Project Happy Me Update

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd voor een kleine update in mijn project happy me! Hoe gaat het nu eigenlijk met het meer bewegen gezonder eten en het krijgen van meer zelfvertrouwen. Nou er is behoorlijk wat gebeurd dat kan ik je wel vertellen. Zowel positieve als negatieve dingen.

Het wandelen

Het wandelen ging super fijn! Met de nadruk op ging. Ik kreeg meer conditie en ik merkte echt dat ik vooruit ging. Maar elke keer als ik gewandeld had kreeg ik enorme pijn in mijn voet. Toen besloot ik naar de dokter te gaan om er toch eens naar te laten kijken want het was alleen maar erger geworden nadat ik was gevallen. Gelukkig bleek uit de foto’s in het ziekenhuis dat er niks gebroken was. Maar waarom had ik dan elke keer zo veel pijn met lopen?

Op een forum voor mensen met HMS las ik dat veel mensen met HMS vaak pijn in hun voeten hadden en dat steunzolen hun erg hielpen. Dus besloot ik om een afspraak te maken bij de podotherapeut. Iets waar ik enorm tegen opzag want steunzolen zag ik niet heel erg zitten en tja dan moet je andere schoenen die ik niet altijd mooi vindt. Het voelde alsof ik dan weer zou moeten inleveren. Maar aan de andere kant als die nieuwe schoenen en steunzolen er voor kunnen zorgen dat ik wel lekker 30 minuten kan wandelen waarom zou ik het dan niet doen.

Dus vol spanning ging ik van de week naar de podotherapeut en dat was maar goed ook. Want ik zwabberde met mijn voeten, mijn tenen waren idd heel erg flexibel en mijn hiel in verhouding met mijn voorvoet erg small. Dus nu gaan er steunzolen gemaakt worden. Ik hoop dat ze snel klaar zijn maar dat konden ze niet echt zeggen. Daarna moet je er eerst een paar weken aan wennen maar daarna zal het snel beter gaan.

Dus ik ga ervoor dat ik binnen nu en 2 maanden het lopen weer lekker kan opbouwen.

Het eten

Tja dat is nog steeds een weg van vallen en opstaan. De ene dag eet ik super gezond zoals deze zadencrackers met avocado en zalm. Om vervolgens op een slechte dag weer 2 broodjes hamburger naar binnen te werken. Waar ik dan natuurlijk achteraf weer enorme spijt van heb. Maar er is ook positief nieuws want het snoepen dat is eigenlijk wel grotendeels verleden tijd en ook de energiedrankjes zijn verminderd naar 2-3 in de maand. Dus alhoewel het nog niet zo gaat als ik wil zit er zeker wel verbetering in.

Mijn gewicht

Dat is op dit moment een jojo de ene week val ik 2 kilo af om er vervolgens weer 2 aan te komen. Ik kan je vertellen dat ik vroeger enorm makkelijk slank bleef. Ik werkte in de horeca ik rookte en was altijd in beweging. Toen werd ik ziek kwam ik thuis te zitten stopte met roken en kwam 30 kilo aan. Deze 30 kilo willen er alleen veel moeilijker af dan dat het vroeger ging. Ik kan bijna niet bewegen of sporten op een beetje wandelen en mijn oefeningen van Cesar na. Als je dan zo alleen maar thuis zit ga je eten uit verveling dus puur alleen op eten afvallen is ook lastig.

Ik kan dan ook niet wachten om 11 april te beginnen met de cursus foodmindset zodat ik deze instelling misschien wel kan gaan veranderen.

Nou ik hou jullie snel weer op de hoogte!

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hope
Hope
3 jaren geleden

Je bent super bezig!

Tessa
3 jaren geleden

Hopelijk geven de steunzolen de steun die je nodig hebt tijdens het lopen
Tessa onlangs geplaatst…Review: Olcay Gulsen Beauty CC Cream Best Skin EverMy Profile

Janet
3 jaren geleden

Dat is toevallig, ik heb ook net steunzolen op maat laten maken. Ik heb ze nu een week of twee gedragen denk ik, ik hoop dat het gaat helpen bij mij, maar ook bij jou haha.
Janet onlangs geplaatst…That One Time #8 | die ene keer dat ik weer aan de studie gingMy Profile

Krystle/Batboy
3 jaren geleden

Ik ben ook echt heel erg benieuwd hoe dat gaat met die cursus. Heel veel succes en het gaat je vast lukken!
Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Zo zijn de coronamaatregelen op de basisschool in DuitslandMy Profile

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x