Onbegrensd van Anja Maas

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Afgelopen weken hebben jullie Anja Maas al een stuk beter kunnen leren kennen op mijn blog. Ik stelde Anja Maas namelijk al aan jullie voor, ik vertelde alles over haar boeken en mocht een interview met haar doen. Maar vandaag is het dan eindelijk tijd om het te gaan hebben over haar nieuwste boek Onbegrensd. Dit boek heb ik afgelopen weekend uitgelezen in een dag! Misschien verklapt dat al een beetje wat ik van dit boek vond.

Titel: Onbegrensd Auteur: Anja Maas Uitgeverij: Godijn Publishing Genre: Thriller Cijfer: 9

Hier gaat Onbegrensd over:

Rechercheur Sylvia Pronk is op vakantie in Zuid-Frankrijk. Haar verlof wordt verstoord door de onrustbarende verdwijning van Francine Huibregts die met haar gezin een paar huizen verderop verblijft. De Franse rechercheur Ludovic Lebon, die de zaak leidt, verbiedt Sylvia zich ermee te bemoeien. Dat houdt haar echter niet tegen. In Nederland vindt een wandelaar een verminkt lichaam in de duinen bij Hargen aan Zee. Sylvia krijgt de zaak en constateert tot haar verbijstering dat de moord gelinkt is aan de vermissing in Frankrijk. Samen met haar politiepartner Tim Maassen betreedt ze een voor hen verrassende wereld, waarin ze zich met verve vastbijt. De hoeveelheid aanwijzingen die zowel in Frankrijk als in Nederland gevonden worden, vraagt om een nauwe samenwerking met de Franse recherche. Een nieuwe brute moordaanslag verandert de tactiek van het rechercheteam. Sylvia moet onverwachte grenzen over om de moordenaar te grijpen.

Dit vind ik van Onbegrensd:

Ik begin even met de cover zoals altijd. Deze past echt perfect bij het verhaal in het boek. Daarnaast geeft die gelijk de sfeer van het boek goed weer. De titel vind ik goed gevonden en de flaptekst maakte me gelijk nieuwsgierig.

Oké dan gaan we over naar het verhaal zelf. Jeetje wat een prettige schrijfstijl heeft Anja Maas zeg. Ze weet de spanning van het verhaal subtiel op te bouwen. Haar woorden kruipen langzaam aan onder je huid waardoor je op het puntje van je stoel beland. Sylvia Pronk een van de hoofdpersonen is ontzettend goed uitgewerkt je leeft vanaf het eerste moment met haar mee en ze word zo neergezet dat het echt niet moeilijk is om een beeld bij haar te bedenken.

Maar wat me eigenlijk toch wel het meeste heeft verrast is dat het verhaal op zo’n manier in elkaar zit dat ik eigenlijk tot bijna aan het eind geen idee had wie de dader moest zijn. Ik veranderde elke keer van personage maar dit personage is geen een keer in mijn gedachten geweest. Tja en als zoiets gebeurd dan weet je dat de auteur een goed boek heeft geschreven. Ik kijk dan ook uit naar nieuwe boeken van deze auteur en geef het boek een mooie 9.

Heel veel liefs,

Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Wat lijkt me dit een leuk boek. Met een spannend verhaal.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Vlinderstruik snoeien? – Handige tips die je niet moet vergetenMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Lindaschrijfthetop

Het is echt een heel mooi en spannend verhaal. Thrillers zijn niet mijn go to genre maar als ik ze dan eens lees vind ik ze vaak helemaal te gek. Maar deze zit wel heel goed in elkaar. Meestal weet je vrij snel wie de dader is en dat wist ik hier echt niet
Bookstamel onlangs geplaatst…Project Happy MeMy Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x