Draco van Rani de Vadder

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ik las weer eens een jeugdboek deze week. Dit keer las ik het boek Draco van Rani de Vadder. Jullie weten inmiddels dat ik helemaal weg ben van draken dus dit jeugdboek kon ik natuurlijk niet laten liggen. Rani is geen onbekende op mijn blog want eerder mocht ik haar al eens interviewen en ik schreef al eens een recensie over haar eerste boek Toxine.

Hier kun je Draco van Rani de Vadder kopen.

Titel: Draco Auteur: Rani de Vadder Uitgever: Hamley Books Genre: Jeugdboek Cijfer: 8

Hier gaat Draco over:

Ieder jaar worden de Internationale Drakendagen gehouden, het meest befaamde toernooi van de Verenigde Drakenlanden. Ook Rowan en haar Zwarte draak Gideon schrijven zich in voor deze spannende wedstrijd. Maar dan gebeurt er een vreselijk ongeluk. De Verenigde Drakenlanden staan volledig op hun kop. Rowan blijft gebroken en alleen achter. Zal het haar lukken om haar trauma te overwinnen? Of zorgt haar verdriet ervoor dat de eeuwige vrede van de Drakenlanden tot een einde komt?

Dit vind ik van Draco:

Wauw kijk die cover! Dat is er toch een om direct verliefd op te worden? Ik vind het echt een perfecte cover voor een jeugdboek en de titel is lekker kort daar hou ik van. De flaptekst maakt je gelijk nieuwsgierig naar het verhaal dus dat is prima.

Dan gaan we naar het verhaal zelf waar Rani de Vadder het wederom voor elkaar heeft gekregen om een pareltje te schrijven. Van mij mocht er een tikje meer spanning in ook al is het een jeugdboek. Maar dat is dan ook gelijk mijn enige minpuntje! Rani heeft een lekkere vlotte schrijfstijl en in dit boek zijn de zinnen kort bondig en in hapklare taal perfect voor een jeugdboek dus.

Hoewel Draco een fantasie verhaal heeft is het wel degelijk een zeer herkenbaar verhaal voor de jeugd. Want zo komt ook in dit verhaal de wereld van telefoons, social media en internet aan bod alleen dan allemaal met een draken tintje! Ik vind dit super goed gevonden want op deze manier trek je een fantasie verhaal na de huidige tijd. Daarnaast bevat dit verhaal een aantal zeer belangrijke onderwerpen.

Denk hierbij aan onderwerpen als vergeven. Soms gebeuren er dingen die je eigenlijk zo niet zo willen en dan is het de kunst om andere te vergeven. Vriendschap want tja zeg nou zelf zonder een goede vriendschap kan toch niemand. Maar ook doorzetten komt naar voren. Dat wat je ook mee maakt je toch door moet. Deze onderwerpen zijn allemaal op een speelse manier in het verhaal verwerkt en dat is voor mij echt een pluspunt!

De band tussen Rowan en haar draak is prachtig en Rowan is sowieso een heel leuk personage waar veel kinderen zichzelf in kunnen zien. Dat maakt dat je enorm met Rowan maar ook met de draken in het verhaal mee leeft!

Al met al dus een magisch boek met mooie thema’s dat een wel verdiende 8 van mij krijgt.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hope
Hope
3 jaren geleden

Mooie recensie! Het boek staat hier sowieso al op m’n wenslijst 😀
Hopelijk krijg ik met mijn verjaardag binnenkort wat boeken van die lijst.

Heidi
3 jaren geleden
Antwoord aan  Hope

Lijk me een fijne boek te zijn.
Ik zelf hou echt van fantasie,.zo boeken spreken me dan het meeste aan.

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Hope

Ik ga duimen voor je tja jij weet als geen ander hoe gek ik ben op drakenboeken haha 🙂 Maar deze is ook echt heel leuk geschreven met een mooie boodschap
Bookstamel onlangs geplaatst…Even voorstellen Vannessa ThuynsMy Profile

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x