Even Voorstellen Marlies Slegers

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Yes het is weer tijd om jullie voor te gaan stellen aan een van de auteurs van eigen bodem voor deze maand. Dit keer is het een auteur die echt al heel veel boeken op haar naam heeft staan. Het leuke aan deze auteur vind ik dat ze kinder- en jeugdboeken schrijft. Want hoewel ik inmiddels al aardig wat Nederlandstalige auteurs op mijn blog heb mogen interviewen, zitten hier nog niet zoveel auteurs tussen die jeugdboeken schrijven. Terwijl we toch meer dan genoeg leuke jeugdboeken auteurs in Nederland en Vlaanderen hebben. Maar goed, ik dwaal weer eens af terwijl ik jullie mag gaan voorstellen aan Marlies Slegers. Snel terug dus naar deze leuke auteur.


Marlies Slegers was 9 jaar toen ze verhuisde naar Indonesië. Vervolgens heeft ze hier 9 jaar gewoond. Toen Marlies weer terug verhuisde naar Nederland moest zij daar in het begin erg aan wennen. Later is Marlies naar Amsterdam gegaan om op een schrijfschool les te gaan volgen. Toen heeft ze een hele tijd voor volwassenen geschreven. Toen haar oudste zoon zeven jaar oud was en diabetes kreeg, besloot ze voor het eerst een kinderboek te schrijven, over een jongetje met diabetes. Schrijven voor kinderen beviel haar zo goed, dat ze dat is blijven doen.

Dat dit een goede keuze was mag inmiddels wel duidelijk zijn want ondertussen heeft Marlies al 43 boeken op haar naam staan! Jeetje, dat is echt al heel veel. Een leuk weetje is misschien dat Marlies ooit met twee wedstrijden in een tijdschrift heeft meegedaan en beide heeft gewonnen.

Naast het schrijven bezoekt Marlies graag scholen om over haar boeken te schrijven en helpt ze andere met schrijven. Zo geeft ze elk jaar een schrijfretraite in Bali. (Helaas door corona is dit afgelopen jaar niet doorgegaan). Maar ze geeft ook schrijfcursussen aan de schrijversvakschool in Den Bosch. Je kunt dus wel stellen dat schrijven in het bloed van Marlies Slegers zit.

De komende weken kunnen jullie Marlies nog veel beter leren kennen want ik ga je nog alles vertellen over haar boeken, Ik mag Briefjes voor Pelle lezen om met jullie mijn recensie van dit boek te kunnen delen en we sluiten natuurlijk af met een leuk interview! Ik zou dus zeggen tot de volgende keer.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] is voor mij nog een paar dagen van te voren hoor. Maar goed we dwalen af. Vorige week stelde ik Marlies Slegers al aan jullie voor in een voorstelblog. Deze week gaan we Marlies nog wat beter leren kennen. We […]

trackback

[…] ik wel en dan moet je er toch het beste van maken. Een van die boeken was Briefjes voor Pelle van Marlies Slegers. Een bijzonder boek met een mooi thema. Ik vertelde jullie daar vorige week al van alles over. Maar […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x