Over de boeken van Guido Eekhaut

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vorige week stelde ik jullie al voor aan Guido Eekhaut. Maar vandaag is het tijd om deze auteur nog een stukje beter te gaan leren kennen! Vandaag gaan we het namelijk hebben over de boeken die deze auteur allemaal geschreven heeft. Ik vind dit toch wel een van de leukste onderdelen op bookstamel! Want in deze blogs leer je zoveel leuke nieuwe boeken kennen. Maar goed laten we beginnen.

Dit keer begin ik met een boek wat ik ga lezen voor mijn recensie! Dit keer mag ik namelijk 2 boeken lezen hoe super tof is dat. Het eerste boek dat ik ga lezen is Enigma dit was het Clavis Debuut van Guido Eekhaut die hiervoor al thrillers schreef voor volwassenen. Dit is het eerste deel in een serie. Het tweede deel ga ik niet bespreken want dan geef ik misschien spoilers weg en dat zou zonde zijn?

Hier gaat Enigma over:

De vijftienjarige Britt woont op Titan — de grootste maan van Saturnus — samen met enkele duizenden vrouwen en de Turing, humanoïde robots. Django, een Turing, neemt Britt mee naar de methaanmeren om er op de Kraken te jagen. Die lijken primitief, maar blijken intelligent en zijn in staat de menselijke geest te beïnvloeden. Kunnen zij de Turing en de mensen helpen met hun grootste ambitie: naar de sterren reizen?

Het tweede boek waar ik jullie over wil vertellen is wederom het eerste deel uit een serie. Dit keer heb ik het over Nomade. Ook dit boek ga ik lezen voor een recensie dus binnenkort krijgen jullie een uitgebreid verslag.

Hier gaat Nomade over:

Aristid, een jongen van de woestijn, heeft nooit iets anders gekend dan het harde leven onder de zon. Tot hij op sleeptouw wordt genomen door Anxil, een veroordeelde maar ontsnapte Dame. Ze geniet van de vindingrijkheid en de passie van de jongen, maar houdt ook haar eigen doel voor ogen. Uiteindelijk blijkt er achter alles een duivels plot verscholen te gaan, waarin zowel Anxil als Aristid hun rol moeten spelen.

Dan wil ik een van de eerdere boeken van Guido Eekhaut ook graag nog benoemen. Dat is de thriller loutering deze thriller is de Winnaar Van De Knack Hercule Poirot Prijs 2009 dus daarom mag die natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje.

Hier gaat Loutering over:

Dewaal en Eekhaut verlaten de achterafstraatjes van Amsterdam en belanden in de besneeuwde Ardennen. Hoofdcommissaris Alexandra Dewaal en inspecteur Walter Eekhaut reizen na een mysterieus bericht van een nformant naar de Ardennen. Daar doen ze op een open plek tussen de bomen een macabere vondst. In een cirkel staan zeven lange staken waarop zwartgeblakerde lijken zijn vastgeketend. Op de muur van een vervallen hutje aan de rand van de cirkel staan twee met bloed geschreven zinnen: deze wereld lijkt eeuwig te duren, maar het is slechts de droom van een slaper…

Natuurlijk heeft Guido Eekhaut nog veel meer boeken geschreven! Ik zou zeggen neem eens een kijkje op zijn website en ontdek ze allemaal.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nicole
3 jaren geleden

Wat een intrigerend gegeven voor een boek! Ik lees eigenlijk nooit science fiction, maar dit klinkt toch wel interessant.
nicole onlangs geplaatst…Verjaardag vieren als volwassen vrouw: hoe doe je dat?My Profile

Caroline
Caroline
3 jaren geleden

Heerlijk als je je zo in een verhaal kan verliezen. Momenteel vind ik dat moeilijk omdat ik nog zoveel te doen heb maar wie weet krijg ik het deze zomer wat rustiger en kan ik me overgeven aan een boek.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x