Abel Bakt

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Een week of twee geleden mocht ik een Glutenvrije boterkoek van Abel bakt uitproberen! Het leuke is dat deze boterkoeken gewoon door de brievenbus passen dus ze ook heel leuk zijn om cadeau te geven. En ik kan je alvast vertellen dat de boterkoek er lekker was! Zelfs mijn vriend, die wel gewoon gluten mag, vond hem heerlijk. Goed voor de lijn is het natuurlijk niet. Maar af en toe mag je best een keer jezelf verwennen. Ik was dus positief over deze boterkoek en besloot om ook de mensen achter Abel Bakt te vragen voor een interview.

Interview met Marjolein van Abel Bakt.

Misschien is het leuk als je eerst wat verteld over wie jij/jullie zijn?

Allereerst heel erg leuk dat je ons wilt interviewen.  Ik zal wat meer vertellen over Abel Bakt. Abel Bakt is een familiebedrijf – bestaande uit Abel (die de boterkoeken bakt), Lenneke (de vrouw van Abel, pakt alle pakketjes in en regelt alles logistiek) en dochter Marjolein (ik) die alles online regelt.

Wat een super leuk idee om boterkoeken door de brievenbus te gaan sturen. Hoe is dit idee tot stand gekomen?

Dankjewel voor je compliment! Mijn moeder en Abel hebben lange tijd een horeca-zaak gehad bij ons in het dorp. Ze gaven kookworkshops en verzorgde catering en werden hard geraakt door corona. Eind vorig jaar besloten ze te stoppen omdat de situatie er op dat moment niet goed uit zag en er weinig perspectief was.

Een van de specialiteiten waar gasten altijd dol op waren was de huisgebakken boterkoek. Ik ben zelf 26 jaar en ik vind het zo’n ouderwets koekje maar echt, het is zo lekker!

Toen we dicht moesten vanwege Corona werden we platgemaild en gebeld om onze boterkoek: mensen mistte het echt. Dat vonden we toch wel erg bijzonder. Dus we besloten een gokje te wagen en ze ook in een brievenbus-verpakking te maken zodat we ze konden bezorgen in de buurt – en dat werkte! We besloten daarna om echt een webshop te starten en Abel Bakt te beginnen.

Ik ben zelf vegan en Abel heeft hierbij veel recepten getest. Hij vindt het erg leuk om nieuwe recepten uit te proberen op de traditionele lekkernijen uit de bakkerij. Zo kwamen we met een vegan variant, een glutenvrij variant maar ook een vegan en glutenvrije: zo is er voor iedereen iets lekkers te snoepen.

Hoe lang geleden zijn jullie begonnen met Abel bakt?

Eigenlijk zijn we vorig jaar december van start gegaan. Maar Abel is al ruim 45 jaar bakker, mijn Moeder zit al jarenlang in de horeca. Maar de ‘echte’ start van Abel Bakt begon vorig jaar december.

Welke visie hebben jullie voor het bedrijf?

Ik hoop dat we vooral heel veel mensen en bedrijven blij mogen maken met iets lekkers: een echt geniet-momentje kunnen bieden en dat mensen proeven dat dit met liefde en aandacht gemaakt wordt. Want dat is echt zo! De visie die ik heb is dat ik hoop dat we de komende maanden nog meer mooie producten kunnen ontwikkelen en mensen kunnen laten proeven hoe lekker onze producten zijn. Daarnaast lijkt het ons ook erg leuk om bedrijven kennis te laten maken met Abel Bakt – bijvoorbeeld als relatiegeschenk of als bedankje voor medewerkers.

Hoeveel mensen werken er bij Abel Bakt?

Op dit moment doen we het met z’n 3en. Op drukke dagen hebben we lieve familie en vrienden die ons helpen met inpakken en het verwerken van de bestellingen. Maar we doen het samen met z’n drieën en dat is erg gezellig.

Een glutenvrije boterkoek is niet zo makkelijk deze zijn al snel droog. Maar ik weet uit ervaring dat die van jullie heerlijk en niet droog zijn. Heeft het lang geduurd voordat je het perfecte glutenvrije recept had gevonden?

Nou, zeker! We hebben zelf veel gasten gehad in de kookstudio met een glutenallergie – vaak worden deze mensen in restaurants als lastig of vervelend gezien – terwijl wij dat absoluut onterecht vinden. We wilden juist deze mensen iets écht lekkers bieden; en niet zomaar een droog, korrelige variant van onze boterkoek. We moeten zeggen dat we het ook wel echt spannend vonden wat mensen ervan vonden – maar we krijgen veel complimenten. We willen onze receptuur altijd wel blijven verbeteren. En bij glutenvrij is dat extra lastig – omdat de structuur van het ‘deeg’ anders is dan bij het gebruik van bloem. Bloem is een stuk compacter. Ook moet de boterkoek stevig genoeg zijn om de bezorging te overleven – want dat kan er nog wel eens heftig aan toe gaan. 😉 Maar uiteindelijk zijn we nu heel erg tevreden met de glutenvrije variant.

Versturen jullie de boterkoeken alleen in het binnenland of gaan ze ook over de grens heen?

Deze week willen we verzending naar België invoeren. Verder vinden we het op dit moment al erg leuk om te zien dat onze bestellingen heel Nederland doorgaan. 😉 Dat is voor ons al een feestje!

Abel heeft ruime ervaring in de horeca en de bakkerij. Is het dan niet saai om maar een product te maken?

Het is zeker niet saai. Letterlijk elke bestelling die we verwerken is voor ons een feestje en tovert een glimlach op ons gezicht. Nu hebben we 4 producten en dit willen we binnenkort wel gaan uitbreiden – maar saai is het zéker niet.

Ik vind het logo van Abel Bakt echt super tof! Wie heeft deze ontworpen?

Wat lief, dankjewel! Sandra van Studio Jørgenson heeft ons hierbij geholpen.

Hoe kunnen mensen de boterkoeken het beste vers houden? En hoelang kun je ze ongeveer bewaren?

Omdat er veel boter in zit zijn de boterkoeken goed houdbaar. Je kunt ze het verste bewaren door ze af te dekken, in de koelkast te bewaren en voordat je ze gaat eten even op kamertemperatuur laat worden.

Vind je het nou echt te veel (dat kunnen we ons bijna niet voorstellen, maar voorruit), dan kun je ‘m ook invriezen. Als je dan echt veel zelfbeheersing hebt kun je zo elke keer een stukje pakken. En in de diepvries blijven ze ruim 3 maanden goed. Maar meestal gaat ‘ie vrij snel op hoor

Jullie bieden ook een boterkoek abonnement aan vanaf 29,85 momenteel met nog 8% korting voor slechts 27.50 waarmee je 3,6 of 12 maanden lang kunt genieten van jullie boterkoek. Wat kunnen mensen van dit abonnement verwachten?

Dat heb je goed gezien. We zijn bezig om een abonnement te introduceren. We zien dat veel mensen onze boterkoek als cadeau geven – en we dachten dat een boterkoek-abonnement ook wel een echt leuk verwen-cadeau is. Je kunt iemand een abonnement cadeau doen, met een persoonlijk kaartje erbij. Je kunt het weggeven – of wanneer je gek bent op onze boterkoek aan jezelf. Zo heb je voordeliger onze boterkoek in huis.  Hoe tof is het dat je iemand een boterkoek-abonnement kunt geven en diegene elke maand iets lekkerst door de brievenbus bezorgd krijgt? Daarnaast kun je er een kaartje bij doen zodat het ook nog eens een persoonlijke verrassing is.

Zouden jullie naast de standaard boterkoek ook andere varianten willen aanbieden zoals bijvoorbeeld boterkoek met appel en kaneel, speculaas of stroopwafel smaak om maar iets te noemen?

Ja, zeker! Dus mocht je suggesties hebben zijn die altijd welkom. Je kunt me mailen via marjolein@abelbakt.nl

Op dit moment zijn we met al een aantal hele leuke andere producten bezig die we hopelijk binnenkort ook kunnen lanceren. Dus mocht je het leuk vinden kun je ons blijven volgen via Instagram of Facebook!

Is er nog iets wat je graag tegen de lezers van Bookstamel zou willen zeggen?

Heb je trek gekregen in een lekkere boterkoek? Met de code Bookstamel krijg je nu 10% korting op jouw bestelling (geldig op alle varianten, t/m 30 april geldig). We zijn heel erg benieuwd wat je ervan vindt!

Super bedankt voor dit leuke interview.

Zo volgens mij hebben jullie nu gelijk trek gekregen in deze boterkoek. Zoals ik al zei heb ik hem zelf mogen uit testen. De boterkoek kwam keurig verpakt in een mooi brievenbus doosje. Zoals je op de foto’s in dit bericht kunt zien zag het er super leuk en gezellig uit! De smaak was ook nog eens prima dus ze zijn echt een aanrader! De glutenvrije boterkoek kost 9,95 en wat ik heel fijn vindt is dat dit dezelfde prijs is als die je betaalt voor de orginele en de vegan boterkoek. Vaak is glutenvrij automatisch duurder en in dit geval dus niet!

Ik zou zeggen geef eens zo’n boterkoek als kadootje aan iemand die het op dit moment goed kan gebruiken. Want het is echt een feestje in je brievenbus.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
HippeShops Trends & Lifestyleblog

Wat een leuke variaties op de brownies per post. Echt een verrassing voor liefhebbers van boterkoek!

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Heerlijk een genietmomentje door de brievenbus
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Wil je ook insecten en vlinders in de tuin? – 20 planten tipsMy Profile

Gea
Gea
3 jaren geleden

Ik heb ook de glutenvrije boterkoek geprobeerd! Wat was het lekker ! Leuke interview heb je ook gedaan
Gea onlangs geplaatst…6 Grootste voordelen van een designradiator in de badkamerMy Profile

Manon
3 jaren geleden

Ik heb veel dingen voorbij zien komen, maar nog geen boterkoeken. Leuk idee zeg!
Manon onlangs geplaatst…What Fits In My Lady Dior Nano Pouch Angel Pink BagMy Profile

Sandra
3 jaren geleden

Ik heb het al enkele keren voorbij zien komen en iedereen lijkt erg enthousiast. Wat leuk van jou om een interview met hen te doen!
Sandra onlangs geplaatst…Trendkleuren lente/zomer 2021My Profile

Deborah
3 jaren geleden

Wat een leuk concept en ik hoop echt dat ze hier heel bekend mee gaan worden. Zeker nu door corona.
Deborah onlangs geplaatst…Project 1, het vervolg…My Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

wat een leuk en postitief verhaal ! heerlijk om te lezen, maarre..nu heb ik wel heel erg trek in boterkoek….#zovaliknooitaf

Wanda
3 jaren geleden

Ik kwam het vorige week ook bij een blogger tegen, ook al zo’n enthousiast verhaal waardoor ik spontaan trek kreeg in een boterkoek. Mijn oma bakte ze altijd, maar de laatste jaren heb ik ze niet meer gehad, dus misschien toch maar eens bestellen, want ze zien er wel erg lekker uit.
Wanda onlangs geplaatst…At the Moment #48: Weekendje Veluwe & wandeldoel 1 gehaaldMy Profile

rachel
3 jaren geleden

heerlijk boterkoeken, toen ik ze nog mocht bakte ik ze ook regelmatig zelf :D. vind het een leuk verhaal om te lezen!
rachel onlangs geplaatst…Bucket list 2020 is een feitMy Profile

Tessa
3 jaren geleden

Wat een tof concept. Zo’n abo lijkt mij erg lekker en leuk
Tessa onlangs geplaatst…Review: Maybelline Fit Me BlushMy Profile

Jasmina
Jasmina
3 jaren geleden

Heerlijk, ik heb de boterkoek van abel ook gehad en moet zeggen ..het smaakte echt naar meer..had er niet genoeg aan,haha

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x