Broodje tonijn

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Langzaam aan zijn we project happy me weer aan het oppakken. Helaas voel ik me lichamelijk nog steeds niet top fit en zijn mijn steunzolen ook nog niet binnen dus het bewegen staat wat stil. Daardoor ging ik automatisch ook weer meer ongezonde dingen eten. Maar nu wil ik de draad dus weer op gaan pakken. Door dus weer wat gezonder te gaan eten en de suiker zoveel mogelijk te laten staan. Dit weekend begint ook de cursus foodmindset die ik ga volgen waar ik erg naar uit kijk! Maar goed het was dus tijd voor een gezond broodje tonijn.

Maar goed tijd om met jullie mijn recept voor dit super snelle broodje tonijn te delen.

Wat heb je nodig voor een broodje tonijn voor 2 personen:
 • 2 bruine harde broodjes naar keuze
 • 1 avocado
 • 1 halve rode ui
 • peper en zout
 • 1 blikje tonijn op water
 • Wasabi mayonaise
 • Rucola
Zo maak je het broodje tonijn:
 • snijd de avocado in 4 stukken en verwijder de schil en de pit
 • prak de avocado fijn.
 • Laat de tonijn in blik goed uitlekken en doe deze bij de avocado
 • Bestrooi de avocado en tonijn met de peper en zout en doe er een klein beetje wasabi mayonaise bij.
 • Let op de wasabi mayonaise hoeft echt maar een dun streepje te zijn om het net wat extra pit te geven en meng alles goed door elkaar.
 • Maak de rode ui schoon en snijd in dunne halve ringen.
 • Snijd het broodje open en leg daar wat rucola op
 • Leg hierboven op het tonijn en avocado mengsel
 • Garneer met wat van de rode ui

En dan is je broodje al weer klaar. Nou als dat niet lekker en super snel is weet ik het ook niet meer. Ik ben reuze benieuwd wat jullie vinden van dit simpele en snelle broodje tonijn! Ik zeg veel beter dan een broodje chocoladepasta of iets anders ongezonds wat ik eerst vaak at. Doordat je de tonijn salade zelf maakt zitten er geen toegevoegde suikers of andere slechte dingen in.

Heb je nu geen zin in een broodje met tonijn? Probeer dan eens deze zadencrackers met avocado en Zalm.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hope
Hope
3 jaren geleden

*zet avocado, tonijn, bruine broodjes, zalm en zadencrackers op het boodschappenlijstje*
zou ik in plaats van tonijn garnaaltjes kunnen gebruiken?
Misschien eens proberen.
*zet garnaaltjes op het boodschappenlijstje*
Is maar goed dat ik morgen boodschappen ging doen haha

Caroline
Caroline
3 jaren geleden

Heerlijk zo’n smakelijke lunch, en die rode ui is een prachtige decoratie.

Joyce Joshua
3 jaren geleden

I love tonijn en zeker dit soort broodjes. Van je foto’s krijg ik trouwens trek. Haha
Joyce Joshua onlangs geplaatst…Het leven is zoveel mooier door positief te zijn!My Profile

Liefs Patries
3 jaren geleden

Oh dat ziet er heerlijk uit!
Ik heb al een hele tijd geen tonijn gehad maar na het lezen van jouw post ga ik dat toch maar weer eens doen.

Liefs Patries onlangs geplaatst…5x Laatst gekeken op Netflix #4My Profile

Ingrid
Ingrid
3 jaren geleden

Ziet er heerlijk uit.zou t zo bestellen

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Ingrid

Dankjewel 😃 ze waren ook echt heerlijk

Jessie
3 jaren geleden

Ik eet zelf geen vis, maar wat een mooie foto heb je erbij gemaakt! Ziet er smakelijk uit!
Jessie onlangs geplaatst…Review: natuurlijke en plasticvrije verzorgingsproducten van HappySoapsMy Profile

Jasmina
Jasmina
3 jaren geleden

Oow heerlijk zeg…ik ben gek op tonijn..ik doe er vaak zongedroogde tomaten doorheen en augurk..jummie

Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Oeh ziet er erg lekker uit, ik ga het eens proberen. Ik eet vaak broodjes tonijn, die maak ik in een Italiaanse bol met olijfolie, peterselie, (rode ui, soms, moet er net zin in hebben), zwarte olijven, gekookt ei, tomaten, sla en een beetje mayo. Mmmmmm

trackback

[…] Heb je nou meer trek in een koud broodje maak dan eens mij broodje tonijn met avocado! […]

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x