Boekenpraat met Devika en Antoinette

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ook deze week hebben we weer een leuke duo boekenpraat. Dit keer is de boekenpraat met Devika en Antoinette van de bookstagram Boekensteeg. 2 Jonge dames met een passie voor boeken. Lezen jullie weer gezellig me?

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel

Wij zijn Devika en Antoinette van de bookstagram @Boekensteeg. Sinds maart 2020 zijn wij deze bookstagram begonnen en ondertussen hebben wij al zo’n 650 volgers. Op onze bookstagram delen wij elke maand onze gelezen boeken en daarnaast schrijven wij recensies van boeken in verschillende genres en talen. Hieronder stellen wij onszelf nog eventjes individueel voor:

Ik, Antoinette, ben bijna 44 jaar en lees al van kinds af aan. In mijn latere tienerjaren raakte de klad erin, maar nadat de kinderen kwamen begon ik weer meer te lezen. Ik ben helaas afgekeurd waardoor ik wel veel tijd heb om te lezen. Naast lezen loop ik graag een stukje met de honden in het bos als mijn man thuis is. Verder geniet ik van de zomermaanden en vooral van de warmte.

Ik, Devika, ben 18 jaar oud en woon nog gezellig thuis bij mijn ouders, zusje en twee honden. In het dagelijkse leven ben ik tweedejaarsstudent Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek aan de hogeschool Saxion. Doordat mijn moeder zo’n grote boekenwurm is, werd het lezen er al met de paplepel ingegoten. Ik lees dan ook sinds jongs af aan met veel plezier. Naast lezen zijn mijn andere hobby’s diamond painting en netflixen.

Welk las je als kind graag?

Ik weet dat ik als kind graag de boeken van De drieling Janneke, Ineke en Marieke las. Daarnaast heb ik goede herinneringen aan de boeken van Virgina Andrews. Die las ik aan het begin van mijn middelbare school.

Ik heb verschillende fases in mijn jeugd gehad. Zo had ik mijn paardenfase, waarin ik veel paardenboekenlas. Een van mijn favoriete jeugdboeken komt uit deze fase en dit is de hele serie van Bianca. Een andere grote jeugdfavoriet van mij zijn de avonturen van de regenboogelfjes.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Dat is zo’n lastige vraag omdat ik echt veel lees. Ik zou nu momenteel kiezen voor Het meisje in de witte kimono van Ana Johns. Maar er zijn teveel goede boeken om te kiezen voor een all time favoriete boek.

Pffff… wat een lastige vraag. Als ik dan toch een boek zou moeten kiezen ga ik dan denk ik toch voor de selectie. Dit is een van de eerste YA-boeken die ik ooit heb gelezen, en ook een van de boeken die ik het vaakst heb gelezen omdat het verhaal en de auteur gewoon zo leuk zijn en blijven!

Welke Nederlandse auteur vind je helemaal geweldig?

OOO alweer zo’n lastige vraag. Ik vind de boeken van Linda Jansma en Gaby Rasters wel fijn om te lezen. Hier kijk ik vaak wel naar uit.

Hoewel ik niet erg veel boeken van Nederlandse auteurs lees, heb ik toch wel een favoriete Nederlandse auteur namelijk Susan Muskee. Haar boeken zijn elk erg leuk en zitten vol met liefde en humor.

In welk genre lees jij graag?

Ik lees het liefst allerlei genres door elkaar. Ik vind Scandinavische thrillers en feelgood heerlijk om te lezen, maar ik lees ook graag debuten in allerlei genres.

Ik lees de meeste boeken in het YA genre, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar fantasy, romantiek en spanning.

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Zoals ik bij de vorige vraag aangaf lees ik het liefst allerlei genres. Echt een uitstapje maak ik dan ook niet. Ik hou absoluut niet van kookboeken en tuinierboeken. Die zal ik ook niet kiezen. Verder maakt het mij al snel niet uit wat het genre is. Ik lees bijvoorbeeld ook poëzie en zelfhulpboeken naast de benoemde genres in de vraag hierboven.

Naast dat ik veel YA-boeken lees, lees ik ook geregeld een thriller of een roman.

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Ik vind Hamley Books een goede uitgeverij. Hun boeken zijn divers en ik ben ook een van hun bloggers voor hun blogtours. Ze hebben boeken voor alle leeftijden, dus voor een breed publiek toegankelijk.

Ik heb niet echt een favoriete uitgeverij, omdat ze elk erg leuke boeken uitgeven. Als ik dan toch een keuze moet maken, dan ga ik voor Best of YA doordat ik van deze uitgeverij de meeste boeken in mijn kast heb staan. Daarnaast vind ik het altijd wel leuk om boeken die uitgegeven in eigen beheer te lezen.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of papier?

Geen voorkeur. Meestal lees ik van beiden een boek tegelijkertijd. Dus op een dag lees ik zowel papier als digitaal.

Ik vind het erg leuk om papieren boeken te lezen, hoewel ik wel merk dat ik vaker een ebook lees. Dit is vaak praktischer als ik onderweg ben.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Belangrijk. Dit is het eerste waar mijn blik opvalt en ik selecteer hier zeker op wanneer ik een boek koop of als ik meer weten over een boek.

Ik vind een mooie cover van een boek wel belangrijk. Dit bepaalt samen met de titel en auteur vaak al of ik het boek oppak om de achterflap te gaan lezen.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Virginia Andrews. Ik kan deze boeken niet wegdoen en inmiddels hebben mijn twee dochters deze boeken ook gelezen. Ik heb niet alle boeken van haar, maar toch zeker een stuk of 25.

De auteur die het meeste in mijn boekenkast terugkomt is Sarah J. Maas. Ik heb momenteel al haar boeken in mijn boekenkast staan, en ben erg benieuwd naar hof van Zilveren Vlammen. Daarnaast heb ik ook alle boeken van Kiera Cass, waardoor zij een goede runner-up voor in mijn boekenkast is.

Hoeveel boeken heb je totaal in je kast of op je e-reader staan?

Ik heb denk ik zeker zo’n 250-300 boeken in de boekenkast boven en beneden staan. Ik heb ze nooit echt geteld moet ik zeggen. Misschien zijn het er wel een stuk meer. Op mijn reader staan nu 20 boeken staan, maar op de computer heb ik er nog veel meer staan. Aantallen zou ik zo niet durven zeggen, maar veel.

Toevallig heb ik op Hebban bijgehouden hoeveel papieren boeken ik heb. Dit zijn er momenteel 127. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoeveel ebooks ik allemaal heb, aangezien ik lang niet alles op mijn E-reader heb staan. Echter weet ik wel dat dit aantal er veel meer zijn. Momenteel telt mijn E-reader

Welk boek vond je erg tegenvallen en waarom?

Ik vind de boeken van Linda van Rijn echt niks. Te simpel en weinigzeggend. Ik denk dat ik teveel heb gelezen om dit nog leuke lectuur te vinden.

Persoonlijk vond ik De vervlogen helft erg tegenvallen, ondanks dat je veel goede dingen hoort van dit boek. Ik had voor het lezen een totaal ander beeld bij dit verhaal en ik kwam erachter dat dit boek helaas niet helemaal mijn ding was.

Heb je een gesigneerd boek, zo ja van wie?

Ik heb een aantal gesigneerde boeken, maar het meest blij en trots ben ik op het gesigneerde boek van Kim Moelands De vrouw in de spiegel.

Ik heb geen gesigneerde boeken, maar welk 3 gesigneerde bookplates van Tahereh Mafi, Mindee Arnett en Lyra Selene. Daarnaast heb ik verschillende boeken met persoonlijke boodschap waaronder Geestverwanten van Hilda Spruit, Ik ben Tara van Daniëlle Emmerik en Gids naar Nergens van Ruben Sinneave.

Op welke plek lees je graag?

Omdat ik veel moet liggen lees ik graag op de bank, tussen mijn hondjes, of op bed.

Ik lees het liefste op de bank, maar ik lees ook geregeld in bed of in de trein.

Wanneer lees je het liefste?

Ik lees de hele dag door, afgewisseld met kleine huishoudelijke klusjes. Ik lees meerdere uren per dag, mede omdat ik veel lig. Ik heb dan ook geen favoriete leesmoment op een dag.

Het liefste zou ik altijd lezen, maar ik lees eigenlijk alleen als het me uitkomt. Dit is dus vaak in het weekend of in de avonden.

En op welke social media kunnen de lezers je vinden

Wij zijn te vinden op verschillende platformen. Zo zijn wij te vinden op Instagram en Pinterest. Daarnaast hebben wij onze eigen website, waarop wij onze recensies delen. Ook zijn wij individueel te vinden op hebban en/of goodreads.

www.instagram.com/boekensteeg

www.pinterest.com/boekensteeg

https://boekensteeg.wordpress.com

Antoinette: A van Steeg | Hebban.nl

Devika: D. Steeg | Hebban.nl & www.goodreads.com/boekensteeg

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

  • Papieren boek of e-book

Dan toch met een lichte voorkeur e-book. Reader is lichter om te lezen als ik lig.

E-book omdat dit toch net iets praktischer is voor als ik onderweg ben of voor op school, echter blijf ik een papieren boek ook erg fijn vinden.

  • Hardcover of paperback

Paperback. Het ligt vaak net wat lekkerder in de hand.

Paperback. Ik weet niet waarom, maar er is iets aan hardcovers dat mij niet trekt. Hierdoor heb ik een erg duidelijk voorkeur voor paperback

  • Nederlandstalig of Engels

Nederlandstalig. Dat is toch voor mij mijn eerste taal. Engels moet ik vaak teveel op concentreren.

Momenteel ga ik dan voor Engelstalig. Ik probeer namelijk meer Engels te lezen dit jaar, hoewel ik lezen in het Nederlands ook erg leuk vond.

  • Serie of standalone

Standalone. Op deze wijze leer ik vaak sneller onbekende auteurs of debuten ontdekken.

Serie, ik vind series altijd erg leuk omdat je zo goed de ontwikkeling van de karakters en het verhaal meekrijgt. Bij een serie gebeurt er altijd net iets meer, wat ik erg leuk vind

  • Cover of flaptekst

Flaptekst. Dit geeft het boek net wat beter een eerste indruk. Soms komt de cover ook niet geheel overeen met het verhaal.

Flaptekst. Ik baseer mijn boekenkeuze grotendeels op de flaptekst, aangezien ik hieraan vaak al kan zien of het boek mij leuk lijkt.

  • Lezen in bed of in bad

In bed. Ik lig nooit in bad.

In bed. Lekker warm onder de dekens lezen is toch echt een van de fijnste dingen die er is.

  • Koffie of thee

Koffie, ook al begin ik de dag met thee. Koffie vind ik net wat gezelliger of zo. Ik heb een voorkeur voor Latte macchiato.

Koffie en dan het liefste Cappuccino met suiker! Ik drink elke dag 1 tot 2 koppen koffie en zou niet meer zonder willen

Super bedankt meiden voor dit leuke interview.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hope
Hope
2 jaren geleden

Ondertussen is Devika toch in het bezit van een gesigneerd boek. Toevallig deze week aangekomen. Hopelijk geniet ze van het verhaal 😀

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x