Bijltijd, wolfnacht, runenkracht van Rick Vermunt

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Yes ik heb weer lekker een boek gelezen! Dit keer las ik een lekker dik boek Bijltijd, Wolfnacht, Runenkracht van Rick Vermunt. Dit is een fantasie boek waar ik jullie vandaag alles over ga vertellen in onderstaande recensie. Vraag je jezelf af wie Rick is lees dan ook eens mijn interview met Rick Vermunt waarin hij uitgebreid vertelt over het schrijven van zijn boeken.

Hier kun je Bijltijd, Wolfnacht , Runenkracht van Rick Vermunt kopen.

Titel: Bijltijd, wolfnacht, Runenkracht Auteur: Rick Vermunt Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasy Cijfer: 8,5

Hier gaat Bijltijd, Wolfnacht, Runenkracht over:

“Hij is gelijk aan de machtigste god. Hij zal het universum nieuwe vorm geven. Hij zal de aanleiding zijn voor mijn dood. Hij is de Onbepaalde Vreemdeling.’ ‘Hij is gelijk aan de machtigste god. Hij zal het universum nieuwe vorm geven. Hij zal de aanleiding zijn voor mijn dood. Hij is de Onbepaalde Vreemdeling.’ Het gezicht van de god vertrok in een grimas die het midden hield tussen woede en angst. ‘Chaos in mijn domein! Handlanger van de Ragnarok!’ riep hij uit. Het zal je maar gebeuren: een schurk dwingt je een spreuk uit te spreken en het volgende moment bevind je je in de wereld der Noormannen. ‘Foutje!’ roept de schurk en verdwijnt. Dit overkomt de jonge taalkundige Gunnar. Angstig en onzeker met als enige vaardigheid zijn enorme talenknobbel probeert hij zich te redden in een omgeving waarin mythische wezens werkelijkheid zijn. Gunnar wil maar één ding: terug naar huis. Met de hulp van de Walkure Sigrdrífa gaat hij op zoek. Gaandeweg blijkt dat de schurk niemand minder is dan Loki, de Deugniet. De god smeedt een akelig plan.

Dit vind ik van Bijltijd, Wolfnacht, Runenkracht:

Ik begin met de cover van het boek zoals altijd. Het past goed bij het verhaal maar het is niet helemaal mijn ding ik vind de titel iets te overheersend. Maar dat is natuurlijk gewoon een kwestie van persoonlijke smaak. De titel is niks mis mee die past gewoon prima bij het verhaal.

Het hoofdpersonage in dit verhaal is Gunnar een heerlijke beetje onhandige geschiedeniskundige! Een mens die beland in een wereld vol Noormannen en goden. Rick Vermunt is een beeldend schrijver en weet zijn personages perfect neer te zetten. Vanaf het aller eerste moment bouw je een band op met bijv Gunnar die zich in het verhaal steeds meer ontwikkeld.

Het verhaal zelf is een mooie mix van fantasie en mythologie. Zo komen er verschillende goden in het boek voor naast de Noormannen maar bijvoorbeeld ook Dwergen en andere fantasie figuren hebben. De werelden waarin het verhaal zich afspeelt zijn prachtig omschreven. Ooh en stiekem ben ik een beetje verliefd geworden op een van de reuzen in het boek. Tja ik kan uren doorgaan met vertellen over dit boek maar dan verklap ik veel te veel.

Al met al als jij van een goed fantasie boek houdt dan is Bijltijd, Wolfnacht, Runenkracht het boek voor jou. Het enige minpuntje voor mij is dat er soms zoveel gebeurde dat het hier en daar even moeilijk te volgen was. Soms moest ik even een paar bladzijdes teruglezen om te kijken hoe het nu ook alweer zat. Daarom krijgt dit boek van mij een mooie 8,5

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x