Aïn, de dood van een halfling van Atalanta Nèhmoura

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Deze week heb ik een aantal recensies voor jullie. Soms zelfs wel 2 per dag want ik zit in een heerlijke leesflow! De boeken lijken er momenteel doorheen te vliegen en dat is fijn. Vandaag gaan we het boek Aïn, de dood van een halfling geschreven door Atalanta Néhmoura bespreken. Het eerste deel in De kronieken van Ulriach de waanzinnige.

Hier kun je Aïn, de dood van de halfling kopen.

Titel: Aïn, De dood van de halfling Auteur: Atalanta Néhmoura Uitgeverij: Nimisa Publishing House Genre: Fantasie Cijfer: 9

Hier gaat Aïn, De dood van de halfling over:

Op een zonnige nazomerdag eindigt Arktrans vredige leven als kroonprins van Silkon abrupt wanneer zijn vader door de zwarte magiër Nemroth en diens invasieleger wordt gedood. Aktran vlucht. Zijn enige hoop is zijn moeder die hen jaren eerder onder mysterieuze omstandigheden verliet. Om haar te vinden begint de jonge prins aan een gevaarlijke reis naar de geheimzinnige tovenaar Elassar. Een ontmoeting met twee wraaklustige elfen, vlak voor zijn einddoel, wordt hem bijna fataal. Als de elfen ontdekken dat Arktran niemand minder is dan hun neef, de halfling Aïn, stellen ze alles in het werk om zijn leven te redden. Elassar raadpleegt ten einde raad het geheimzinnige boek van Ulriach de Waanzinnige. Tenslotte zijn er geen elfengenezers aan deze zijde van de Nevelbergen en zonder magie ziet het er hopeloos uit. Het antwoord van Ulriach roept nog meer vragen op. Is Aïn de halfling uit het gedicht van de Zeven? En wat als hij sterft? Moet Elassar zijn belofte breken en daarmee het risico lopen dat de zwarte magiër hem vindt? Al snel blijkt dat alle betrokkenen geen keus hebben en dat hun lotsbestemming al eeuwen geleden op raadselachtige wijze in de kronieken van Ulriach is beschreven. 

Dit vind ik van Aïn, De dood van de halfling:

Oooh op de cover van dit boek ben ik gewoon verliefd! De draak laat me smelten. Ik ben dan ook gek op draken. Daarnaast zie je in de spiegel een medallion deze komt ook terug in het verhaal. De cover past dus ook enorm goed bij het verhaal. Daarnaast vind ik de titel prachtig.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Ik ben bang dat ik er een nieuwe favoriete fantasie auteur bij heb! Want Jeetje wat heeft Atalanta een prachtig verhaal weten neer te zetten. Aïn, De Dood van de halfling is een verhaal dat prachtig word opgebouwd. Het begint met een aanval en prins Arktrans die moet vluchten. De jongen gaat opzoek naar zijn moeder en tijdens deze zoektocht volgen we de jonge prins.

Via deze zoektocht maken we kennis met allerlei personages en wezens die een groot onderdeel in het verhaal spelen. Hoewel er behoorlijk wat personages voorbij komen word het verhaal niet warrig. Atalanta weet alles duidelijk te vertellen en neemt je aan de hand mee het avontuur in. Van tijd tot tijd is het boek lekker spannend. Op andere momenten leren we weer veel over wie Aïn is en wat er zich jaren geleden allemaal heeft afgespeeld in de wereld die Atalanta heeft geschapen.

Dit boek is een prachtig begin van een mooie serie. Ik kan niet wachten om de andere delen aan te gaan schaffen en te gaan lezen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x