht omdat ik steeds wakker word van de pijn. Mijn linkerschouder is het grootste probleem die blijft namelijk subluxeren. Door al die subluxaties krijgen mijn spieren en pezen om de schouder heen het zwaar te voorduren. Dus die spieren gaan strak staan en irriteren waardoor je nekpijn en hoofdpijn krijgt. Als ik ergens slecht tegen kan is het hoofdpijn. Na een week de pijn alleen te bestrijden met paracetamol nu toch ook maar weer de sterke medicatie erbij genomen.

Verder wacht ik nog steeds op mijn steunzolen ik hoop dat die snel binnen komen!

Door de medicatie is de kwaliteit van mijn haar een stuk achteruit gegaan. Dus besloot ik om er 30 cm af te knippen en er een bruine spoeling overheen te doen. Dit is mijn eigen haarkleur waar ik graag voor nu naar terug wil zodat ik het niet hoef te verven en het hopelijk wat gezonder blijft.

Mijn geest

Die is momenteel eigenlijk best wel sterk! Want hoewel ik ook wat mopper uurtjes heb gehad probeer ik zoveel mogelijk positief te blijven en te genieten van de kleine dingetjes in het leven. Zoals een stukje borduren, een boek lezen of een lekker kopje thee. Ik ben trots op de dingen die ik wel kan doen!

Het bewegen

Tja je snapt het al dit gaat momenteel niet zoals ik zou willen. Maar ik heb bij cesartherapie geleerd dat je beter iets kunt doen dan helemaal niks! Dus waar ik eerst mijn nek en beenoefeningen drie maal per dag deed is dat nu maar 1x per dag maar ik doe ze wel! Daarnaast let ik momenteel veel op de houding waarin ik zit en probeer ik toch wel wat te lopen. Zo ben ik het weekend even 25 minuten met Martijn wezen wandelen en dat voelde als een mega overwenning.

Het eten:

Dat ging met vlagen echt heel erg slecht! Maar inmiddels ben ik weer een aantal dagen goed bezig. Het snoepen is weer verdwenen en ook de energiedrankjes zijn niet meer in mijn koelkast te vinden. Ik drink nu vooral water, thee en crystal clear citroen. Ik eet nu een stuk minder maar wel lekker. Denk dan bijvoorbeeld aan deze Zadencrackers met Zalm of een broodje Tonijn. In de ochtend neem ik meestal wat yoghurt met fruit of gewoon een cracker en s’avonds eten we gewoon gezond elke keer weer wat anders.

Wat ik vooral merk en leer met project happy me is dat ik me nog te vaak laat leiden door mijn lichaam of een slechte dag! Dan pak ik heel snel weer terug naar ongezond eten of wil ik helemaal niet bewegen omdat ik al zoveel pijn heb. Maar ik leer dus langzaam aan om dit niet te doen en toch een beetje te bewegen en gezond te eten. Al deze up en downs zorgen er uiteindelijk voor dat dit me gaat lukken daar ben ik zeker van! Ik heb namelijk een lange adem en een berg doorzettingsvermogen.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hope
Hope
3 jaren geleden

Je bent sterk en met je positieve instelling ben ik er 100% zeker van dat je dit gaat lukken.
Jij kan dit!

Tamara
3 jaren geleden

Super leuk eigenlijk zo een reflectie Blog

Kiki Hasselton
3 jaren geleden

Enorm lastig als het soms zo tegen zit, maar je kunt het, ook al is dat soms lastig te geloven
Kiki Hasselton onlangs geplaatst…Welke soorten bh’s zijn er en waar dienen ze voor?My Profile

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Wat knap dat je er niet bij neer gaat zitten
Ik hoop dat de pijn snel weg gaat!
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Wil je ook insecten en vlinders in de tuin? – 20 planten tipsMy Profile

Tessa
3 jaren geleden

Hopelijk gaat de pijn snel weg of dat het op zijn minst minder wordt. Sterkte!
Tessa onlangs geplaatst…Review: Olcay Gulsen Beauty ConcealerMy Profile

Mandy
Mandy
3 jaren geleden

Ik hoop zo voor je dat de pijn snel weg is. Goed dat je even bent gaan wandelen, snap dat dat als een overwinning voelt. Je mag ook trots zijn op jezelf <3

Melissaschrijft
3 jaren geleden

Ik weet hoe het is om chronische ziek te zijn maar vind goed om positief te zijn. En alles per dag te bekijken komen we verder mee
Melissaschrijft onlangs geplaatst…Food| Asperge Loaf met aardappel pureeMy Profile

nicole
3 jaren geleden

Wat fijn dat je je geestelijk wel heel sterk voelt, zeker nu je last hebt van je lichaam. Het lijkt me best moeilijk als je lichaam een hinderpaal kan zijn.
nicole onlangs geplaatst…Zilveren sieraden schoonmakenMy Profile

Rani
3 jaren geleden

Wat een positiviteit. Lichamelijke klachten lijken mij zo vreselijk en kunnen zoveel dromen verhinderen. Ik hoop echt dat je DE oplossing mag vinden.

rory
3 jaren geleden

Wat naar Melanie en tegelijkertijd heel goed hoe je er toch positief in blijft staan. En de juiste dingen probeert te doen. Inderdaad, lukt het drie keer niet dan maar een keer. Ik mag (knieblessure) langzaam aan beginnen met opbouwen beweging. Gisteren deed ik dat voor het eerst en meteen begon mijn knieband te protesteren. Man H. is dan meteen van: doorzetten! En doe die normale oefeningen er ook bij. Ik weet inmiddels genoeg en stop dan juist. Ja, vlak voor het slapen gaan probeer ik het nog een keertje (knie-oefeningen). Maar voelt het niet goed? Dan is er morgen weer een dag.
rory onlangs geplaatst…Als je geen pillen kunt slikkenMy Profile

Deborah
3 jaren geleden

Het is twee stappen vooruit en steeds weer een achteruit. Gewoontes moeten inslijten. En die heb je dus niet van de een op de andere dag aangeleerd. Vind rust en voldoening in kleine dingen! En sta stil bij wat goed gaat!
Deborah onlangs geplaatst…Project 1, het vervolg…My Profile

rachel
3 jaren geleden

herkenbaar als dingen tegen zitten maar het lukt je wel uit eindelijk ;), je zet door of je doet het niet
rachel onlangs geplaatst…Happy moments #16My Profile

Renata
3 jaren geleden

Met pijn omgaan is niet altijd even makkelijk – ik ken het maar al te goed, maar blijf toch ook bloggen – het verzet mijn gedachten 🙂

13
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x