Even voorstellen Esmeralda de Vries

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Daar zijn we weer om jullie voor te gaan stellen aan een nieuwe auteur van eigen bodem. Deze maand doen er weer 5 super leuke Nederlandstalige auteurs mee. Ik ben nog steeds verbaasd dat ik na 2,5 jaar nog elke maand nieuwe auteurs mag interviewen en ontmoeten. Eerlijk toen ik aan de blogs van eigen bodem begon had ik echt geen idee dat we zoveel toffe auteurs hadden in Nederland en België. Maar goed vandaag dus weer tijd voor een nieuwe auteur. Een debutante dit keer ik heb het over Esmeralda De Vries.

Esmeralda de Vries woont in de bossen rond Almere. Ze woont daar samen met haar man en dochter. In het dagelijkse leven werkt Esmeralda als It-manager wat ontzettend goed bij haar past.

Esmeralda heeft namelijk een voorliefde voor mechanica en nutteloze apparaatjes. Maar daarnaast houdt ze ook enorm van steampunk en fantasie verhalen.

Al op jonge leeftijd tekende Esmeral de Vries ingewikkelde actie-reactie constructies waar haar ouders niet veel van begrepen. Toen ze het boek City of Ember van schrijfster Jeanne DuPrau had gelezen werd ze daar enorm door geïnspireerd. Dat was het moment waarop Esmeralde zelf begon met schrijven. Afgelopen jaar was het dan zover en kwam haar eerste boek uit. Sansaar de Hoeders dit is een fantasie boek met veel steampunk aspecten erin. Een genre dat in Nederland nog niet heel groot is maar wel heel erg interessant is. Maar daar komen jullie de komende weken achter als we Esmeralda nog veel beter gaan leren kennen. Want er komt natuurlijk nog een leuk interview aan, ik mag nog een recensie schrijven van haar boek Sansaar de Hoeders en we gaan het nog hebben over haar favorieten. Genoeg te bespreken dus.

Ik zou zeggen kom volgende week zeker terug om Esmeralda de Vries nog wat beter te leren kennen.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
3 jaren geleden

super leuk toch dat je elke maand weer een nieuw iemand mag interviewen 😀 ik lees dan wel geen boeken, ik vind het wel leuk om de interviews te lezen
rachel onlangs geplaatst…Op een bankje met Nio, en kletsen #WEEKVLOGMy Profile

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Ik ken de schrijfster niet maar ik lees ook weinig fantasieboeken. Ik ben altijd benieuwd waar ze de inspiratie vandaan halen.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…De juiste manier om je haar tegen hitte te beschermenMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

ik geef het onmiddelijk toe: ik heb nog nooit van dit genre gehoord ! Daar moet ik dus eens iets aan gaan doen.

rory
3 jaren geleden

Wat interessant. Ik ben het meteen gaan opzoeken. Eigenlijk werd ik getriggerd door het uiterlijk van Esmeralda. Ik dacht te herkennen dat ze Indisch was. En natuurlijk ook Almere. Leuk! Ook het genre trouwens. Ik had geen idee en had er niet eerder van gehoord.
rory onlangs geplaatst…Wanneer je zelf een ware (amateur) kok aan het worden bentMy Profile

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x