Dit las ik in Maart 2021

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Maart is weer voorbij tijd om eens terug te kijken naar welke boeken ik deze maand gelezen heb. Volgens mij was het een goede leesmaand ik las veel en gevarieerd en natuurlijk was het meeste van Nederlandstalige bodem. Welk boek heb jij gelezen deze maand?

Aantal gelezen boeken: 13

Boeken van nl/be auteurs: 9

Vertaalde boeken: 4

Meest bijzondere boek: Dit keer vond ik het erg moeilijk maar ik ga toch voor Ooit in september van Emma Anna

We gingen de maand maart gelijk goed van start met een boek van Emma Anna. Ik keek al weken lang uit naar Ooit in September. Emma Anna heeft namelijk een fijne schrijfstijl en haar boeken zijn altijd verassend. Ooit in september krijgt dan ook een dikke 9 van mij. De complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Ooit in September over:

Oliver gaat zijn eindstage als scriptschrijver lopen bij District 21, een populaire Nederlandse serie. Maar wat een afsluiting op zijn studie en een afleiding van het verdriet in zijn leven zou moeten zijn, wordt een wervelwind wanneer hij Lou Martens ontmoet, een van de hoofdrolspelers uit District 21. Vanaf dat moment wordt Oliver geteisterd door een razend hart en knikkende knieën, elke keer als hij alleen al dénkt aan de intrigerende en bloedmooie Lou.

Oliver heeft absoluut geen zin om de strijd met zichzelf opnieuw aan te gaan. Maar soms staan dingen in de sterren, en kun je niets anders doen dan jezelf overgeven aan wat het leven je schenkt.

Het tweede boek dat ik las is er een van een BE auteur die ik al langer ken! Maar dan niet van zijn boeken. Ik vond het dan ook super leuk om zijn boek te gaan lezen en het tweede deel ligt ook al klaar om te gaan lezen. Het boek kreeg een mooie 7,5 en de complete recensie van Dubbelleven kun je hier lezen.

Hier gaat Dubbelleven over:

De laatste dag van februari begint voor rechercheur Johan Pieters zoals elke andere, maar dat lijkt al snel te veranderen. Omdat exact een maand later zijn teamchef en jarenlange partner Louis Fransen met pensioen gaat, krijgt hij het gezelschap van de pas als hoofdinspecteur afgestudeerde Sophie D’Hondt. Het eerste contact tussen de 36-jarige Pieters en de 26-jarige blondine is niet bepaald hartelijk te noemen. De kersverse aanwinst mag meteen haar kennis in de groep gooien als in het gemeentelijk park van Haacht het vermoorde lichaam wordt teruggevonden van de 21-jarige studente Ines Vos. Al blijkt zij ook andere interesses te hebben gehad dan enkel studeren. Wat heeft Naomi Reuters te verbergen? Of welke waarheid gaat er schuil achter advocaat Walter De Cock, die continu hun pad blijft kruisen? En wat heeft het onderzoek te maken met het verleden van Johan? De antwoorden krijg je in een verhaal waar niets is wat het aanvankelijk lijkt.

Het derde boek dat ik las was een non fictie boek. Een boek wat super goed aansluit bij mijn project happy me. Want dit boek gaat over prachtige wandelroutes met daarbij mooie verhalen van Twan Huys. Dit boek kreeg van mij een mooie 8. Mijn complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat wandellust over:

Twan Huys is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchideeën, ijsvogels en dassen.

In Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland. In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, beiden ver in de tachtig, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall.

Wandelen is uitgegroeid tot een nationale hobby. Het is altijd weer inspirerend, louterend en soms zelfs helend. Zoals Hippocrates zijn leerlingen al meer dan tweeduizend jaar geleden voorhield: “Wandelen is het beste medicijn.’

Voor alle miljoenen Nederlandse wandelaars schreef Twan Huys Wandellust. Hij neemt ons mee van het Springendal tot aan Tiengemeten, van de Veluwe tot aan de Schoorlse Duinen, van Terschelling naar het Limburgse Gerendal, en nog veel verder.

Het vierde boek dat ik las is Preppy deel 1 dit is het vijfde deel in de king serie van T.M Frazier. Ik vind deze serie echt geweldig en heb ook weer genoten van dit hot en steamy boek. Dit boek krijgt een mooie 8. Hier kun je de complete recensie lezen.

Hier gaat Preppy over:

Samuel Clearwater, ook wel bekend als Preppy, houdt van vlinderdassen, pannenkoeken, bretels, goede vrienden, leuke momenten, goede drugs en een goede wip.

Hij heeft een helse jeugd achter de rug en leeft het leven dat hij zich altijd had voorgesteld. Als hij een meisje ontmoet, een junkie die op het punt staat aan alles een einde te maken, is hij verscheurd tussen zijn gevoelens voor haar en de verlammende angst dat zij degene zou kunnen zijn die een einde maakt aan het leven waar hij van houdt.

Andrea ‘Dre’ Capulet is uitgeput en moe.

Moe van haar zoektocht naar haar volgende shot. Moe van het doen van dingen die haar maag doen draaien. Moe van het kijken in de spiegel, naar de weerspiegeling van de persoon die ze is geworden. Net als ze besluit er een einde aan te maken, ontmoet ze een man die de loop van hun beide levens voorgoed zal veranderen.

En hun dood.

Voor de meeste mensen is de dood het einde van hun verhaal.

Voor Preppy en Dre was de dood slechts het begin.

Tja en toen was preppy 1 uit en wilde ik gelijk doorlezen in Preppy 3 wederom een heerlijk boek om te lezen. Dit deel kreeg een mooie 9 en mijn recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Preppy – Hij zal je verlossen over:

Preppy komt terug in een wereld waar hij ooit van hield, maar die hij niet meer herkent. Zijn glimlach kan zijn innerlijke onrust niet verbergen en de mensen die hij als familie ziet, voelen ineens allemaal als vreemdelingen.

Op één persoon na. Een meisje met donkere ogen en nog donkerder haar.

Een meisje dat niet eens een optie is.

Tenminste, nu niet meer.

Dre kan niet beslissen waar ze naar gaat luisteren. Haar hart, haar hoofd of haar lichaam. Want twee van die drie dingen brengen haar terug naar Logan’s Beach. Ze vertelt zichzelf dat ze afsluiting zoekt, maar als ze deuren opent die nooit bedoeld waren om te worden geopend, ontdekt ze al snel dat als het gaat om Samuel Clearwater, afsluiting misschien NOOIT een optie is.

Het volgende boek dat ik las is Koning van het Sintelwoud van Jen Minkman. Een prachtig modern sprookje. Geen mega dik boek maar wel een prachtig verhaal. Dit boek krijgt van mij een dikke vette 10. Hier kun je de recensie lezen.

Hier gaat Koning van het Sintelwoud over:

De tweelingzussen Vasilisa en Morana wonen diep in het bos vlak bij de rand van het mysterieuze Sintelwoud. Morana is voorbestemd om op haar zeventiende verjaardag te trouwen met de koning van het Sintelwoud. Vasilisa is bang voor dat moment, omdat ze dan haar zus voor altijd kwijt zal raken. Op de dag van het festival van Zwartzon wordt Vasilisa echter door magie het Sintelwoud ingelokt en ontspint zich een heel ander verhaal dan waar ze altijd in geloofd heeft. Want soms is de weg van de legende die jou verteld is niet het pad dat je moet volgen…

Na het boek van Jen Minkman werd het tijd voor een lekker dik fantasie boek! Een boek van Nederlandstalige bodem! Bijltijd, wolfnacht, runenkracht. Dit boek kreeg een mooie 8,5 van mij en de complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Bijltijd, Wolfnacht, Runenkracht over:

“Hij is gelijk aan de machtigste god. Hij zal het universum nieuwe vorm geven. Hij zal de aanleiding zijn voor mijn dood. Hij is de Onbepaalde Vreemdeling.’ ‘Hij is gelijk aan de machtigste god. Hij zal het universum nieuwe vorm geven. Hij zal de aanleiding zijn voor mijn dood. Hij is de Onbepaalde Vreemdeling.’ Het gezicht van de god vertrok in een grimas die het midden hield tussen woede en angst. ‘Chaos in mijn domein! Handlanger van de Ragnarok!’ riep hij uit. Het zal je maar gebeuren: een schurk dwingt je een spreuk uit te spreken en het volgende moment bevind je je in de wereld der Noormannen. ‘Foutje!’ roept de schurk en verdwijnt. Dit overkomt de jonge taalkundige Gunnar. Angstig en onzeker met als enige vaardigheid zijn enorme talenknobbel probeert hij zich te redden in een omgeving waarin mythische wezens werkelijkheid zijn. Gunnar wil maar één ding: terug naar huis. Met de hulp van de Walkure Sigrdrífa gaat hij op zoek. Gaandeweg blijkt dat de schurk niemand minder is dan Loki, de Deugniet. De god smeedt een akelig plan.

Het volgende boek dat ik las was er een van een debuterende auteur. Chantal Claassen heeft met Flessenpost gelijk een hit te pakken. Want wat een heerlijk boek is dit om te lezen zeg! Dit debuut kreeg dan ook een mooie 9 en mijn complete recensie lees je hier.

Hier gaat Flessenpost van Chantal Claassen over:

‘Flessenpost’ is de romantische feelgoodroman van de Nederlandse debuutauteur Chantal Claassen, die zich afspeelt op het zomerse strand van Hoek van Holland.

‘Flessenpost’ van Chantal Claassen gaat over Chloë. Na een mislukte relatie trekt ze tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

Het volgende boek Aïn, de dood van de halfling is een boek waar ik al heel lang naar uit keek. Het is een eerste deel in een serie die hoog op mijn wensenlijstje staat. Punt 1 omdat het me een hele goede serie leek punt 2 omdat ik gewoon verliefd ben op de covers. Het boek kreeg van mij een mooie 9 en de complete recensie lees je hier.

Hier gaat Aïn, De dood van de halfling over:

Op een zonnige nazomerdag eindigt Arktrans vredige leven als kroonprins van Silkon abrupt wanneer zijn vader door de zwarte magiër Nemroth en diens invasieleger wordt gedood. Aktran vlucht. Zijn enige hoop is zijn moeder die hen jaren eerder onder mysterieuze omstandigheden verliet. Om haar te vinden begint de jonge prins aan een gevaarlijke reis naar de geheimzinnige tovenaar Elassar. Een ontmoeting met twee wraaklustige elfen, vlak voor zijn einddoel, wordt hem bijna fataal. Als de elfen ontdekken dat Arktran niemand minder is dan hun neef, de halfling Aïn, stellen ze alles in het werk om zijn leven te redden. Elassar raadpleegt ten einde raad het geheimzinnige boek van Ulriach de Waanzinnige. Tenslotte zijn er geen elfengenezers aan deze zijde van de Nevelbergen en zonder magie ziet het er hopeloos uit. Het antwoord van Ulriach roept nog meer vragen op. Is Aïn de halfling uit het gedicht van de Zeven? En wat als hij sterft? Moet Elassar zijn belofte breken en daarmee het risico lopen dat de zwarte magiër hem vindt? Al snel blijkt dat alle betrokkenen geen keus hebben en dat hun lotsbestemming al eeuwen geleden op raadselachtige wijze in de kronieken van Ulriach is beschreven. 

Het volgende boek is weer een vertaald boek! Mr Swipe right is het nieuwste boek van Nicola May. Een heerlijke vlotte feelgood. Dit boek kreeg dan ook een dikke vette 9 van mij. De complete recensie lees je hier.

Hier gaat Mr Swipe Right over:

‘Mr. Swipe Right’ is de sexy feelgoodroman van Nicola May, waarin de verlegen Cali besluit om na een verbroken huwelijk een profiel aan te maken op een datingapp. Als Tinder-maagd verkent ze haar opties en ze stapt steeds verder uit haar comfortzone. Cali heeft het erg leuk, maar ze is op zoek naar meer dan alleen een leuke tijd. En als ze dat vindt, durft ze haar gebroken hart dan opnieuw open te stellen?

Het volgende boek dat ik las is Verbrande suiker dit boek mocht ik lezen namens hebban. Helaas was het niet mijn boek en kon ik het niet meer geven dan een 5. De complete recensie van dit boek lees je hier.

Hier gaat Verbrande suiker over:

Antara is als kind volledig aan haar lot overgelaten. Haar moeder Tara leidde een losbandig leven: ze verliet een liefdeloos huwelijk en vertrok naar een ashram, leefde even als bedelaar (vooral om haar ouders te treiteren) en was jarenlang geobsedeerd door een dakloze kunstenaar. Nu Antara volwassen is en Tara begint te dementeren, zoekt ze naar een manier om hun gedeelde verleden een plek te geven – want misschien verschilt ze niet eens zo veel van haar moeder.

Op indrukwekkend luchtige wijze en met bijtende humor beschrijft Doshi de problematische relatie tussen Tara en haar dochter Antara. Ze beantwoordt op messcherpe wijze de complexe vraag: hoe zorg je voor je moeder als zij nooit voor jou heeft gezorgd?

Het volgende boek dat ik las is De legende van Musoro. Een super mooi jeugdboek geschreven door Amina Laffet. Dit boek kreeg van mij een mooie 8. Mijn complete recensie lees je hier.

Hier gaat De legende van Musoro over:

In het afgesloten dorp Momuto, wordt elke avond bij het kampvuur het mysterieuze verhaal van Lake Musoro verteld. De kinderen van het dorp zijn bang voor het wezen in het meer, waardoor ze wegblijven van het water. Dan verdwijnt de jonge Lima. Een lange zoektocht levert niets op, maar Safi, Lima’s zusje, wil het niet opgeven. Samen met haar beste vriend Romatu trekt ze door het woud om haar zusje te vinden. Zal ze haar tijdig vinden, of vindt het wezen Lima eerst?

Het boek waar ik de maand mee afsloot is Onbegrensd een spannende thriller van Anja Maas. Dit boek kreeg een mooie 9 van mij en de complete recensie van dit boek lees je hier.

Hier gaat Onbegrensd over:

Rechercheur Sylvia Pronk is op vakantie in Zuid-Frankrijk. Haar verlof wordt verstoord door de onrustbarende verdwijning van Francine Huibregts die met haar gezin een paar huizen verderop verblijft. De Franse rechercheur Ludovic Lebon, die de zaak leidt, verbiedt Sylvia zich ermee te bemoeien. Dat houdt haar echter niet tegen. In Nederland vindt een wandelaar een verminkt lichaam in de duinen bij Hargen aan Zee. Sylvia krijgt de zaak en constateert tot haar verbijstering dat de moord gelinkt is aan de vermissing in Frankrijk. Samen met haar politiepartner Tim Maassen betreedt ze een voor hen verrassende wereld, waarin ze zich met verve vastbijt. De hoeveelheid aanwijzingen die zowel in Frankrijk als in Nederland gevonden worden, vraagt om een nauwe samenwerking met de Franse recherche. Een nieuwe brute moordaanslag verandert de tactiek van het rechercheteam. Sylvia moet onverwachte grenzen over om de moordenaar te grijpen.

Ik zei het hierboven al maart was een goede leesmaand met maar liefst 13 boeken! Op naar April ik ben benieuwd hoeveel boeken ik dan lees.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lodi
2 jaren geleden

Wat heb je heerlijk veel boeken gelezen deze maand, hier heb ik twee boeken van Luncinda Riley uitgelezen. Mr Swipe right is echt een boek voor mij, bedankt voor de tip!
Lodi onlangs geplaatst…Print & Play: gratis demoversies van bordspellen downloadenMy Profile

nicole
2 jaren geleden

Je hebt lekker veel gelezen! Ik heb ook aardig wat gelezen afgelopen maand dankzij de mooie lentedagen. Ik houd de titels bij op mijn boekenblog.
nicole onlangs geplaatst…Speeltoestel voor de tuin: wel of niet doen?My Profile

Jasmina
Jasmina
2 jaren geleden

Is die mr swipe right leuk? Lijkt me namelijk een heerlijk boek voor op vakantie

Wanda
2 jaren geleden

Wow, 13 boeken… ik las er zelf 4 waarvan Spiegelman van Lars Kepler toch wel mijn favoriet van de maand is, zo ongelofelijk spannend.
Wanda onlangs geplaatst…Dag Maart, Hallo April!My Profile

Miranda
2 jaren geleden

Flinke stapel mooie boeken. Wandellust las ik een tijdje terug ook. Krijg altijd gelijk zin om op pad te gaan van al die mooie routes

Miranda onlangs geplaatst…Wandelingen maart 2021My Profile

Amelie van Writings by Amelie
Amelie van Writings by Amelie
2 jaren geleden

Hoewel het niet jouw type boek was, spreekt de cover van het boek Avni Doshi.
Amelie van Writings by Amelie onlangs geplaatst…Recensie: “De verliefde soldaat” van Nicholas RinaldiMy Profile

Amelie van Writings by Amelie
Amelie van Writings by Amelie
2 jaren geleden

Hoewel het niet jouw type boek was, spreekt de cover van het boek Avni Doshi me aan.
Amelie van Writings by Amelie onlangs geplaatst…Recensie: “De verliefde soldaat” van Nicholas RinaldiMy Profile

Jouvence
Jouvence
2 jaren geleden

Wat heb je weer veel boeken gelezen deze maand! Ik lees echt veel te weinig als ik dit zo zie.

Lindaschrijfthetop
2 jaren geleden

Ooit in September lijkt mij een leuk boek om te lezen.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…De juiste manier om je haar tegen hitte te beschermenMy Profile

Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh

Wow, 13 boeken! Wat heeeeeerlijk! Wandellust gaat op mijn verlanglijstje. Ik ben er erg benieuwd naar geworden.

Tessa
Tessa
2 jaren geleden

Ik heb afgelopen maand echt bar weinig boeken gelezen. Ik heb vooral muziek magazines gelezen
Tessa onlangs geplaatst…Make Up Zuster: Setting Spray versus Fixing SprayMy Profile

Linda
2 jaren geleden

Wow, wat heb jij veel gelezen! Ben ook wel benieuwd naar het boek van Twente, geloof dat ik daarin niet de enige ben 😉

Linda onlangs geplaatst…Coronaproof traktaties maken voor peuters en kleutersMy Profile

rory
2 jaren geleden

Verbrande Suiker sprak mij juist meteen aan. Grappig hoe iedereen zo zijn voorkeur heeft. Ik ben – op de e-reader voor het slapen gaan – een heel ander genre aan het lezen. De trilogie van Nora Roberts over heksen. Heel leuk en fijn want in het Engels. Zo houd ik in ieder geval mijn woordenschat bij nu ik niet meer inhoudelijk voor mijn werk Engels hoef te gebruiken (jammer).
rory onlangs geplaatst…Wanneer je zelf een ware (amateur) kok aan het worden bentMy Profile

Saskia
2 jaren geleden

Wat een boel boeken!! lijkt me heerlijk als je zo lekker veel kunt lezen. (dat je nog tijd vind om te bloggen!)
Ik heb het geduld niet om te lezen en heb die hoop dan ook opgegeven 🙂
Saskia onlangs geplaatst…Mijn Maart 2021My Profile

14
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x