De favorieten van Esmeralda De Vries

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vorige week stelde ik jullie voor aan Esmeralda de Vries een nieuwe en debuterende auteur. Vandaag gaan we deze auteur al een klein beetje beter leren kennen aan de hand van haar favorieten. Want wat leest Esmeralda zelf bijvoorbeeld graag of welke snack mag niet ontbreken als ze aan het schrijven is?

Wat was jouw favoriete jeugdboek?

De Vijf van Enid Blyton. Hele serie verslonden. Aan het einde wilde ik ook een eigen eiland en dat iedereen me Georgina noemde. Wat zal ik zeggen, het was een moeilijke periode voor mijn ouders.

Welk boek is op dit moment het mooiste boek dat je ooit gelezen hebt?

Dat is een verschrikkelijk moeilijke vraag! Ik twijfel tussen the Untethered Soul van Micheal A Singer en de Celestine Prophecy van James Redfield. Beiden goed geschreven en zetten aan tot nadenken. Maar de allereerste bladzijde van Sapiens van Yuval Noah Harari bracht mij ook ernstig in verwarring. Ik vind het altijd erg knap als een verteller dat met een lezer kan doen.

Met welke Nederlandstalige auteur zou je wel eens samen een boek willen schrijven?

Geen auteur maar acteur. Ik zou wel een boek willen schrijven met Jeroen Krabbe. Een heel specifiek boek namelijk over onvertelde verhalen van de Holocaust. Geheimen en details uit een periode in de geschiedenis van heel veel families, die het zwijgende heldendom van sommige doodgewone mensen aan het licht brengt.

Ik vind Jeroen een van Nederlands beste acteurs en vertellers, ook al heeft hij bij mijn beste weten nog nooit een boek geschreven. Bovendien, als hij zijn verhaal zou opschrijven hoor je in je hoofd zijn prachtige warme stem.

Wat is je favoriete snack tijdens het schrijven?

Telt rode wijn ook als snack?

De mooiste film die je ooit hebt gezien is?

Ik moet iedere keer weer huilen als Hometree omvalt in Avatar.

Wat is je favoriete gerecht?

Vegetarische sushi. Compleet met wasabi, sojasaus en gember. Daar mag je me om drie uur ‘s nachts voor wakker maken.

Welke serie vind je erg leuk om te kijken?

Warehouse 13 want Steampunk natuurlijk.

Daarnaast Marvel Agents of Shield want ik ben stiekem smoorverliefd op agent Phil Coulsen. Maarja, wie niet.

In welk land ga je graag op vakantie?

Frankrijk! Het is een prachtig land is met prachtige mensen. Bovendien ben ik jaloers op iedereen die de taal machtig is. Het is niet voor niets dat Achon in Parijs woont.

Wat is je favoriete ijsco smaak?

Pistache, liefst met stukjes!

Wat mag er niet ontbreken in je handtas?

Mijn telefoon, pen en papier en mijn portemonnee.

Wat is je favoriete restaurant?

Vroeger was dat Lonny’s aan Rozengracht. Dat was in de tijd dat hij nog geen bekende Nederlander was. Zelfs mijn Indische moeder was onder de indruk van de authentieke smaak van zijn gerechten. Helaas bestaat dat restaurant niet meer.

Momenteel is mijn favoriet Indiaas restaurant Mamta in Harderwijk. Ik steek daar graag het halve land voor over. Indiaas eten is daar echt Indiaas en heet eten is daar ook echt heet! De eigenares is super vriendelijk en alles wat over is pakt ze voor je want weggooien is zonde. Kijk, daar hou ik van.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Heidi
3 jaren geleden

Leuk om te lezen.

Heidi onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x