De legende van Musoro van Amina Laffet

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Stiekem heb ik een zwak voor jeugdboeken. De verhalen zijn vaak zo fantasie vol en vernieuwend. Toen ik dan ook hoorde dat Amina Laffet na Zwarte vijvers met het kinderboek De legende van Musoro zou komen wist ik het zeker dit boek moet ik lezen! Zo gezegd zo gedaan tijd dus om jullie er alles over te gaan vertellen.

Hier kun je De legende van Musoro kopen.

Titel: De legende van Musoro Auteur: Amina Laffet Uitgeverij: Hamley Books Genre: Jeugd Cijfer: 8

Hier gaat De legende van Musoro over:

In het afgesloten dorp Momuto, wordt elke avond bij het kampvuur het mysterieuze verhaal van Lake Musoro verteld. De kinderen van het dorp zijn bang voor het wezen in het meer, waardoor ze wegblijven van het water. Dan verdwijnt de jonge Lima. Een lange zoektocht levert niets op, maar Safi, Lima’s zusje, wil het niet opgeven. Samen met haar beste vriend Romatu trekt ze door het woud om haar zusje te vinden. Zal ze haar tijdig vinden, of vindt het wezen Lima eerst?

Dit vindt ik van De legende van Musoro:

Wauw jongens die cover is toch om bij weg te dromen! Alleen al voor de cover zou ik dit boek gelijk kopen want ik krijg er zo’n lekker magisch gevoel van. De titel vind ik ook prima. En de achterflaptekst is lekker kort en bondig daar hou ik van.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Jeetje wat heeft Amina toch een prachtige schrijfstijl ze weet ook de jeugd met haar woorden mee te voeren op een prachtige magische reis. Het is erg makkelijk om met Safi mee te leven. Je hebt gelijk door dat het een dapper en een beetje een eigenwijs meisje is! De reis die Safi maakt opzoek naar Lima is prachtig omschreven.

Dit boek snijdt dan ook prachtige onderwerpen aan zoals doorzetten en niet opgeven. De prachtige band tussen 2 zussen, vriendschap en nog zoveel meer. Hoewel er dus wel degelijk belangrijke onderwerpen aan bod komen is het nog steeds een prachtig en magisch verhaal waarbij elk kind kan wegdromen.

Amina krijgt van mij dan ook een dikke 8 voor De legende van Musoro.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x