Ruimtestad van Johanna Lime

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het eerste boek van April is alweer uit. Al moet ik bekennen dat ik er al in Maart aan was begonnen. Ik las het eerste deel in de Interplanetair serie van Johanna Lime. Dit boek heet ruimtestad en ik heb hier enorm naar uit gekeken. Maar was het boek zo goed zoals ik dacht?

Titel: Interplanetair deel 1 Ruimtestad Auteur: Johanna Lime Uitgeverij: Zilverspoor Genre: Fantasy Cijfer: 7,5

Hier gaat ruimtestad over:

Prins Daniël van Berinyi stamt af van vuurmagiërs. Hij doet zijn best om de eerste priester van zijn volk te worden, maar zakt voor de test van Mage. De god laat hem leven als hij belooft nooit meer zijn magie te gebruiken. Daniël besluit een andere opleiding te volgen en wordt kapitein op een ruimtekruiser. Direct bij zijn eerste missie krijgt hij te maken met een Terraanse terrorist die op wraak uit is, omdat Berinyi in de afgelopen oorlog tegen Laskoro hun bondgenoten in de steek liet.

Prinses Irene is de dochter van Jima, de geestmagiër van Laskoro. Zij ontdekt tijdens haar stage voor Interplanetair Recht dat de prille samenwerking tussen Laskoro en Berinyi onder druk staat. In de ruimtestad zoekt ze verwoed naar wie hier achter zit en ze probeert met haar robot bewijzen te vinden om een nieuwe rechtszaak tegen haar volk af te wenden.

Irenes acties brengen haar in groot gevaar. Daniël achtervolgt hun vijand naar de ruimtestad, waar hij midden in een strijd terechtkomt. Om Irene te redden, moet hij zijn vuurmagie gebruiken. Maar als hij dat doet, zal hij alsnog sterven!

Dit vind ik van Ruimtestad:

Ik begin met de cover. Daarvan krijg je gelijk een ruimte gevoel. Ik vind het mooi in elkaar gezet en het past goed bij het verhaal. Ook de titel vind ik prima en de achterflap tekst maakte me gelijk nieuwsgierig.

Dan gaan we natuurlijk naar het verhaal zelf. Johanna Lime heeft dit boek ontzettend goed in elkaar gezet. Je merkt namelijk dat het een opbouw is naar de volgende delen. In het begin maken we langzaam aan kennis met Daniël. Vervolgens springen we naar Prinses Irene en leren we die wat beter kennen. Vanaf dat moment gaat het verhaal op en neer tussen beide personages. Johanna Lime legt goed uit wat er in het verleden gebeurd is (Al zou ik persoonlijk toch eerst de trilogie van de vergeten vloek lezen. Dit is misschien niet nodig maar maakt het lezen van deze nieuwe trilogie wel leuker)

Daarnaast krijg je meteen dat in de ruimte gevoel door de verschillende planeten en de ruimtestad. Maar natuurlijk ook door de verschillende personages (Deze komen allemaal weer van een andere planeet) Elk personage heeft andere krachten of ziet er anders uit en dat vind ik erg interessant. Hoewel het boek dus pas op het einde een beetje spannend wordt denk ik dat de manier waarop Johanna dit boek heeft geschreven wel nodig was om het verhaal goed te kunnen vertellen. Het is ook echt niet zo dat het nu een saai verhaal is nee het is een goed in elkaar gezet verhaal dat de spanning op bouwt naar het volgende deel.

Ik kan dan ook zeggen dat ik weer vol verwachting uit ga kijken naar deel 2 in deze serie.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Johanna Lime schreef:

  Dank je wel voor deze fijne recensie, Melanie, en je hebt helemaal gelijk in dit boek moest alles goed uiteen gezet worden voor de trilogie.
  Johanna Lime onlangs geplaatst…Een aangename verrassingMy Profile

 2. Wilma Verkerk schreef:

  Heeft wel mijn interesse gewekt, ga het misschien wel lezen

 3. Ik ken de schrijver niet
  Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…De juiste manier om je haar tegen hitte te beschermenMy Profile

 1. 2 mei 2021

  […] ook weer een genot om te lezen. Het boek kreeg van mij een mooie 7,5. De complete recensie kun je hier […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge